ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τον Σάλαϊ κυνηγάει ο Παναθηναϊκός

Hungary's Roland Sallai, left, vies for the ball with Tiemoko Konate of the Ivory Coast, during their international friendly soccer match in Groupama Arena in Budapest, Hungary, Friday, May 20, 2016. (Tamas Kovacs/MTI via AP)
Σάλαϊ (Tamas Kovacs/MTI via AP) AP

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ουγγαρίας εξετάζει ο Παναθηναϊκός με τον 20χρονο επιθετικό μέσο, Ρόλαντ Σάλαϊ, να είναι στο μικροσκόπιο των πρασίνων. (VIDEO)

Πέρα από τις περιπτώσεις των Γκάμπρειλ και Πούκι ο Παναθηναϊκός αναζητά έναν παίκτη για να ενισχύσει τη μεσοεπιθετική του γραμμή και κυρίως έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος να μπορεί να αγωνιστεί στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Ένας από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει οι πράσινοι είναι ο Ρόμπερτ Σάλαϊ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ουγγαρία, ο 20χρονος μεσοεπιθετικός αναζητά την επόμενη ομάδα της καριέρας του και αυτή δεν αποκλείεται να είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σάλαϊ ανήκει στις Ακαδημίες του Φέρεντς Πούσκας και πέρσι είχε δοθεί δανεικός στην Παλέρμο με την οποία είχε 21 συμμετοχές και πέτυχε το μοναδικό του τέρμα στην ήττα με 4-1 από την Ουντινέζε.

Ο υποβιβασμός της Παλέρμο αποτέλεσε αρχικά εμπόδιο στην ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς και έτσι ο Σάλαϊ επέστρεψε στις Ακαδημίες Πούσκας με τις οποίες έχει συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο. Ωστόσο οι Σικελοί τις τελευταίες μέρες έχουν ενεργοποιηθεί και πάλι για την περίπτωση του παίκτη, θέλοντας να τον αποκτήσουν με χρήματα λιγότερα από όσα προέβλεπε αρχικά η ρήτρα.

Η ομάδα της Ουγγαρίας θέλει να του ανανεώσει το συμβόλαιο και μετά να τον παραχωρήσει δανεικό με οψιόν αγοράς αφού δεν επιθυμεί να τον χάσει ως ελεύθερο σε μερικούς μήνες.

Ο Σάλαϊ μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Διακρίνεται για την τεχνική του κατάρτιση αλλά και για την ικανότητά του να δημιουργεί φάσεις. Είναι διεθνείς με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ουγγαρίας, ενώ έχει ήδη και τρεις συμμετοχές με την Ανδρών.

Αξίζει να τονίσουμε ότι ο Σάλαϊ έχει προτάσεις τόσο από ομάδες της Serie A αλλά και από την Πορτογαλία και την Γαλλία. Λίγο αργότερα ήρθε και η επιβεβαίωση απ' την Ουγγαρία, αφού σύμφωνα με το " nemzetisport.hu" ο νεαρός μεσοεπιθετικός απασχολεί όντως το "τριφύλλι".

Σεζόν Ομάδα Συμμετοχές Γκολ Ασίστ Λ. Συμμετοχής
2014-15 Ακαδημίες Πούσκας 16 2 2 527
2015-16 Ακαδημίες Πούσκας 31 1 4 2381
2016-17 Παλέρμο 21 1 0 961
Σύνολο 68 4 6 3869

Photo credits: Tamas Kovacs/MTI via AP

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ