ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το πλάνο του Παναθηναϊκού για "πάγωμα πληρωμών" μέχρι τον Ιανουάριο

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η τακτική της αντιμετώπισης κάθε οφειλής ξεχωριστά δεν απέδωσε και η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα εφαρμόσει άλλη πολιτική. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Η επιστολή που έστειλε η διοίκηση του Παναθηναϊκού στους πιστωτές της είναι η πρώτη ενέργεια στο πλαίσιο συνολικής διαχείρισης των χρεών. Μέχρι τώρα, οι διοικούντες προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν κάθε υπόθεση ξεχωριστά, αλλά αυτή η τακτική εξελίσσεται σε... Λερναία Ύδρα. Για κάθε οφειλή που τακτοποιούσαν, εμφανίζονταν άλλες 2-3.

Οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ διαπίστωσαν ότι δεν διαθέτουν τους αναγκαίους πόρους για να ρυθμίσουν το σύνολο των εκκρεμοτήτων. Κυρίως, όταν κατέληγαν σε συμφωνία για μία οικονομική υποχρέωση, αμέσως παρουσιάζονταν άλλοι και ζητούσαν τα χρήματά τους, θέτοντας σε κίνδυνο την επιβίωση της εταιρίας.

Οπότε, τα διοικητικά στελέχη θα σχεδιάσουν ένα γενικότερο πλάνο αποπληρωμών. Θα υπολογίσουν τα έσοδα που έχουν ως το τέλος της σεζόν και αυτά που προσδοκούν από τις πωλήσεις και θα προτείνουν στους πιστωτές έναν ρεαλιστικό τρόπο εξόφλησης. Που θα βασίζεται σε πραγματικά νούμερα και όχι σε φρούδες ελπίδες...

Η επόμενη κίνηση είναι η καταγραφή όλων των οφειλών και η απ' ευθείας συνεννόηση της διοίκησης με τους πιστωτές, για να ζητήσουν την υπομονή και την ανοχή τους. Επειδή ο αριθμός των πιστωτών (κάθε είδους) είναι μεγάλος, είναι σαφές ότι θα χρειαστεί χρόνος για τις συζητήσεις και για αυτό η ΠΑΕ θα ζητήσει "πάγωμα" στις πληρωμές μέχρι τα Χριστούγεννα.

Από εκεί και πέρα, από την είσοδο του νέου έτους και έπειτα, οι "πράσινοι" διοικούντες θα επιδιώξουν νέους και πιο ευνοϊκούς διακανονισμούς, για τους οποίους θα δεσμευτούν ότι θα τους τηρήσουν. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι, αφού τα προηγούμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός ήταν συστηματικός κακοπληρωτής και έχει χαθεί η εμπιστοσύνη. Η αλήθεια είναι πως όλα εξαρτώνται από τον καθένα που έχει λαμβάνειν χρήματα από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ