ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το "πράσινο" έργο του Δημήτρη Μυταρά

Το "πράσινο" έργο του Δημήτρη Μυταρά

Ο Άγγελος Φιλιππίδης θυμήθηκε τον πίνακα του αποθανόντος ζωγράφου, Δημητρη Μυταρά για τις ευρωπαϊκές επιτυχίες του Παναθηναϊκού. (PIC)

Ο θάνατος του καλλιτέχνη, Δημήτρη Μυταρά ήταν μία από τις πιο δυσάρεστες ειδήσεις της Πέμπτης (17/2). Ο αποθανών ήταν από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους και είχε ζωγραφίσει πολλούς πίνακες.

Μάλιστα, μία από τις δημιουργίες του είχε ποδοσφαιρικό χαρακτήρα και αφορούσε τον Παναθηναϊκό και τις επιτυχίες του στο Champions League τη σεζόν 2001 - 2002 και στο Κύπελλο UEFA τη σεζόν 2002 - 2003.

Επί δύο συναπτά έτη, ο Παναθηναϊκός έφτασε μέχρι την προημιτελική φάση και αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα και τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πόρτο.

Ο Δημήτρης Μυταράς, επιθυμώντας να τιμήσει τα επιτεύγματα του Τριφυλλιού και εμπνευσμένος από τον πανηγυρισμό "όλε" που είχαν λανσάρει μετά το τέλος των παιχνιδιών, οι οπαδοί και οι παίκτες, ζωγράφισε έναν πίνακα (φώτο).

Το έργο του διεθνούς φήμης ζωγράφου παρουσιάστηκε τα Χριστούγεννα του 2001, παρουσία του τότε προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Άγγελος Φιλιππίδης.

Αυτός ήταν που θυμήθηκε και τον πίνακα, με σχετική ανάρτηση του στο Facebook που έγραψε: "Με τον Δημήτρη Μυταρά και το έργο του για τις επιτυχίες του Παναθηναικού στην Ευρώπη. Καλό ταξίδι δάσκαλε...".

Δείτε το post:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ