ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το ονειρεμένο ντεμπούτο του Γιούρκα Σεϊταρίδη

Το ονειρεμένο ντεμπούτο του Γιούρκα Σεϊταρίδη
Σεϊταρίδης Λυμπερόπουλος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σαν σήμερα (7/3) πριν από 15 χρόνια ο Άλεξ Φέρκιουσον είχε αναρωτηθεί "Who is Giourkas?", στο ντεμπούτο του Έλληνα άσου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το Sport24.gr θυμάται (VIDEOS).

Η σεζόν 2000-2001 ήταν εκπληκτική για τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη, καθώς οι πράσινοι ξεκίνησαν από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και έφτασαν μέχρι τους "16" της διοργάνωσης.

Από εκείνη την περίοδο και για μία ακόμα τετραετία το "τριφύλλι" έκανε σπουδαίες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του νταμπλ τη σεζόν 2003-2004.

Το 2000-2001, όμως, ήταν σεζόν ορόσημο και για έναν ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη που πήγε στον Παναθηναϊκό τον Γενάρη του 2001 και κατάφερε να απασχολήσει τον προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Άλεξ Φέργκιουσον.

Who is this Giourkas?

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν προκρίθηκε στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, που εκείνη την περίοδο είχε δυο φάσεις ομίλων (στους "32" και στους "16"). Μαζί με τους πράσινους ήταν και οι: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βαλένθια, Στουρμ Γκρατς.

Το ντεμπούτο του Γιούρκα στην Ευρώπη έγινε στο εντός έδρας ματς με την Γιουνάιτεντ στις 7 Μαρτίου, στο οποίο πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με σουτ αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Στη συνέντευξη Τύπου λοιπόν ο Άλεξ Φέργκιουσον, που εντυπωσιάστηκε από τον 20χρονο άσο, είπε την ατάκα: "Who is Giourkas?"

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Αποστολάκης): Νικοπολίδης, Ολιβάρες, Χένρικσεν, Γκούμας, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Μπασινάς (Φλίπσεν 85'), Μπόατενγκ, Καραγκούνης, Βλάοβιτς (Γκαλέτο 59'), Λυμπερόπουλος (Βαζέχα 66').

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Φέργκιουσον): Μπαρτέζ, Γ. Νέβιλ, Σταμ, Μπράουν. Σιλβέστρ (Τσάντγουικ 64'), Φ. Νέβιλ (Σόλσκγιερ 78'), Κιν, Σκόουλς, Μπέκαμ, Κόουλ, Γιόρκ (Σέριγχαμ 78').

Σκόρερ: Σεϊταρίδης 25' -- Σκόουλς 89'.

Το ονειρεμένο ντεμπούτο του Γιούρκα Σεϊταρίδη
Άλεξ Φέργκιουσον INTIME SPORTS
Το ονειρεμένο ντεμπούτο του Γιούρκα Σεϊταρίδη
Σεϊταρίδης INTIME SPORTS
Το ονειρεμένο ντεμπούτο του Γιούρκα Σεϊταρίδη
Σεϊταρίδης INTIME SPORTS
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ