ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το Νο 1 φέρνει λεφτά στον Παναθηναϊκό

Το Νο 1 φέρνει λεφτά στον Παναθηναϊκό

Με αφορμή την πώληση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα, το Sport24.gr καταγράφει τους τερματοφύλακες του Παναθηναϊκού που παραχωρήθηκαν και έφεραν χρήματα στο ταμείο.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος μετέβη στη Λισαβόνα, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο με την Μπενφίκα. Ο 23χρονος τερματοφύλακας δεν θα ανήκει πλέον στον Παναθηναϊκό και η μόνη εκκρεμότητα είναι το πότε θα φύγει: τον Ιανουάριο ή τον Ιούνιο.

Η μεταγραφή του Βλαχοδήμου είναι η έκτη πώληση γκολκίπερ που κάνει ο Παναθηναϊκός στην ιστορία του. Έχουν προηγηθεί άλλοι πέντε, όλοι σε ομάδες του εξωτερικού, με τον Βλαχοδήμο να είναι ο δεύτερος πιο ακριβός μετά τον Καπίνο. Οι άλλοι πορτιέρο που παραχωρήθηκαν ήταν οι Κοτσόλης, Χαλκιάς, Τζόρβας, Καρνέζης και Καπίνο.

Συνολικά, ο Παναθηναϊκός έχει εισπράξει 6,55 εκατομμύρια ευρώ από τους 6 τερματοφύλακες που πούλησε, συμπεριλαμβανομένου του Βλαχοδήμου.

Στέφανος Κοτσόλης

Ο πρώτος τερματοφύλακας ο οποίος απέφερε χρήματα στον Παναθηναϊκό από την "παραγωγή" του από την ακαδημία, ήταν ο Στέφανος Κοτσόλης. Ο έμπειρος τερματοφύλακας, ο οποίος αποχώρησε από το Τριφύλλι τον προηγούμενο Ιούνιο (του 2017) δεν κατάφερε να καθιερωθεί και έχασε τον ανταγωνισμό από τους Μάριο Γκαλίνοβιτς και Κώστα Χαλκιά. Οπότε, τον Ιούλιο του 2005 πωλήθηκε στη Λάρισα του Κώστα Πηλαδάκη αντί 350.000 ευρώ.

Κώστας Χαλκιάς

Ο Κώστας Χαλκιάς εκθρόνισε τον Αντώνη Νικοπολίδη από την εστία τον Μάρτη του 2004, αλλά έμεινε βασικός για λίγους μήνες. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ήρθε σε ρήξη με τον τότε μεγαλομέτοχο, Γιάννη Βαρδινογιάννη και ένα μήνα μετά, πωλήθηκε στην Πόρτσμουθ έναντι 150.000 ευρώ. Το ποσό ήταν μικρό, όμως η μεταγραφή ολοκληρώθηκε επειδή ο Παναθηναϊκός ήθελε να απαλλαγεί από τον υψηλόσωμο γκολκίπερ.

Αλέξανδρος Τζόρβας

Ακόμα ένα προϊόν της ακαδημίας της Παιανίας που απέφερε χρήματα στον Παναθηναϊκό. Ο Τζόρβας πανηγύρισε το νταμπλ του 2010, ήταν βασικός την επόμενη σεζόν, όμως η έντονη αμφισβήτηση των οπαδών τον ώθησε στην έξοδο το καλοκαίρι του 2011. Μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την Οντένσε, που ο Τζόρβας είχε ευθύνη, πήρε μεταγραφή στην Παλέρμο με αντίτιμο 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Ορέστης Καρνέζης

Ο Παναθηναϊκός άρχισε τη σεζόν 2013-2014 με ένα ρόστερ που θύμιζε... ομάδα Νέων και ο Καρνέζης ήταν από τους ελάχιστους έμπειρους. Ωστόσο, ο διεθνής γκολκίπερ θεώρησε ότι έκανε τον κύκλο του και ζήτησε μεταγραφή, που την πήρε στα μέσα του Ιουλίου. Η Ουντινέζε κατέβαλε 800.000 ευρώ στον Καρνέζη, ενώ εκείνος χάρισε ένα ποσό κοντά στις 100.000 ευρώ για να διευκολύνει τη διαπραγμάτευση.

Στέφανος Καπίνο

Το καλοκαίρι του 2014, ο Καπίνο είχε ολοκληρώσει τη σεζόν ως βασικός τερματοφύλακας. Το timing δεν ήταν το κατάλληλο για να φύγει, αφού ήθελε να εξελιχθεί περαιτέρω. Όμως, τα οικονομικά προβλήματα πίεζαν τη διοίκηση και αυτή δρομολόγησε την πώληση του Καπίνο. Η Μάιντς έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον και με την προσφορά των 2,25 εκατομμυρίων ευρώ, απέκτησε τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή.

Οδυσσέας Βλαχοδήμος

Ο Βλαχοδήμος είναι μία παρόμοια περίπτωση με τον Καπίνο. Ουσιαστικά, δεν έχει συμπληρώσει μία σεζόν ως βασικός, όμως η ανάγκη του Παναθηναϊκού για χρήματα, που είναι πιο επιτακτική από το καλοκαίρι του 2014, προκαλεί την πώληση του. Ο Βλαχοδήμος θα φέρει 1,5 εκατομμύριο ευρώ στο ταμείο της ΠΑΕ, που θα χρησιμοποιηθεί για να καλυφθούν οι επείγουσες υποχρεώσεις και να αποτραπεί η αφαίρεση βαθμών.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ