ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το "Καλαφάτης" θα κρίνει την επιστροφή στην Παιανία

Το "Καλαφάτης" θα κρίνει την επιστροφή στην Παιανία

Διαβάστε στο Sport24.gr πως η οικονομική δυσπραγία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επηρεάζει την επιλογή του προπονητικού κέντρου για την επόμενη σεζόν και για τις διαφορές μεταξύ διοίκησης - Γ. Βαρδινογιάννη.

Η συζήτηση μεταξύ της διοίκησης του Παναθηναϊκού και του Γιώργου Βαρδινογιάννη για τη χρήση των εγκαταστάσεων της Παιανίας εξελίσσεται και προς το παρόν, δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Καταρχάς, το ζήτημα του ενοικίου έχει δεν φαντάζει εμπόδιο... Θα καταβάλλεται ένα συμβολικό ποσό που θα προβλέπεται στο ενοικιαστήριο που θα υπογραφεί, εφόσον οι δύο πλευρές συμφωνήσουν.

Το δύσκολο κομμάτι της διαπραγμάτευσης αφορά το λειτουργικό κόστος των εγκαταστάσεων. Το αθλητικό κέντρο χρειάζεται μεγάλα ποσά για να λειτουργήσει πλήρως και για να αξιοποιηθούν όλες οι παροχές του.

Η θέση του Γιώργου Βαρδινογιάννη είναι ότι η ΠΑΕ πρέπει να αναλάβει τα έξοδα λειτουργίας και σε αυτό το θέμα παρατηρείται μία διαφωνία ως προς το μηνιαίο κόστος, αφού οι συνεργάτες του "καπετάνιου" την αποτιμούν στις 50.000 ευρώ το μήνα και τα στελέχη του Τριφυλλιού περίπου στις 30.000 ευρώ.

Εκκρεμότητα υπάρχει και ως προς τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος προσδιορίζεται στις 500.000 ευρώ. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης θεωρεί πως επειδή το ενοίκιο θα είναι συμβολικό, η ΠΑΕ πρέπει να πληρώνει τον σχετικό φόρο. Μία άποψη που δεν τη συμμερίζεται η διοίκηση, επισημαίνοντας πως πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο και η Εφορία βαρύνει τον ιδιοκτήτη.

Πρόκειται για δύο ζητήματα που συνδυαστικά, αθροίζουν μία σημαντική οικονομική διαφορά που δεν είναι εύκολο να καλυφθεί. Ωστόσο, η μεγαλύτερη δυσκολία σχετίζεται με το "Γεώργιος Καλαφάτης".

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΑ

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να δεσμευτεί για τη χρήση των εγκαταστάσεων της Παιανίας, προτού απαλλαγεί από το αθλητικό κέντρο στο Κορωπί. Διότι τα οικονομικά της ΠΑΕ δεν επιτρέπουν τη συντήρηση δύο προπονητηρίων και θα αναστείλουν τον εξορθολογισμό του προϋπολογισμού.

Παράλληλα με τη διαπραγμάτευση με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, η διοίκηση εξετάζει τις επιλογές για το "Γεώργιος Καλαφάτης". Όπου ναι μεν το κόστος συντήρησης και ο ΕΝΦΙΑ είναι μικρότερα από τα αντίστοιχα των εγκαταστάσεων της Παιανίας, αλλά εάν προστεθούν τα έξοδα για τη διαμονή της ομάδας σε ξενοδοχεία πριν τους εντός έδρας αγώνες και η ανάγκη ενοικίασης έξτρα γηπέδων για τις προπονήσεις της ακαδημίας, τότε προκύπτει αρνητικό πρόσημο.

Η μετακόμιση στο προπονητήριο της Παιανία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κατάληξη του "Γεώργιος Καλαφάτης". Να τα κρατήσει ανοιχτά και τα δύο η ΠΑΕ, δεν υπάρχει περίπτωση. Ήδη, οι διοικούντες προωθούν διάφορες λύσεις και οι εξελίξεις αναμένονται στη διάρκεια του Μαΐου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ιδιοκτήτης του "Γ. Καλαφάτης" και το μέλλον μετά την Παιανία
Προς συμφωνία για τη χρήση των εγκαταστάσεων της Παιανίας
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ