ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το έπος του Παναθηναϊκού στο "Goodison Park"

Το έπος του Παναθηναϊκού στο "Goodison Park"

Μια μέρα σαν σήμερα, το 1971, ο Παναθηναϊκός αποσπούσε ισοπαλία 1-1 από την Έβερτον στο "Goodison Park", η οποία του άνοιγε το δρόμο για τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, απέναντι στον Άγιαξ. (VIDEO)

Το ημερολόγιο έδειχνε 9 Μαρτίου του 1971, όταν ο Παναθηναϊκός πήγαινε στο Λίβερπουλ για να αντιμετωπίσει την Έβερτον, για το πρώτο ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου Πρωταθλητριών εκείνης της σεζόν.

Το "τριφύλλι" άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση του "Goodison Park", με εξαιρετικό σουτ του Αντώνη Αντωνιάδη μέσα από τη περιοχή, παρά την προσπάθεια του Άντριου Ράνκιν να απομακρύνει την μπάλα. Ωστόσο, τα "ζαχαρωτά" έφθασαν στην ισοφάριση στο 90ό λεπτό με γκολ του Ντέιβιντ Τζόνσον, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Τζέιμς Χάσμπαντ έξι λεπτά μετά την έναρξη του ματς, σε μια φάση η οποία ξεκίνησε από εκτέλεση κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ήταν κοντά στη νίκη, αλλά δεν κατάφερε να φύγει με αυτή από το Λίβερπουλ. Ωστόσο αυτό το 1-1 αρκούσε και ο Παναθηναϊκός το υπερασπίστηκε δεόντως, στις 24 Μαρτίου στο "Απόστολος Νικολαΐδης" με το ισόπαλο χωρίς γκολ αποτέλεσμα, να του δίνει το εισιτήριο για τους "4".

Στα ημιτελικά το "τριφύλλι" απέκλεισε τον Ερυθρό Αστέρα για να βρεθεί στις 2 Ιουνίου στο Λονδίνο, στον τελικό του "Wembley", απέναντι στον Άγιαξ.

Οι συνθέσεις εκείνου του ματς:

ΕΒΕΡΤΟΝ (Κάιτερικ): Ράνκιν, Χαρστ, Κένιον, Νιούτον, Ράιτ, Μπολ, Χάρβεϊ, Κένταλ, Μόρισεϊ, Χάσμπαντ (6' Τζόνσον), Ρόιλ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πούσκας): Οικονομόπουλος, Τομαράς, Βλάχος, Καψής, Σούρπης, Καμάρας, Ελευθεράκης, Φυλακούρης, Αντωνιάδης, Δομάζος, Γραμμός

Δείτε το βίντεο από την εκτός έδρας ισοπαλία του Παναθηναϊκού κόντρα στην Έβερτον στο παρακάτω βίντεο, με αγγλική περιγραφή:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ