ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το βάρος της ευθύνης στον Φερέιρα

Το βάρος της ευθύνης στον Φερέιρα
Φερέιρα INTIME SPORTS

Η νέα ντροπιαστική ήττα από την Μάριμπορ βγάζει στην επιφάνεια προβλήματα του Παναθηναϊκού στα οποία δεν έχει καταφέρει να βρει λύση ο Φερέιρα εδώ και ένα χρόνο (videos)

Το καλό στην εποχή που ζούμε είναι πως πλέον υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσει ο κόσμος, με συνέπεια, ξένα πρωταθλήματα, ομάδες που βράζουν στο ίδιο καζάνι με τις δικές μας και να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα, χωρίς να κρέμεται από τις "αλήθειες" των ΜΜΕ.

Όλα αυτά τα λέμε με αφορμή τη νέα ντροπιαστική ήττα του Παναθηναϊκού από την Μάριμπορ αυτή τη φορά, που βάζει σε κίνδυνο τις όποιες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Για την βαριά ήττα με 3-0 τεράστια ευθύνη έχει ο προπονητής των πράσινων Ζεσουάλδο Φερέιρα, που όπως γράφουμε πάνω από ένα χρόνο, δεν δίνει το κάτι παραπάνω από τον πάγκο. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί (και ειδικότερα εμείς) πως είναι "άσχετος" ή "μυρωδιάς", όμως είναι φανερό πως οι σκέψεις του και το πλάνο του δεν έχουν ταιριάξει με τον Παναθηναϊκό.

Ευθύνη βέβαια έχει και η διοίκηση των πράσινων, που καλλιέργησε από το ξεκίνημα της σεζόν ένα κλίμα αδικίας και εχθρότητας απέναντι στην ομάδα, κάτι που πλέον αποτελεί άλλοθι μετά από κάθε γκέλα. Εμείς βέβαια θα σταθούμε, όπως πάντα, στο αγωνιστικό κομμάτι και στις αποτυχίες του Πορτογάλου τεχνικού.

Ίδια λάθη - Σύστημα "ότι να ναι"

Παρακολουθώντας προσεκτικά το ματς με την Μάριμπορ και χαρακτηριστικά τα δυο πρώτα γκολ, έρχεται στο μυαλό εκείνο με τον Πανθρακικό. Οι αμυντικοί των πράσινων αντί να πάνε πάνω στον παίκτη, αφήνουν χώρο στο ύψος της μικρής περιοχής (!) και κάνουν βήματα προς τα πίσω, με αποτέλεσμα να αφήνουν ελεύθερο το πεδίο στους αντίπαλους επιθετικούς.

Το έκανε ο Πίντο με τον Πανθρακικό, το συνέχισε ο Βελάσκες στο 1-0 με την Μάριμπορ και το έκαναν τρεις παίκτες στο 2-0 με τους Σλοβένους, όπου κοιτούσαν στα... μάτια τον Ιμπραίμι.

Από εκεί πέρα θλίψη προκαλεί η αγωνιστική φιλοσοφία του Παναθηναϊκού στο χορτάρι. Με σύστημα "ότι να ναι", ο Πορτογάλος περίμενε πότε από τον Κουίνσι, πότε από τον Σισοκό, πότε από τον Χριστοδουλόπουλο με προσωπική ενέργεια να δημιουργήσουν φάση. Κανένας συνδυασμός, κανένα σχέδιο, κανένας ρόλος στους παίκτες.

Η "καραμέλα" της νέας ομάδας, όπως έχουμε ξαναγράψει, δεν υπάρχει, αφού οι 9 στους 11 ήταν ίδιοι με πέρσι! Επίσης να σταθούμε και στο γεγονός πως οι πράσινοι παρότι έχαναν, δεν εξάντλησαν όλες τους τις αλλαγές, με τη δεύτερη μάλιστα να γίνεται στο 75ο λεπτό!

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Κατσουράνης, Χριστοδουλόπουλος (56' Φορναρόλι), Κουίνσι (75' Μαυρίας), Σισοκό.

Κακός σχεδιασμός - Εμμονή σε παίκτες

Από το καλοκαίρι γράφαμε για το τεράστιο κενό στη μεσαία γραμμή με έναν ποδοσφαιριστή που θα κάνει το "κουμάντο" του αγώνα και ουσιαστικά θα ενώνει τη μεσαία γραμμή με τις δυο άλλες. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ξόδεψε το ελάχιστο μπάτζετ σε ποδοσφαιριστές με τον ίδιο ρόλο, αμφιβόλου ποιότητας, έδιωξε ουσιαστικά τον Καραγκούνη και δεν εμπιστεύτηκε το ελληνικό στοιχείο που υπάρχει από πίσω (πρωταθλήτρια ομάδα Νέων με παίκτες που έφτασαν στον τελικό του Euro U19).

Ένα ακόμα αρνητικό στοιχείο, όχι μόνο φετινό, είναι η εμμονή του προπονητή σε παίκτες που είναι φανερό πως δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Ο Ζέκα δεν βλέπεται αλλά παίζει πάντα βασικός, ο Κουίνσι είναι για λύπηση, ο Φορναρόλι δεν απασχολεί τους αντίπαλους αμυντικούς και ο Χριστοδουλόπουλος ακόμα ψάχνεται.

Κλείνοντας το πιο ανησυχητικό κομμάτι είναι η αδιαφορία που βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο και η εικόνα μίας ομάδας χωρίς δυνάμεις και έκρηξη. Τα άλλα, με τον καιρό, διορθώνονται, (είτε από τον Φερέιρα είτε από κάποιον άλλο) αυτό όμως;

Εσείς διαβάστε: Το βάρος της ευθύνης στον Φερέιρα, Μάριμπορ-Παναθηναϊκός 3-0, Φερέιρα: "Δεν έχουμε αυτοπεποίθηση", Αλαφούζος: "Τώρα πρέπει όλοι να είμαστε δίπλα στην ομάδα", Κατσουράνης: "Η ομάδα πρέπει να αλλάξει πρόσωπο", Φερέιρα: "Αναλαμβάνω την ευθύνη", Μίλανιτς: "Ο ΠΑΟ δεν μας δυσκόλεψε καθόλου".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ