ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το σχέδιο για το ΟΑΚΑ χρειάζεται αλλαγές στη νομοθεσία

Το σχέδιο για το ΟΑΚΑ χρειάζεται αλλαγές στη νομοθεσία

Το Sport24.gr εξηγεί ότι το πλάνο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το ΟΑΚΑ πρέπει να συνοδευτεί από κυβερνητικές τροποποιήσεις στους ισχύοντες νόμους.

Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι το "κλειδί" για το ενδιαφέρον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την ΠΑΕ είναι το ΟΑΚΑ. Το σχήμα υπό τον φαρμακοβιομήχανο και τους επενδυτικούς ομίλους από το εξωτερικό, επιθυμεί να αξιοποιήσει το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο του Αμαρουσίου και ο Παναθηναϊκός είναι ένα μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού.

Ο Γιαννακόπουλος έχει προτείνει συγκεκριμένα πράγματα στην Κυβέρνηση και περιμένει την ανταπόκριση της, που ως τώρα είναι θετική. Η διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών εξελίσσεται, δεν είναι εύκολη και κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί την ευτυχή κατάληξη της.

Όμως, εκτός από την επίτευξη συμφωνίας, οι χρόνοι έχουν μεγάλη σημασία για την υλοποίηση του deal. Κυρίως σε ότι αφορά το νομικό καθεστώς που διέπει το ΟΑΚΑ, αφού για να υλοποιηθεί το σχέδιο "Athens Alive OAKA" θα χρειαστούν τροποποιήσεις στην ισχύουσα νομοθεσία.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Πρώτα απ' όλα, στο πλαίσιο της 3ης αξιολόγησης το ΟΑΚΑ μαζί με άλλες 12 ΔΕΚΟ, πέρασαν στην κυριότητα της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας, το κοινώς λεγόμενο Υπερταμείο. Ο σχετικός νόμος είχε ψηφιστεί από τη Βουλή στα μέσα Ιανουαρίου, ενώ εκκρεμεί η νομική μορφή που θα έχει το ΟΑΚΑ, αφού προβλέπεται να μετατραπεί σε κεφαλαιουχική εταιρία.

Στις συζητήσεις μεταξύ της Κυβέρνησης και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έχει λεχθεί ότι τελικά, το ΟΑΚΑ θα παραμείνει στην ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ωστόσο, για κάτι τέτοιο απαιτείται νέα νομοθετική ρύθμιση, η οποία πρέπει να έχει την έγκριση της Τρόικα, όπως συμβαίνει με κάθε αλλαγή στη νομοθεσία. Τα προαναφερόμενα ζητήματα πρέπει να τα χειριστούν τα αρμόδια υπουργεία, το συντομότερο δυνατόν.

Επίσης, για να κατασκευαστούν εγκαταστάσεις ή να κατεδαφιστούν άλλες στο ΟΑΚΑ ή να προστεθούν εμπορικοί χώροι, το νομικό πλαίσιο πρέπει να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Τέτοιες μεταβολές χρειάζονται προεργασία και υπόκεινται στον έλεγχο του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δεν φημίζεται για την ταχύτητα του... Άρα, η υπομονή είναι μία αρετή που πρέπει να επιδείξουν όσοι ασχολούνται με την υπόθεση...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ