ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το μόνο εμπόδιο για Τραμπζονσπόρ και Μολέντο

Το μόνο εμπόδιο για Τραμπζονσπόρ και Μολέντο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

H Τραμπζονσπόρ είναι το φαβορί για την απόκτηση του Ροντρίγκο Μολέντο από τον Παναθηναϊκό, αλλά πρέπει πρωτίστως να πουλήσει και εν συνεχεία να αγοράσει παίκτες βάσει σχετικού περιορισμού από την UEFA.

Η Τραμπζονσπόρ έχει προχωρήσει τις ενέργειες προκειμένου να κλείσει τη μεταγραφή του Ροντρίγκο Μολέντο και είναι η ενδιαφερόμενη που έχει τη διάθεση να πληρώσει τα περισσότερα χρήματα για τα δικαιώματά του. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό εμπόδιο που καθυστερεί την επισημοποίηση της συμφωνίας.

Από το 2016 και έπειτα, η Τραμπζονσπόρ τελεί υπό την επιτήρηση της UEFA στο πλαίσιο του Financial Control Panel και υποχρεούται να τηρεί ένα όριο στο έλλειμμα του προϋπολογισμού της. Η τουρκική ομάδα και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία είχαν υπογράψει ένα συμφωνητικό το καλοκαίρι του 2016, που προβλέπει ότι το άνοιγμα μεταξύ εσόδων - εξόδων είναι συγκεκριμένο.

Η επιτήρηση θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2019 και μέχρι τότε η Τραμπζονσπόρ πρέπει να συμμορφώνεται με τις εντολές της UEFA. Το προηγούμενο καλοκαίρι η τούρκικη ομάδα έκανε μεταγραφές που ξεπέρασαν το όριο που έχει τεθεί και τώρα επιβάλλεται να το ισορροπήσει με πωλήσεις.

Το κόστος για την απόκτηση του Μολέντο (500.000 ευρώ) από τον Παναθηναϊκό είναι μικρό, όμως η Τραμπζονσπόρ δεν θέλει να ρισκάρει προτού διασφαλίσει τη μείωση του ανοίγματος. Επομένως, πιθανότατα οι εξελίξεις θα μετατεθούν χρονικά για τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου στόπερ. Άλλωστε, η έβδομη στη βαθμολογία Τραμπζονσπόρ έχει ήδη θέσει στην transfer list της κάποιους παίκτες της, μεταξύ των οποίων και τον 32χρονο πρώην επιθετικό του Τριφυλλιού, Νταμ Εντόι.

Μένει να αποσαφηνιστεί και η αντίδραση του Μολέντο, αναφορικά με το μέλλον του. Διότι οι αναφορές στα τούρκικα και στα βραζιλιάνικα ΜΜΕ συμφωνούν ότι ο ποδοσφαιριστής προτιμά να επιστρέψει στο Πόρτο Αλέγκρε και έχει συζητήσει την προοπτική να συνεργαστεί με την Ιντερνασιονάλ...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ