ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το scouting report των εναλλακτικών επιλογών

Το scouting report των εναλλακτικών επιλογών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr αξιολογεί την παρουσία των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού με μικρό χρόνο συμμετοχής, στην ισοπαλία με τον Ηρακλή.

Πέραν από το ισόπαλο 0-0 του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για την πρεμιέρα των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, το ματς χρησίμευσε στον Αντρέα Στραματσόνι για να τσεκάρει ορισμένους ποδοσφαιριστές εν όψει της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Ιταλός προπονητής έχει να διαχειριστεί πολλούς τραυματίες και πρέπει να ανοίξει το ροτέισον, εάν θέλει να ανταποκριθεί η ομάδα. Διαφορετικά, κινδυνεύει να μείνει με λίγους και "ξεζουμισμένους" παίκτες.

Για παράδειγμα, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος χρησιμοποιήθηκε σε μία συγκυρία που ο Λουκ Στιλ είναι ντεφορμέ, ωστόσο οι συνθήκες του παιχνιδιού δεν επιτρέπουν ασφαλή συμπεράσματα για την αγωνιστική κατάσταση του ομογενούς γκολκίπερ. Τουλάχιστον, ήταν σταθερός στις εξόδους του και είχε καλές επαναφορές της μπάλας.

Στην άμυνα, ο Διαμαντής Χουχούμης δεν αντιμετώπισε προβλήματα στον ανασταλτικό τομέα και είχε αρκετές προωθήσεις. Δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός στις σέντρες του, ωστόσο έδειξε πως εάν αποκτήσει ρυθμό, μπορεί να δώσει μία εναλλακτική επιλογή για τον επιρρεπή στους τραυματισμούς, Χουλτ.

Στη μεσαία γραμμή, ο Νούνο Ρέις αποδείχτηκε αξιόπιστος στον ανασταλτικό τομέα. Κέρδισε μονομαχίες, διεκδίκησε κεφαλιές και κάλυψε χώρους. Επίσης, ζήτησε μπάλα και προσπάθησε να περάσει πάσες, αλλά ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να βοηθήσει δημιουργικά. Είναι ένας παίκτης με συγκεκριμένες δυνατότητες και με διάθεση να βοηθήσει.

Επιθετικά, ο Λαουτάρο Ρινάλντι ήταν κινητικός και βρέθηκε στις φάσεις για να εκτελέσει. Δεν είχε αποτελεσματικότητα και του έλειψε η αυτοπεποίθηση, που ίσως χρειάζεται αγωνιστικό ρυθμό για τη βρει. Ακόμα, συνδυάστηκε με Εμποκού και Ιμπάρμπο, αλλά το κράτημα της μπάλας δεν είναι το "φόρτε" του.

Ο Ζοσέ Πολ Εμποκού έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητες του. Ο 24χρονος εξτρέμ πήρε πρωτοβουλίες και επεδίωξε το "ένας με έναν" με τους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά δεν είχε επιτυχία. Ούτε τα μακρινά σουτ του βρήκαν στόχο, ενώ έβγαλε μόνο δύο επιτυχείς συνδυασμούς. Ο Στραματσόνι περιμένει περισσότερα και είναι εμφανές ότι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον εαυτό του. Χρειάζεται ρυθμό για να ξεδιπλώσει τις αρετές του, αλλά πρέπει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του.

Ξεχωριστή μνεία δικαιούται ο νεαρός Θοδωρής Μίγγος, ο οποίος έπεισε τον Στραματσόνι να τον χρησιμοποιήσει. Το ταλέντο του 18χρονου αμυντικού χαφ είναι δεδομένο, αλλά αυτό που αιφνιδίασε ήταν το θράσος του. Ο Μίγγος δεν προτίμησε το σίγουρο και ασφαλές παιχνίδι, με πάσες πλάγια και πίσω. Έκανε τρίπλες, πέρασε κάθετες πάσες, συνδυάστηκε και σούταρε. Η άγνοια κινδύνου που είχε ήταν πιο ενθαρρυντικό για τον Μίγγο...

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ισοπαλία και γιούχα στην Λεωφόρο, Παναθηναϊκός-Ηρακλής 0-0
Στραματσόνι: "Στο Καραϊσκάκης το πιο σημαντικό ματς της σεζόν"
Μίγγος: "Ευχαριστημένος για το ντεμπούτο, όχι για το αποτέλεσμα"
Η ομάδα που δεν φοβίζει
Παραδέχτηκε το πέναλτι ο Καραντώνης
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ