ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το μεγάλο βήμα στην καριέρα του Rinaldi ο Παναθηναϊκός

Το μεγάλο βήμα στην καριέρα του Rinaldi ο Παναθηναϊκός

Στον Παναθηναϊκό ήθελαν σαν τρελοί τον Lautaro Rinaldi και τελικά ο Αργεντινός αποκτήθηκε για να ενισχύσει την επιθετική γραμμή του τριφυλλιού με το βιογραφικό του να είναι μεν μικρό αλλά να αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον. (VIDEOS)

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι εδώ και λίγη ώρα ο Lautaro Rinaldi με τον Αργεντινό επιθετικό να γίνεται η έβδομη προσθήκη στο ρόστερ του τριφυλλιού το φετινό καλοκαίρι μετά από μεγάλη προσπάθεια του Ζιλμπέρτο Σίλβα να τον ντύσει στα πράσινα.

Ο Rinaldi έχει το προφίλ του επιθετικού που έχει ζητήσει ο Αντρέα Στραματσόνι, είναι κλασικό εννιάρι, δεξιοπόδαρος, παίζει μόνο στην κορυφή της επίθεσης, έχει ύψος 1,80, είναι δυνατός και κινείται πάντα εντός των ορίων της περιοχής του αντιπάλου.

Ποιος είναι όμως ο Lautaro Rinaldi, αποκαλούμενος και ως "τανκ" στην πατρίδα του, για τον οποίο στο τριφύλλι έδειξαν υπομονή και πάλεψαν την περίπτωση του τόσο πολύ και κατάφεραν να τον κάνουν δικό τους.

Γιατί επέλεξε την Αρχεντίνος, ο Μπατιστούτα και ο Ρικέλμε

Ο 23χρονος, όχι ακόμα καλά-καλά, καθώς είναι γεννημένος στις 30 Δεκεμβρίου του 1993 στο Ακασούσο, ένα προάστιο του Μπουένος Άϊρες, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην χώρα του παρά το γεγονός ότι δεν ε΄χει παίξει σε μια από τις μεγάλες ομάδες της Αργεντινής και έχει γίνει γνωστός μόνο μέσα από την παρουσία του και τα γκολ στου στην Αρχεντίνος Τζούνιορς που αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής.

Γιατί επέλεξε όμως την Αρχεντίνος; Όπως έχει πει και ο ίδιος σε παλιότερη του συνέντευξη ο λόγος ήταν απλός. Ένας γείτονας του που δεν ήταν άλλος από τον παλαίμαχο διεθνή άσο Oscar Ruggeri του είπε "Πήγαινε στην Αρχεντίνος εκεί δίνουν αρκετά την μπάλα στους μικρούς" τονίζοντας ότι εκεί θα έπαιρνε τις ευκαιρίες του. Έτσι και έγινε και ξεκίνησε η ιστορία του. Ο ίδιος είχε περιγράψει τα πρώτα βήματα δύσκολα με την προσαρμογή να παίρνει καιρό καθώς έπρεπε να μάθει διάφορα... κόλπα. Εγκαταστάθηκε γρήγορα όμως και άρχισε να σκοράρει.

Όπως θυμάται ο ίδιος ο Rinaldi μια ζωή αγωνιζόταν ως επιθετικός και μάλιστα ως "εννιάρι" έχοντας ως ίνδαλμα τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα παρακολουθώντας αρκετά βίντεο από τον "Μπάτι-γκολ" θέλοντας να βελτιωθεί και ο ίδιος. Ο 23χρονος επιθετικός δεν προέρχεται από οικογένεια που είχε σχέση με το ποδόσφαιρο, με τον πατέρα του ο οποίος τώρα λειτουργεί και ως μάνατζερ του να μην είχε ιδέα και να μαθαίνει περισσότερα όταν ασχολήθηκε ο ίδιος με το ποδόσφαιρο.

Βέβαια πάντα ήταν δίπλα του και τον στήριζαν αλλά και ο ίδιος φρόντιζε μαζί με το ποδόσφαιρο να ασχολείται και με το διάβασμα και για αυτό πήγε και σε κολέγιο για να σπουδάσει και έμεινε για δυο χρόνια. Όταν έγινε επαγγελματίας όμως σταμάτησε να πηγαίνει στο πανεπιστήμιο και άρχισε να παρακολουθεί online τα μαθήματα για να πάρει το πτυχία του.

Στην Αρχεντίνος ο Rinaldi είχε την τύχη να είναι συμπαίκτης με τον Ρικέλμε και να αγωνιστούν μαζί με τον 23χρονο επιθετικό να έχει δηλώσει πως η συνύπαρξη τους ήταν κάτι σαν όνειρο για τον ίδιο επειδή του άρεσε σαν παίκτης ενώ στην κοινή τους παρουσία στην Αρχεντίνος τον βοήθησε πάρα πολύ λέγοντας του που να σταθεί προκειμένου ο ίδιος να τον βρίσκει πιο εύκολα.

Γνωστός εδώ και ενάμιση χρόνο

Η ποδοσφαιρική ουσιαστικά καριέρα του Rinaldi με την Αρχεντίνος κρατάει μόλις 1,5 χρόνο έως τώρα. Ακόμα δεν έχει δοκιμαστεί σε ομάδα με μεγάλη πίεση και η έλευση του στην Ευρώπη, όπως σε κάθε τέτοια περίπτωση αποτελεί ένα ρίσκο για κάθε ομάδα. Ο 23χρονος άσος από την ομάδα Νέων ανέβηκε στην πρώτη ομάδα και έδωσε το πρώτο του ματς στις 15 Φεβρουαρίου 2015 κόντρα στην Rafaela. Ένα παιχνίδι στο οποίο μπήκε ως αλλαγή για 25 λεπτά.

Όσο για το τελευταίο παιχνίδι του με την φανέλα της Αρχεντίνος ήταν κόντρα στην San Martin στις 3 Απριλίου 2016 όπου αγωνίστηκε 90 λεπτά και έκτοτε ο 23χρονος φορ δεν έχει αγωνιστεί ξανά. Σε αυτούς τους 14 μήνες πρόλαβε να παίξει σε 37 παιχνίδια και να βάλει 9 γκολ. Τη σεζόν 2014/15, ο Rinaldi πραγματοποίησε συνολικά 29 εμφανίσεις σημειώνοντας εφτά γκολ, ενώ την επόμενη σεζόν μέτρησε 2 γκολ σε 8 εμφανίσεις.

Η παρουσία του και τα γκολ του προσέλκυσαν και αρκετές ομάδες που άρχισαν να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του τόσο από την Ευρώπη όσο και την πατρίδα του. Κατά καιρούς έχει γραφτεί για το ενδιαφέρον της Ακχισάρ και της Τραμπζονσπόρ ενώ έπαιξε και στα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου ως στόχος του ΑΠΟΕΛ. Στην Αργεντινή έχουν γράψει για ενδιαφέρον από την Λα Κορούνια και την Μπόκα Τζούνιορς. Ενώ τον Μάιο είχε προτάσεις στα χέρια του από ομάδες της Β' κατηγορίας της Ισπανίας.

Αυτό το ενδιαφέρον μάλιστα έκανε τον 23χρονο ποδοσφαιριστή να μην δεχτεί να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Αρχεντίνος το οποίο λήγει τον Δεκέμβριο του 2016 θέλοντας να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του και εκεί άρχισαν τα προβλήματα.

Εκτός ομάδας και... επίθεση στον πατέρα του

Αμέσως τέθηκε εκτός ομάδας και από τις 3 Απριλίου και έκτοτε δεν έπαιξε ξανά ούτε λεπτό ενώ όπως έχει πει και ο ίδιος οι άνθρωποι του νυν συλλόγου του επιτέθηκαν μέχρι και στον πατέρα του ο οποίος έχει τον ρόλο του σύμβουλου του και εκπρόσωπου του.

"Ο Πατέρας μου δέχτηκε επίθεση επειδή δεν ανανέωσα" είπε ο Rinaldi σε συνέντευξη του στον Τύπο της Αργεντινής λίγες μέρες μετά αφού τέθηκε σε "καραντίνα" και να συνεχίσει λέγοντας: " Μου τηλεφώνησαν οι ιθύνοντες της ομάδας και μου είπαν ότι αφού δεν αποδέχτηκα την πρόταση θα έμεναν εκτός. Δεν έχω κάποιον εκπρόσωπο ενώ όλα τα χειρίζεται ο πατέρας μου. Πάντα στόχος μας ήταν να μείνω εδώ που νοιώθω άνετα, οπότε δεν δεν καταλαβαίνω την απόφαση".

Και συνέχισε λέγοντας: "Η οικογένεια μου δέχτηκε μια επίθεση από ανθρώπους που δεν είναι οπαδοί όταν δεν ανανέωσα. Ήταν σαν ένα μέτρο πίεσης για να υπογράψω. Αυτοί οι άνθρωποι είπαν στον πατέρα μου άσχημα πράγματα και μιλούσε απευθείας με την διοίκηση".

Και όσο για το γεγονός ότι ήταν εκτός ομάδας σημείωσε: "Πήγα για προπόνηση και έτρεξα μόνος μου σε ένα γήπεδο. Οι συμπαίκτες μου ήταν εκεί αλλά δεν με άφησαν ούτε καν να ακουμπήσω την μπάλα. Μπορώ μόνο να αλλάζω στα ίδια αποδυτήρια αλλά όχι να κάνω προπόνηση μαζί τους. Ακόμα και την Κυριακή η ομάδα θα είναι στο γήπεδο αλλά εμένα μου είπαν ότι δεν θα μπορώ να πω".

Η κλοπή στο σπίτι και ο πανηγυρισμός αλά Φλορένσι

Ας πούμε όμως και δυο πράγματα για τον Rinaldi τα οποία δεν έχουν τόσο σχέση με το ποδόσφαιρο, τουλάχιστον το ένα σίγουρα. Αυτό είναι το γεγονός πως το 2016 δεν μπήκε καλά για τον 23χρονο άσο καθώς στις 5 Ιανουαρίου είδε να του ανοίγουν το σπίτι να του κλέβουν αρκετά πράγματα με τον ίδιο και την οικογένεια του να ταλαιπωρείται εκείνες τις ημέρες από τις αστυνομικές αρχές της χώρας.

Το δεύτερο είναι η αγάπη που έχει για την γιαγιά του, την 87χρονη Maria Josefa, που μάλιστα τον έκανε να μιμηθεί τον Φλορένσι και να πανηγυρίσει ένα γκολ του στην αγκαλιά της. Ήταν 24 Μαίου 2015 όταν σε παιχνίδι κόντρα στην Νιούελς πήγε για πρώτη φορά την γιαγιά του στο γήπεδο και ο ίδιος πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Το μεγάλο βήμα στην καριέρα του Rinaldi ο Παναθηναϊκός

Αμέσως έτρεξε προς την εξέδρα και πήρε αγκαλιά την γιαγιά του για να πανηγυρίσει μαζί την με τον ίδιο μετά το τέλος του ματς να δηλώνει: "Είναι η πρώτη φορά που πήγα γήπεδο, την φέραμε με τον παππού στο γήπεδο. Έβλεπα μαζί τους τηλεόραση τα ματς όταν ήμουν μικρός και τώρα σκόραρα και ήθελα να της το αφιερώσω".

Η μέχρι τώρα ποδοσφαιρική καριέρα του Lautaro Rinaldi έχει λίγες σελίδες στο βιβλίο της και ας ελπίσουμε με τον Παναθηναϊκό να μπορεί να γράψει ακόμα περισσότερες και κάποιες εξ αυτών... χρυσές. Στο τριφύλλι άλλωστε τον πιστεύουν και το έδειξαν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ