ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το πλάνο του Στραματσόνι για το αθηναϊκό ντέρμπι

Το πλάνο του Στραματσόνι για το αθηναϊκό ντέρμπι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr καταγράφει την τακτική που επέλεξε ο Αντρέα Στραματσόνι για να παρατάξει τον Παναθηναϊκό εναντίον της ΑΕΚ, καθώς και τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα στελεχώσουν την ενδεκάδα.

Δυναμική και σφιχτή μεσαία γραμμή, κάθετο ποδόσφαιρο και pressing στα αντίπαλα στόπερ, σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, είναι οι επιλογές του Αντρέα Στραματσόνι για την τακτική του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ο Ιταλός προπονητής προσπαθεί να φτάσεί σε μία ισορροπία μεταξύ της επιθετικής του φιλοσοφίας και της αδυναμίας της ομάδας του να αμυνθεί αποτελεσματικά όταν παίζει γρήγορα.

Στις οδηγίες που έδωσε στους ποδοσφαιριστές του, ζήτησε να αποφεύγουν τις επιπόλαιες ενέργειες στο χώρο της άμυνας και να σιγουρεύουν τις πάσες τους, επειδή η ΑΕΚ διαθέτει ικανούς "κλέφτες", όπως οι Σιμόες, Γιόχανσον και Αραβίδης και μπορούν να βγάλουν κλεψίματα και αντεπιθέσεις.

Όσον αφορά τους στόπερ, η εντολή του είναι να βγαίνουν πρώτοι στην μπάλα ώστε να μην επιτρέπεται στους τεχνίτες μεσοεπιθετικούς της ΑΕΚ να κατεβάζουν τη μπάλα και να επιχειρούν με μέτωπο προς την εστία, ενώ στους Μέστο και Πράνιτς συστήθηκε να προωθούνται με προσοχή και μόνο όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

Στη μεσαία γραμμή, οι Ζέκα και Αμπέντ θα αναλάβουν το pressing, τα μαρκαρίσματα και τα κλεψίματα, ενώ από τον Εσιέν αναμένονται οι σωστές τοποθετήσεις, οι σίγουρες μεταβιβάσεις και η ασφαλής προώθηση της μπάλας από την άμυνα. Τέλος, έχει επισημάνει στους επιθετικούς ότι πρέπει να πιέζουν τους στόπερ της Ένωσης, επειδή δεν είναι καλοί χειριστές της μπάλας και υποπίπτουν σε λάθη.

Η ενδεκάδα

Για την ενδεκάδα, μία θέση έχει τεθεί υπό διεκδίκηση και άλλη μία έχει φαβορί και αουτσάιντερ για τον κάτοχο της. Καταρχάς, ο Στραματσόνι έχει καταλήξει στο 4-3-3 ως το σύστημα που θα εφαρμόσει στο αθηναϊκό ντέρμπι.

Γκολκίπερ θα παίξει ο Στιλ, δεξιός μπακ ο Μέστο, αριστερός μπακ ο Πράνιτς και το δίδυμο στους στόπερ θα αποτελέσουν οι Μολέντο και Τελάντερ. Αμυντικός χαφ θα είναι ο Ζέκα και δεξιά του θα τοποθετηθεί ο Αμπέντ, ενώ αριστερά το προβάδισμα έχει ο Εσιέν, με τον Λουντ να διατηρεί τις πιθανότητες του. Στην επίθεση, ο Βλαχοδήμος θα είναι ο αριστερός εξτρέμ, ο Μπεργκ θα είναι στην κορυφή και ο Καλτσάς στο δεξιό άκρο, αν και ο Βιγιαφάνιες δοκιμάστηκε στην προπόνηση του Σαββάτου.

​​ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ SUPER LEAGUE ΣΤΟΝ SPORT24 RADIO 103,3
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ