ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το "όχι" του Παναθηναϊκού στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας για Οικονομόπουλο

Το "όχι" του Παναθηναϊκού στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας για Οικονομόπουλο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας "χτύπησε" την πόρτα του Παναθηναϊκού για να πάρει τον Αντώνη Οικονομόπουλο που έχει αναδειχθεί από την ακαδημία του τριφυλλιού αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr εισέπραξε αρνητική απάντηση από τους πράσινους.

Αρνητική απάντηση εισέπραξε πριν από ένα μήνα σχεδόν η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στη προσπάθεια της να κάνει δικό της ένα παιδί που έχει αναδειχθεί από τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr τα "λιοντάρια" απευθύνθηκαν στο τριφύλλι για να πάρουν τον 19χρονο Αντώνη Οικονομόπουλο ο οποίος πέρυσι έπαιζε στην Πορτογαλία, σε ομάδα Γ' Εθνικής, αλλά η απάντηση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού ήταν αρνητική.

Η Σπόρτινγκ δεν ήθελε να πληρώσει τα τροφεία του νεαρού ποδοσφαιριστή αλλά να τον αφήσει ελεύθερο ο Παναθηναϊκός διατηρώντας απλά ένα ποσοστό μεταπώλησης. Κάτι το οποίο συνηθίζουν αρκετά οι ομάδες στη Πορτογαλία. Το Sport24.gr έχει όλες τις λεπτομέρειες και σας τις παρουσιάζει.

Ο Οικονομόπουλος ο οποίος είναι γεννημένος στις 9 Μαίου 1998 και αγωνίζεται στη θέση του δεξιού μπακ (κυρίως) αλλά και ως στόπερ αποχώρησε πέρυσι το καλοκαίρι από την ακαδημία του Παναθηναϊκού θέλοντας να δοκιμάσει τη τύχη του στο εξωτερικό.

Το περασμένο καλοκαίρι είχε συμφωνήσει και πήγε στην Quarteirense SAD που αγωνιζόταν στην Γ' Εθνική της Πορτογαλίας, υπογράφοντας για τρία χρόνια, με τους τότε ιθύνοντες της ομάδας να πληρώνουν ένα μικρό μέρος των τροφείων καθώς ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν έγινε επαγγελματίας αφού η κατηγορία ήταν ημιεπαγγελματική. Οι άνθρωποι της ομάδας είχαν ξεχωρίσει τον Οικονομόπουλο από τα παιχνίδια που είχε δώσει με την Εθνική παίδων στα προκριματικά του U17.

Το "όχι" του Παναθηναϊκού στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας για Οικονομόπουλο

Στην ομάδα του Φάρου ο Οικονομόπουλος αγωνίστηκε ως βασικός και κατάφερε να ξεχωρίσει τραβώντας πάνω του τα βλέμματα της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Τα "λιοντάρια" τον ζήτησαν για προπονήσεις και για αρκετό διάστημα, τουλάχιστον τεσσάρων μηνών, έκανε προπονήσεις με τους "πράσινους" της Πορτογαλίας ενώ έμεινε και εσώκλειστος στους ξενώνες της ακαδημίας. Ο 19χρονος άσος άφησε θετικότατες εντυπώσεις και οι άνθρωποι της Σπόρτινγκ πήραν απόφαση να τον κρατήσουν και να του δώσουν επαγγελματικό συμβόλαιο.

Για να γίνει όμως αυτό θα έπρεπε να έχουν την άδεια του Παναθηναϊκού ή να πληρώσουν στην UEFA τα τροφεία του νεαρού ποδοσφαιριστή που στη περίπτωση του ήταν αρκετά καθώς επρόκειτο για ένα παιδί που ήταν εννιά χρόνια στην ακαδημία του τριφυλλιού.

Το "όχι" του Παναθηναϊκού στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας για Οικονομόπουλο

Η Σπόρτινγκ "χτύπησε" τη πόρτα των πράσινων και η πρότασή της ήταν να πάρει το δελτίο του Οικονομόπουλου χωρίς να καταβάλει τα τροφεία αλλά να δώσει στον Παναθηναϊκό ένα ποσοστό μεταπώλησης από ενδεχόμενη παραχώρηση του νεαρού ποδοσφαιριστή τα επόμενα χρόνια.

Η απάντηση των ανθρώπων του τριφυλλιού ήταν αρνητική με τους πράσινους να τονίζουν ότι δεν θα αφήσουν ελεύθερο το νεαρό ποδοσφαιριστή αν δεν έπαιρνε ο Παναθηναϊκός αυτά που δικαιούνταν. Οι δυο πλευρές ήταν σε συζητήσεις αρκετό διάστημα και τελικά δεν τα βρήκαν.

Αποτέλεσμα ο Οικονομόπουλος να επιστρέψει και πάλι φέτος στην ακαδημία του Παναθηναϊκού να έχει ενταχθεί στην Κ-20 όπου μέχρι στιγμής έχει πάρα και πολλά λεπτά συμμετοχής στα φιλικά προετοιμασίας των πράσινων, ως στόπερ, και να υπολογίζεται ως βασικός στη φετινή πορεία των Νέων του τριφυλλιού. Ήδη μάλιστα έχει υπογράψει ξανά το δελτίο του με τον Παναθηναϊκό και θα είναι διαθέσιμος από τα πρώτα μας των πράσινων.

Δεν αποκλείεται επίσης στη διάρκεια της σεζόν να είναι υπό στενή παρακολούθηση από τους ανθρώπους της πρώτης ομάδας και το επόμενο καλοκαίρι ή και νωρίτερα να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ