ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το δίδυμο των "Υπουργών Επικρατείας" του Παναθηναϊκού

Το δίδυμο των "Υπουργών Επικρατείας" του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Διαβάστε στο Sport24.gr για το ρόλο που θα έχει ο Τάκης Μπαλτάκος στον Παναθηναϊκό, τη συνεργασία του με τον Χρήστο Παναγόπουλο και τη σύσκεψη κορυφής με τον Γιάννη Αλαφούζο.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ το πρωί της Δευτέρας (16/1), επισημοποίησε την έναρξη της συνεργασίας με τον Τάκη Μπαλτάκο από τη θέση του αντιπροέδρου. Δεν δόθηκαν διευκρινήσεις για τις αρμοδιότητες του, όμως κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο...

Ο Μπαλτάκος μαζί με τον Χρήστο Παναγόπουλο θα είναι τα ανώτατα διοικητικά στελέχη και θα διευθύνουν τον Παναθηναϊκό, ενημερώνοντας για τα σημαντικά θέμετα απ' ευθείας στον Γιάννη Αλαφούζο.

Πλέον, ο πρόεδρος της ΠΑΕ περιορίζεται σε εποπτικό ρόλο και δεν θα ασχολείται καθόλου με την καθημερινότητα της εταιρίας. Οι δύο άνδρες θα διοικούν για λογαριασμό του και θα ελέγχουν τις υπηρεσίες της ΠΑΕ.

Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να επιμεριστούν τις ευθύνες και να αποκτήσουν κώδικα συνεργασίας, αλλά ήδη μεταξύ τους έχουν συζητήσει για τη συνύπαρξη τους.

Καταλήγοντας, ο Μπαλτάκος θα επιλαμβάνεται όλων των ζητημάτων στη διοίκηση, θα ασκεί έλεγχο και θα επεμβαίνει όταν χρειάζεται. Θα είναι ο "αντ' αυτού" του Γιάννη Αλαφούζου, πάντα σε συνεννόηση με τον Παναγόπουλο.

Ο Μπαλτάκος θα αποτελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παναθηναϊκού, καταλαμβάνοντας την κενή θέση που είχε προκύψει μετά την παραίτηση του Γιώργου Καρανάσου και είναι ο τέταρτος αντιπρόεδρος, μετά τους Κωνσταντίνου, Σωπήλη και Μαυροκουκουλάκη.

Θα ασχολείται και με την ομάδα

Ο Τάκης Μπαλτάκος είχε μία πρώτη γνωριμία με αρκετούς εργαζομένους στην ΠΑΕ και θα γνωριστεί με όλους στη διάρκεια της εβδομάδας. Επίσης, αναμένεται να μεταβεί και στο "Γεώργιος Καλαφάτης", όπου θα συνομιλήσει με τον Μαρίνο Ουζουνίδη και θα συστηθεί στους ποδοσφαιριστές.

Μία διακριτή διαφορά του σε σύγκριση με τον Χρήστο Παναγόπουλο, είναι πως ο Μπαλτάκος θα έχει εμπλοκή με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Δεν πρόκειται να παρέμβει στη δουλειά των Λυμπερόπουλου, Φύσσα, Ουζουνίδη, αλλά θα καταστήσει σαφές πως πλέον η διοίκηση θα λειτουργεί πιο σφιχτά και δεν θα ανεχτεί φαινόμενα χαλαρότητας και απειθαρχίας.

Επίσης, ο Μπαλτάκος σε συνεργασία με τον Παναγόπουλο θα ασχοληθεί με τα ζητήματα της Λίγκας, της ΕΠΟ και τους συσχετισμούς στις ποδοσφαιρικές αρχές. Δύο τομείς που τους γνωρίζει καλά και απολαμβάνει την ενασχόληση, μέσω των οποίων θα επιχειρήσει να προστατευτεί ο Παναθηναϊκός από αδικίες.

Επίσης το δίδυμο Μπαλτάκου - Παναγόπουλου θα ελέγχει διεξοδικά τη λειτουργία της ΠΑΕ και θα παρέμβει, όταν το κρίνει απαραίτητο. Ο σκοπός είναι να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες της εταιρίας και όπου δεν αυτό συμβαίνει, να αλλάξουν πρόσωπα και πρακτικές.

Σύσκεψη κορυφής με Αλαφούζο

Ο Γιάννης Αλαφούζος αναχώρησε για το εξωτερικό τη Δευτέρα (16/1), λόγω επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Με την επιστροφή του στην Αθήνα σε μερικές ημέρες, θα συγκαλέσει σύσκεψη με τους Μπαλτάκο και Παναγόπουλο, ώστε να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Ο Μπαλτάκος θα έχει εξοικειωθεί με τις λειτουργίες της ΠΑΕ, οπότε το τάιμινγκ θα είναι κατάλληλο για να λάβουν αποφάσεις.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ