ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το "αντίο" του Πράνιτς στον Σάλοπεκ

Το "αντίο" του Πράνιτς στον Σάλοπεκ

Ο Ντανιέλ Πράνιτς αποχαιρέτησε τον άτυχο συμπατριώτη του, Τόμισλαβ Σάλοπεκ, ο οποίος ήταν ο τελευταίος, χρονικά, Δυτικός ο οποίος αποκεφαλίστηκε από τους τζιχαντιστές του ISIS.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τον αποκεφαλισμό του Τζέιμς Φόλεϊ, του Αμερικανού δημοσιογράφου ο οποίος ήταν ο πρώτος Δυτικός στον οποίο εφαρμόστηκε αυτή η μέθοδος εκτέλεσης, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου αποκεφάλισαν τον Κροάτη, Τόμισλαβ Σάλοπεκ.

Ο Ντανιέλ Πράνιτς, με post στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook, αποχαιρέτησε τον συμπατριώτη του και εξέφρασε τα συλληπτήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Αναλυτικά το post του Πράνιτς για τον Τόμισλαβ Σάλοπεκ:

"Ο Τόμισλαβ Σάλοπεκ ήταν πατέρας δύο παιδιών, ήταν σύζυγος, γιος, αδερφός... Ήταν εργαζόμενος, όχι πολεμιστής.

Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του.

Όλοι εμείς οι Κροάτες, οι οποίοι παρακολουθήσαμε αυτή την ιστορία, έχουμε στεναχωρηθεί πολύ και νιώθουμε θλίψη για την τραγωδία. Δεν υπάρχουν λέξεις για να παρηγορήσουμε την οικογένεια του και δεν μπορούμε να τον φέρουμε πίσω.

Δεν βρίσκω λέξεις για να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι αυτή τη στιγμή... Νιώθω σαν να έχασα ένα πρόσωπο που το ήξερα όλη μου τη ζωή... Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή νιώθουμε όλοι το ίδιο.

Όλοι προσευχόμασταν και ελπίζαμε για αυτό τον άνθρωπο. Όλοι προσδοκούσαμε ότι ο δικός μας Τόμισλαβ θα πατούσε ξανά στην πατρίδα μας και θα επέστρεφε στην οικογένεια του και στο σπίτι του.

Όλοι ελπίζαμε ότι η κοινή λογική θα επικρατούσε σε αυτούς τους 'ανθρώπους' οι οποίοι κρατούσαν τον Τόμισλαβ.

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, όλα όσα ελπίζαμε, πήγαν στραβά.

Δεν έχω λόγια και τα λόγια αυτή τη στιγμή, είναι περιττά.

Αντίο, φίλε μου".

#RIP #TomislavSalopek 󾬎 he was father of two small children, he was husband, a son, a brother...He was worker not a...

Posted by Danijel Pranjić on  Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Η ιστορία του Σάλοπεκ

Ο Τόμισλαβ Σάλοπεκ ήταν 30 ετών, παντρεμένος με τη Νατάσα και είχε δύο παιδιά, κόρη και γιο. Ασκούσε το επάγγελμα του τοπογράφου και πριν την Αίγυπτο, είχε εργαστεί σε μεγάλα έργα σε Συρία, Αίγυπτο, Λιβύη και Ιράκ και έχει προσφέρει εθελοντική εργασία στον Ερυθρό Σταυρό της Κροατίας.

Ο 30χρονος Κροάτης απήχθη από τους τζιχαντιστές του ISIS στις 22 Ιουλίου ενώ όδευε προς την εταιρία CGG στην Αίγυπτο που εργάζεται. Στις στις 5 Αυγούστου είχαν δώσει διορία 48 ωρών ζητώντας την ανταλλαγή του με μουσουλμάνες οι οποίες κρατούνται στις αιγυπτιακές φυλακές.

Το βίντεο του Αυγούστου έφερε τίτλο "Μήνυμα στην αιγυπτιακή κυβέρνηση", με τον άνδρα ο οποίος καθόταν πίσω από τον άτυχο Σάλοπεκ να ισχυρίζεται ότι ανήκει στην οργάνωση Wilayat Sinai, η οποία έχει έδρα στην Χερσόνησο του Σινά και ορκίζεται πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ