ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το "δρομολόγιο" για την ανακαίνιση του "Απόστολος Νικολαΐδης"

Το "δρομολόγιο" για την ανακαίνιση του "Απόστολος Νικολαΐδης"

Το Sport24.gr καταγράφει ποιοι φορείς έχουν συγκατατεθεί για την ανακαίνιση του "Απόστολος Νικολαΐδης", ποιοι εκκρεμούν, την καταγγελία του πολιτιστικού Συλλόγου και εξηγεί την επαφή με τη Lamda και την ιδέα του Νικόλα Πατέρα.

Η ανακαίνιση του "Απόστολος Νικολαΐδης" είναι μία σύνθετη διαδικασία και δεν αρκεί η συγκέντρωση των απαιτούμενων κεφαλαίων για την υλοποίηση της. Το νομοθετικό πλαίσιο υφίσταται με την ψήφιση του νόμου Καλαφάτη τον Μάρτιο του 2014, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να προκύψουν νομικά εμπόδια. Λαμβάνοντας υπόψη τη γραφειοκρατία, δεν είναι εύκολο να προβλεφθεί η έναρξη των εργασιών και η ολοκλήρωση τους.

Σε σχέση με τους αρμόδιους φορείς, ο Παναθηναϊκός έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη της 7ης Δημοτικής Κοινότητας και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αθηναίων (δεν είναι προαπαιτούμενες), έχει περάσει επιτυχώς το σκόπελο του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ενώ υπολογίζει στη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής.

Περαιτέρω, χρειάζεται την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και έπειτα, την άδεια της Πολεοδομίας, μέσω της κατάθεσης των σχετικών μελετών. Την συμπλήρωση των φακέλων με τα απαιτούμενα στοιχεία είχε αναλάβει η εταιρία Geo Stand, που έχει διεξάγει ελέγχους στατικότητας στο "Απόστολος Νικολαΐδης" και στον περιβάλλοντα χώρο.

 

Φυσικά, αυτά υπό την αίρεση ότι δεν θα κατατεθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της συνταγματικότητας του νόμου Καλαφάτη. Διότι, ήδη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κέντρο Αμπελοκήπων, είχε έτοιμη την προσφυγή στο ΣτΕ (05.12.2014, αριθ. Εισερχομένων Φ7092/5244/2014 και Φ7092/5249/14), όπως είχε αποκαλυφθεί κατά τη συζήτηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το γήπεδο, στη διαβούλευση του Δήμου Αθηναίων.

Όσον αφορά το συνολικό κόστος των εργασιών, στη ΣΜΠΕ που υλοποίησε η εταιρία Enveco (είχε σχεδιάσει την ανάλογη ΣΜΠΕ για το γήπεδο στο Βοτανικό) εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 14 εκατομμύρια ευρώ, συν το ΦΠΑ, για τις παρεμβάσεις στο εσωτερικό του γηπέδου, τις μεταλλικές προσθήκες και τις αλλαγές στον περιβάλλοντα χώρο.

Η Lamda και η ιδέα του Πατέρα

Παρά τη διάψευση από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το ρεπορτάζ του Sport24.gr αναφέρει ότι η διοίκηση έχει προχωρημένες επαφές με στελέχη της Lamda Development (που ανήκει στον όμιλο του Σπύρου Λάτση). Ο Γιάννης Αλαφούζος επιθυμεί το έργο να αναληφθεί από μία εταιρία εγνωσμένου κύρους, ώστε να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην ανακατασκευή. Ωστόσο, προτίμησε να διαψεύσει την είδηση, επειδή η συμφωνία εξαρτάται και από άλλες επιχειρηματικές συναλλαγές που δεν έχουν διευθετηθεί ακόμα.

Στο μεταξύ, η ιδέα του Νικόλα Πατέρα για να συνδράμει στην ανακαίνιση του "Απόστολος Νικολαΐδης" δεν είναι τωρινή. Την είχε εκφράσει στον Αλαφούζο στη συνάντηση που είχαν πριν από ένα δίμηνο και οι δύο άνδρες εκτιμούν ότι θα προσελκύσουν τους φίλους του Τριφυλλιού, οι οποίοι διαθέτουν οικονομική ευρωστία, για να βοηθήσουν οικονομικά.

Όσους έχουν προσεγγίσει, προτείνουν να συμμετάσχουν με ποσά της τάξεως των 400-500.000 ευρώ, χρήματα που δεν κρίνονται υπερβολικά για τα δεδομένα των συγκεκριμένων επιχειρηματιών. Μέχρι στιγμής, υπάρχει μερική ανταπόκριση και εκτιμάται ότι θα συγκεντρωθούν τα κεφάλαια που απαιτούνται και με το κονδύλι της Περιφέρειας Αττικής, το γήπεδο να αλλάξει τη μορφή του και να εκσυγχρονιστεί.

*** Ο μοναδικός υπεύθυνος για την ανακατασκευή του γηπέδου και αυτός ο οποίος θα υπογράψει τις συμβάσεις, είναι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Ωστόσο, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με την ΠΑΕ, έχει παραχωθεί η σχετική ευχέρεια κινήσεων στον Γιάννη Αλαφούζο.

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

O στρατός του Ισραήλ σκότωσε ανάπηρο - Παγκόσμια συγκίνηση για τον Τουράγια

Ο Τουράγια συμμετείχε σε κάθε διαδήλωση κατά της κατοχή στη Λωρίδα της Γάζας, έχοντας χάσει τα πόδια του σε Ισραηλινή επιδρομή το 2008

Ο παίκτης που έπαιρνα πάντα στο 'Γίνε Πρόεδρος'

Ο ιστορικός διαγωνισμός του Εθνοσπόρ επιστρέφει την Κυριακή 17/12 κι εμείς τιμάμε τους ποδοσφαιριστές που μας χάριζαν βαθμούς με το τσουβάλι.

Τουρκία: Νεκρός με σφαίρα στο κεφάλι ο γιος του Μεσούτ Γιλμάζ

Εσπευσμένα απ' τις ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη ο Μεσούτ Γιλμάζ - Μυστήριο για την ώρα ο θάνατος του 38χρονου γιου του

Οι ασφυκτικά σέξι insta stars που κακώς σνομπάραμε

Τόσες πολλές ανερχόμενες insta stars, τόσο λίγος χρόνος. Εδώ όσες δεν έχουμε αναφέρει ποτέ ξανά. Με άλλα λόγια, 'It's Mea Culpa Time'.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Το "Γίνε Πρόεδρος" επιστρέφει μ' ένα αυτοκίνητο Nissan Micra και μεγάλα δώρα κάθε μέρα!

Ο διαγωνισμός - ιεροτελεστία για χιλιάδες Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους επιστρέφει αυτή την Κυριακή 17/12 με το ΕΘΝΟΣ. Είστε έτοιμοι να γίνετε πρόεδροι και να διεκδικήσετε ένα Nissan Micra και πλούσια μεγάλα δώρα, παίζοντας κάθε μέρα;

Η θρυλική επιστροφή του Ερίκ Καστέλ

Το ιστορικό ποδοσφαιρικό κόμικ του Ερίκ Καστέλ επιστρέφει αποκλειστικά στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής

Επτά πλούσια ένθετα για όλη την οικογένεια

Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής κυκλοφορεί στις 17 Δεκεμβρίου με συνολικά επτά πλούσια ένθετα για ολόκληρη την οικογένεια.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24