ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το θετικό και το αρνητικό σενάριο για τη ζημιά στον Παναθηναϊκό

Το θετικό και το αρνητικό σενάριο για τη ζημιά στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr καταγράφει το αισιόδοξο και το απαισιόδοξο σενάριο για την επιβάρυνση που θα δεχτεί ο προϋπολογισμός της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αναλόγως με τις ποινές που θα της επιβληθούν για το ντέρμπι.

Ακόμα, στον Παναθηναϊκό δεν μπορούν να εκτιμήσουν την ακριβή επιβάρυνση που θα υποστεί ο προϋπολογισμός από τις "παρενέργειες" του ντέρμπι. Παρόλα αυτά, ο Γιάννης Αλαφούζος είχε συνεργασία με τους Αγησίλαο Τουμαζάτο και Γιώργο Στάμο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις πρώτες εκτιμήσεις τους, τις πιο θετικές και τις πιο αρνητικές, αναφορικά με τη ζημιά στα ταμεία της ΠΑΕ.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η οριστική αποτίμηση θα διενεργηθεί μετά τις τελεσίδικες ποινές που θα επιβληθούν από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ (στον δεύτερο και τελικό βαθμό) και από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, εάν αυτός κάνει χρήση του δικαιώματος του.

Καταρχάς, σε κάθε περίπτωση δεδομένο είναι το κόστος της αποκατάστασης των καταστροφών στο "Απόστολος Νικολαΐδης", το οποίο αγγίζει τις 100.000 ευρώ. Επίσης, ανάλογα με τις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών που θα επιβληθούν, δεν θα προκύψουν έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων και από τη διάθεση προϊόντων από τη μπουτίκ. Όσο περισσότερες θα είναι οι αγωνιστικές χωρίς κόσμο, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το... εμπορικό πλήγμα.

Από εκεί και πέρα, το ύψος των προστίμων από τις ποδοσφαιρικές αρχές και το υφυπουργείο Αθλητισμού, δεν μπορεί να προβλεφθεί ακόμα. Δύσκολα, όμως, θα είναι μικρότερο των 100.000 ευρώ. Επιπροσθέτως, εάν αποφασιστεί ότι το παιχνίδι δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού, τότε θα ενεργοποιηθεί και η ρήτρα που έχει προβλέψει Nova, η οποία δεν θα καταβάλλει 300.000 ευρώ, όπως θα ήταν υποχρεωμένη έναντι τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Σε μία υπόθεση εργασίας, σύμφωνα με τους πιο αισιόδοξους υπολογισμούς, η ΠΑΕ θα ζημιωθεί με 400.000 ευρώ, ενώ με βάση τα πιο απαισιόδοξα σενάρια, το "άνοιγμα" θα προσεγγίσει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Είτε στην καλή περίπτωση, είτε στην κακή, ο Γιάννης Αλαφούζος θα υποχρεωθεί να αναζητήσει επιπλέον κεφάλαια, επιπρόσθετα στα όσα αναζητά μετά τον αποκλεισμό από το Champions League και εν συνεχεία από τους ομίλους του Europa League...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ