ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το χρονοδιάγραμμα για το "Athens Alive"

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Διαβάστε στο Sport24.gr μέχρι πότε η Κυβέρνηση και η κοινοπραξία θέλουν να υπογράψουν τη σύμβαση για το "Athens Alive" και πότε προβλέπεται να ψηφιστούν οι νομοθετικές παρεμβάσεις.

Το νέο ραντεβού που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ της ομάδας εργασίας της κοινοπραξίας και του κυβερνητικού κλιμακίου που ασχολείται με το "Athens Alive", έχει οριστεί για μετά το Πάσχα. Οι δύο πλευρές έχουν αρκετά ζητήματα να διευθετήσουν και ταυτόχρονα, θέλουν να επισπεύσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ο κοινός σκοπός είναι να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία τους, προκειμένου να ξεπεράσουν τα νομικά κωλύματα που υπάρχουν και να συνάψουν μία ευνοϊκή σύμβαση για όλους. Για τους επενδυτές, για τον Παναθηναϊκό και φυσικά για το ελληνικό κράτος.

Έχει οριστεί ένα αρχικό χρονοδιάγραμμα, το οποίο η κοινοπραξία και η Κυβέρνηση επιθυμούν να τηρήσουν. Αυτό προβλέπει την οριστικοποίηση της μεταξύ τους συμφωνίας μέχρι τα τέλη Μαΐου και την ψήφιση των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων στη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι τροποποιήσεις στο νομικό καθεστώς που διέπει το ΟΑΚΑ δεν θα έχουν την έκταση που ζήτησε αρχικά το κονσόρτσιουμ, αλλά θα του επιτρέψουν να έχει ένα μεγάλο περιθώριο κέρδους.

Από εκεί και πέρα, το πιο επικίνδυνο σημείο της υπόθεσης είναι το νομικό κομμάτι. Κάθε νόμος που ψηφίζεται από τη Βουλή, υπόκειται στον έλεγχο του Συμβουλίου της Επικρατείας, εφόσον υπάρξει προσφυγή και μπορεί να καταπέσει. Οπότε, η πιο σημαντική δουλειά των εμπλεκόμενων υπουργείων αφορά τον σωστό καταρτισμό της νομοθετικής ρύθμισης.

Η κοινοπραξία έχει υποδείξει τις τροποποιήσεις που ζητά στη νομοθεσία και η Κυβέρνηση δεν έχει φέρει αντίρρηση. Οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τις συζητήσεις, ενώ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα όταν το πλάνο θα μπει στη φάση της υλοποίησης.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κυβέρνηση και κοινοπραξία μίλησαν για το Athens Alive
Ξεκινά βασικός στην Μπενφίκα ο Βλαχοδήμος
"Παναθηναϊκός στο γήπεδο, Ολυμπιακός έξω απ' αυτό"!
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ