ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

To Δ.Σ. του Παναθηναϊκού

To Δ.Σ. του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Το πέρας του προγραμματισμένου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός βρήκε τη διοίκηση του τριφυλλιού να μην έχει καμία διάθεση να ξεχαστούν τα όσα συνέβησαν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με τον προεδρεύοντα Αντιπρόεδρο, κ. Γόντικα ,έχοντας την στήριξη του ΔΣ, να καταθέτει πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Super League, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, και να αρνείται την πρόσκληση σε διάλογο που είχε απευθύνει ο τελευταίος σε δήλωσή του μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Στις 17.00 το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησε το κρίσιμο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στο οποίο αποφασίστηκε η στάση που θα τηρήσει μετά τα όσα έλαβαν χώρα στο ντέρμπι κόντρα στον "αιώνιο", το προηγούμενο Σάββατο.

Ο προεδρεύων Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Γόντικας εκπροσωπώντας το Δ.Σ. ανακοίνωσε μετά το πέρας τις αποφάσεις με αυτές να δείχνουν ότι η ΠΑΕ θα πάει το θέμα στα άκρα, δείχνοντας ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση συμφιλίωσης.

Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου:

Ο κ.Γόντικας σε ένα μίνι πρόλογο ανέφερε: "Αρχικά θα ήθελα να πω ότι υπάρχει από το Διοικητικό Συμβούλιο η έκφραση συγχαρητηρίων στους παίκτες μας, που τους θεωρούμε ηθικούς νικητές".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στις αποφάσεις που πάρθηκαν από το Δ.Σ:

1. Ζητούμε την απομάκρυνση από τον χώρο όχι μόνο των 3 διαιτητών, αλλά και του παρατηρητή του αγώνα και του 4ου διαιτητή.

2. Θα σταλεί ένας πλήρης φάκελος στην ΕΠΟ που θα περιλαμβάνει οπτικό υλικό που έχουμε συγκεντρώσει αλλά και διάφορα δημοσιεύματα που στη συνέχεια θα κοινοποιηθεί στην UEFA για να επιληφθεί του θέματος.

3. Θα ζητηθεί σύγκληση εκτάκτου Διοικητικού Συμβουλίου από τη Super League όπου απαιτούμε την τοποθέτησή της για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι, ενώ θα καταθέσουμε και πρόταση μομφής για τον πρόεδρο.

4. Η ΠΑΕ θα καταθέσει στο προσεχές μέλλον προτάσεις θεσμικών αλλαγών, με τη συνεργασία άλλβν παε που έχουν δηλώσει έμπρκατκα τη συμμετοχή τους

5. Έχουν ξεκινήσει οι ποινικές διαδικασίες. Ήδη έχουν κληθεί 5 στελέχη της ΠΑΕ αυτεπάγγελτα από την εισαγγελέα Πειραιώς.

6. Όλο το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και οι παίκτες μας έκαναν μία έκκληση στον κόσμο να είναι συνολικά στο γήπεδο στο ματς με τον Ατρόμητο και θέλουμε να συμπαρασταθούν στους παίκτες μας. Είναι οι πραγματικοί νικητές...

7. Κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. κυκλοφόρησε ανακοίνωση του κ. Μαρινάκη, θα υπάρξει τοποθέτηση από εμάς άμεσα, ωστόσο δε θα υπάρξει συνάντηση. Περιμένουμε την εφαρμογή των νόμων, διαφορετικά η ΠΑΕ θα επανεξετάσει τη στάση της.


8. Περιμένουμε σύντομα πράξεις και αποφάσεις από την Πολιτεία και την ΕΠΟ. Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο άμεσα, θα επανεξετάσουμε το θέμα με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.


Θανάσης Γιαννακόπουλος: "Να εφαρμόζει η Πολιτεία τους νόμους"

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος από την πλευρά του ήθελε να κάνει ένα σχόλιο και αναφέρθηκε στις ευθύνες της Πολιτείας, λέγοντας:

"Ο Παναθηναϊκός πρέπει να δείξει πυγμή, έχει 100 χρόνια ιστορία και δεν μπορεί οποιοσδήποτε τυχάρπαστος να παίζει με αυτόν. Πρέπει η Πολιτεία να εφαρμόζει τους νόμους. Επιτέλους να αναλάβουν οι υπεύθυνοι τις ευθύνες τους. Δεν γίνεται να ψηφίζει νόμους και να μην τους εφαρμόζει."

Το ίδιο πράγμα έγινε με τον μπάσκετ στο τελευταίο τελικό. Ο αθλητικός δικαστής έκανε τέσσερις μήνες να βγάλει απόφαση η οποία ήταν χάδι και στη συνέχεια στο ΑΣΕΑΔ ήταν σαν να μην συνέβη τίποτε. Πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει η εφαρμογή των νόμων, αλλιώς όλα θα πάνε χαμένα".


"Αν εσείς με αγαπάτε, εγώ σας λατρεύω""


Αξίζει να αναφέρουμε πως πριν αποχωρήσει με το αμάξι του, οι φίλοι της ομάδας που ήταν εκεί "έπεσαν" πάνω του για να μιλήσουν. " Είσαι ο πατέρας μας και η μητέρα μας μαζί, σ' αγαπάμε. Κάντε κάτι με τους ανύπαρκτους. Δεν είναι πράγματα αυτά" του είπε χαρακτηριστικά ένας και έλαβε την απάντηση του αντιπροέδρου της ΚΑΕ, λέγοντας: " Αν εσείς με αγαπάτε, εγώ σας λατρεύω."

" Τελειώστε τους" είπε ένας άλλος, ενώ ένας άλλος αγανακτισμένος " Να δεις τι θα γίνει στο μπάσκετ. Μην ανησυχείτε και παρά το μειονέκτημα θα τους..." ήταν μερικές από τις ατάκες.

Το χρονικό του Διοικητικού Συμβουλίου

16.40 Ο Μανώλης Πενθερουδάκης και ακολούθως ο Παναγιώτης Δάβαρης κάνουν την εμφάνισή τους.

16.45 Σειρά παίρνει ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

16.50 Ο Αργύρης Μήτσου καταφθάνει στα γραφεία της ΠΑΕ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ακολουθεί και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

16.55 Μίμης Δομάζος, Αντώνης Αντωνιάδης, Παύλος Γιαννακόπουλος και Βαγγέλης Σαμαράς μόλις έφτασαν για το ΔΣ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Δομάζος θα μετάσχει σε Διοικητικό Συμβούλιο του Παναθηναϊκού.

16.59 Στα γραφεία οι Αδαμάντιος και Λεωνίδας Πολέμης.

* Περίπου 15 φίλοι του τριφυλλιού (σ.σ. δίχως να φορούν διακριτικά της ομάδας τους) είναι συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία. Σε κάποια από τα "πηγαδάκια" που έχουν σχηματίσει ακούγονται προτάσεις τους που θα ήθελαν να συζητηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο από τους μετόχους.

* Μανώλης Μαυροκουκουλάκης και Μαρία Λομβάρδου θα εκπροσωπήσουν τον Ανδρέα Βγενόπουλο στο Δ.Σ.

* Οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν αυξηθεί με τον αριθμό των ατόμων που έχουν προσέλθει να αγγίζει τους 50, ενώ έπεται και συνέχεια. Υπενθυμίζουμε ότι όλοι τους δεν φορούν διακριτικά της ομάδας.

17. 40 Το Δ.Σ. των μετόχων της ΠΑΕ βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος του Νικόλα Πατέρα, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, είναι ο Αντώνης Αντωνιάδης.

* Επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν επέτρεψαν και στον Γιώργο Νίκα να παρευρεθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο.

18.13 Το Δ.Σ. της ΠΑΕ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί ωστόσο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι ο πρώτος που αποχωρεί δίχως να κάνει κάποια δήλωση.

* Ταυτόχρονα με την αποχώρηση του Τζίγγερ γνωστοποιήθηκε η δήλωση του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία πιθανότατα να συζητείται από τους μετόχους.

19.02 Μόλις αποχώρησε ο Αργύρης Μήτσου. Το Δ.Σ. ολοκληρώθηκε και αναμένονται οι μέτοχοι προκειμένου να ενημερώσουν με δηλώσεις τους για τις αποφάσεις που πάρθηκαν.

19.18 Μανώλης Μαυροκουκουλάκης και Μαρία Λομβάρδου έφυγαν από τα γραφεία.

Τζίγγερ: "Να δούμε το θέμα της Εθνικής"

Πριν από το ΔΣ υπήρξε συνάντηση του Δ.Γόντικα με τους αρχηγούς της ομάδας για το θέμα της Εθνικής. Οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πρέπει να μείνει εκτός της διαμάχης, όμως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης εξέφρασε διαφορετική άποψη: "Ο Παναθηναϊκός είναι για χρόνια αιμοδότης της Εθνικής Ομάδας. Δεν μπορεί να τα χωνεύουμε όλα. Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να αντιδράσουμε", είπε.

Οι υπόλοιποι σύμβουλοι του θύμισαν ότι παρόμοιες ενέργειες είχαν κάνει οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ χωρίς αντίκρυσμα: "Εκείνες ήταν άλλες εποχές" απάντησε ο Τζίγγερ, αλλά διευκρίνισε ότι "η τελική απόφαση ανήκει στους ίδιους τους παίκτες".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ