ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το καλύτερο αμυντικό ρεκόρ μετά το νταμπλ για τον Παναθηναϊκό

Το καλύτερο αμυντικό ρεκόρ μετά το νταμπλ για τον Παναθηναϊκό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μόνο στη σεζόν που ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο το 2009-10 είχε ξεκινήσει με καλύτερη αμυντική συγκομιδή από ότι τη φετινή σεζόν, έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ μετά τις έξι πρώτες αγωνιστικές.

Ο Παναθηναϊκός σίγουρα δεν εντυπωσιάζει με την φετινή του παρουσία εντός αγωνιστικού χώρου αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου να κάνουν κάποιες αρκετά καλές επιδόσεις, άξιες αναφοράς για την παρουσία τους στις έξι πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Έτσι μετά την καλύτερη συγκομιδή της τελευταίας τετραετίας το τριφύλλι με την αμυντική του παρουσία, έχει δεχτεί μόλις δυο γκολ (εκτός έδρας από Παναιτωλικό, Πανιώνιο), διαθέτει το καλύτερο ρεκόρ από τη σεζόν του 2009-10, όταν και κατέκτησε το νταμπλ δηλαδή επί προεδρίας Νικόλα Πατέρα. Σε εκείνο το ξεκίνημα και στην διάρκεια των έξι πρώτων αγωνιστικών ο Παναθηναϊκός είχε δεχτεί μόλις ένα γκολ, από τον Άρη στο Ολυμπιακό Στάδιο, σε νίκη των πράσινων με 2-1.

Έκτοτε όμως και στα πέντε χρόνια που ακολούθησαν το τριφύλλι δεχόταν πολλά περισσότερα γκολ με την χειρότερη επίδοση να είναι την περσινή σεζόν, όταν στο ξεκίνημα της περιόδου 2014-15 είχε δεχτεί επτά γκολ σε έξι αναμετρήσεις για την Super League.

Αυτή ήταν και η χειρότερη φυσικά επίδοση με τον Γιάννη Αναστασίου στον πράσινο πάγκο ενώ όπως αντιλαμβάνεται κανείς η φετινή είναι καλύτερη και φυσικά το τριφύλλι θέλει να δώσει συνέχεια σε αυτό το ρεκόρ και στις επόμενες αγωνιστικές.

Ενδιαφέρον έχει να δούμε την κάθε χρονιά ξεχωριστά αλλά και το ποιοι αποτελούσαν την αμυντική διάταξη του Παναθηναϊκού σε κάθε σεζόν:

2015-16
Ο Παναθηναϊκός έχει δεχτεί μόλις δυο γκολ σε έξι αγωνιστικές με την άμυνα του τριφυλλιού να αποτελείται από τους Μαρινάκη, Τριανταφυλλόπουλο, Ταυλαρίδη, Τελάντερ, Σάντσεθ, Κουτρουμπή, Νάνο, Χουχούμη, Βέμερ, Μπούρμπο.

2014-15
Ο Παναθηναϊκός δέχτηκε επτά γκολ σε έξι αναμετρήσεις, ενώ η άμυνα των πράσινων την περσινή σεζόν αποτελούνταν από τους Σπυρόπουλο, Χουχούμη, Κουτρουμπή, Τριανταφυλλόπουλο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνη, Μπούρμπο και Νάνο. Ο Ταυλαρίδης αποκτήθηκε τον Ιανουάριο και ο Μαρινάκης επέστρεψε τον Ιανουάριο από τον δανεισμό του στη Νίκη Βόλου, άρα κανείς εκ των δυο δεν είχε αγωνιστεί στα έξι πρώτα παιχνίδια των πράσινων.

2013-14
Στην πρώτη σεζόν του Γιάννη Αναστασίου στον Παναθηναϊκό το τριφύλλι ξεκίνησε δεχόμενο έξι γκολ σε έξι ματς και η άμυνα του τριφυλλιού αποτελούνταν από τους Σπυρόπουλο, Χουχούμη, Κουτρουμπή, Τριανταφυλλόπουλο, Μαρινάκη, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνη, Πίντο και Βελάσκες.

2012-13
Την σεζόν 2012-13 ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το πρωτάθλημα δεχόμενος τέσσερα γκολ σε έξι αναμετρήσεις και το ρόστερ του όσον αφορά την αμυντική διάταξη αποτελούσαν οι Μπουμσόνγκ, Πίντο, Σεϊταρίδης, Μαρίνος, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Βελάσκες, Τριανταφυλλόπουλος και Μαρινάκης.

2011-12
Την σεζόν 2011-12 το τριφύλλι και πάλι δεν έκανε τόσο καλό ξεκίνημα με τους παίκτες του Φερέιρα να δέχονται πέντε γκολ σε έξι ματς. Η άμυνα του τριφυλλιού αποτελούνταν από τους Σεϊταρίδη, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Ιωαννίδη, Μπιάρσμιρ, Μαρίνο, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Μελίσση και Τριανταφυλλόπουλο.

2010-11
Ανάλογη επίδοση είχαν οι πράσινοι και τη σεζόν 2010-11 όταν με τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο τους είχαν δεχτεί πέντε γκολ τις έξι πρώτες αγωνιστικές. Η άμυνα του τριφυλλιού αποτελούνταν από τους Σεϊταρίδη, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Ιωαννίδη, Μαρίνο, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Μαχλελή, Μπουτζίκο και Τριανταφυλλόπουλο.

2009-10
Όπως αναφέραμε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα πριν το φετινό είχε γίνει τη σεζόν του νταμπλ, το 2009-10 όταν το τριφύλλι είχε δεχτεί μόλις ένα γκολ σε έξι αναμετρήσεις. Εκείνη την περίοδο η άμυνα του τριφυλλιού αποτελούνταν από τους Σαριέγκι, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Γκάμπριελ, Δάρλα, Μαρίνο, Βύντρα, Σεϊταρίδη, Σπυρόπουλο, Μαχλελή και Νταντάμη.

Φυσικά η αμυντική λειτουργία μιας ομάδες δεν καθορίζεται μόνο από τους αμυντικούς της αλλά από την εν γένει λειτουργία τους και το πως βοηθούν όλοι στην αμυντική συμπεριφορά της ομάδας ενώ φυσικά πολύ βασικός παράγοντας είναι και ο εκάστοτε τερματοφύλακας. Τη φετινή σεζόν βασικός και αναντικατάστατος στο πρωτάθλημα είναι ο Λουκ Στιλ, ο οποίος μάλιστα φέρει ευθύνη για το ένα από τα δυο γκολ που έχουν δεχτεί οι πράσινοι, αυτό στη Νέα Σμύρνη ενώ τη σεζόν του νταμπλ βασικός πορτιέρο ήταν ο Τζόρβας.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ