ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τι σημαίνει κάθε πλασάρισμα στα play offs για τον Παναθηναϊκό

Τι σημαίνει κάθε πλασάρισμα στα play offs για τον Παναθηναϊκό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr καταγράφει τι θα συμβεί στον Παναθηναϊκό την επόμενη μέρα των play offs, ανάλογα με τη θέση που θα τερματίσει στη διαδικασία.

Ο Παναθηναϊκός θα αρχίσει τα play offs έχοντας 2 βαθμούς, όσους και η ΑΕΚ, ενώ ο ΠΑΟΚ και ο Πανιώνιος δεν έχουν κανένα. Σε μία σεζόν που έχει στιγματιστεί από αποτυχία σε όλους τους στόχους, δεν υπάρχει η πολυτέλεια για τη κατάληψη της πρώτης θέσης. Η συμμετοχή στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League είναι το έλασσον για τον προπονητή και τους παίκτες και το χρειάζεται η διοίκηση.

Το Sport24.gr καταγράφει τι θα συμβεί στον Παναθηναϊκό, αναλόγως με την κάθε θέση. Το κλίμα που θα διαμορφωθεί είναι κατά προσέγγιση, αλλά σε μεγάλο βαθμό απηχεί στην πραγματικότητα που θα επικρατήσει. Κυρίως όσον αφορά το μέλλον του Αντρέα Στραματσόνι...

ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ: Η επίτευξη του τελευταίου και ήσσονος σημασίας στόχου για τον Παναθηναϊκός είναι αυτοσκοπός. Δεν πρόκειται να σώσει μία αποτυχημένη σεζόν, όμως θα διατηρήσει την προοπτική της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League και θα δημιουργήσει προσδοκίες για το ρόστερ που θα συγκροτηθεί. Φυσικά, θα ζεστάνει κάπως και τους οπαδούς Συγχρόνως, θα προσελκύσει ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα έχουν το κίνητρο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η πρωτιά στα play offs θα διασφαλίσει και την παραμονή του Αντρέα Στραματσόνι στην τεχνική ηγεσία, που παρότι δεν έχει αμφισβητηθεί, εντούτοις έχουν εκφραστεί αμφιβολίες για τις ικανότητες του. Ειδικά εάν ο Παναθηναϊκός αποδώσει καλά, τότε ο Ιταλός θα σταθεροποιηθεί και θα κερδίσει χρόνο, προκειμένου να δουλέψει το καλοκαίρι και να παρουσιάσει κάτι καλό στα προκριματικά του Ιουλίου.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ: Η απώλεια της συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League δεδομένα θα προκαλέσει τριγμούς στον Παναθηναϊκό. Διότι η σεζόν, που έτσι και αλλιώς κρίνεται αποτυχημένη, θα στιγματιστεί ολοκληρωτικά και θα παρασύρει παίκτες με μικρότερο μερίδιο ευθύνης. Θα προκαλέσει δυσαρέσκεια στους φιλάθλους και θα μεταφέρει πίεση στη διοίκηση. Πάντως, η συμμετοχή στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, θα δώσει την ευκαιρία για πρόκριση στους ομίλους.

Όσο για τον Αντρέα Στραματσόνι, θα μεγαλώσει η αμφισβήτηση για τις ικανότητες του και θα ασκηθεί πίεση στον Γιαννη Αλαφούζο για να τον απομακρύνει. Ρόλο θα παίξει και ο τρόπος που θα χαθεί η πρώτη θέση, δηλαδή, εάν θα είναι στον πόντο ή αν θα έχει κριθεί από ένα ματς ή εάν η απώλεια θα έχει συμβεί πολύ νωρίτερα. Λογικά, ο Στραματσόνι θα τη γλυτώσει, αλλά θα έχει μηδενική ανοχή.

ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ: Είναι προφανές πως καμία δικαιολογία δεν θα σταθεί επαρκώς στο ενδεχόμενο τερματισμού στην τρίτη θέση και η αποτυχία θα θεωρηθεί παταγώδης. Είτε με τη συμμετοχή στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, είτε στον 2ο, ανάλογα με το αν η ΑΕΚ θα στεφθεί Κυπελλούχος και πάρει την πρώτη θέση. Εξυπακούεται πως σε αυτή την περίπτωση οι οπαδοί θα αποδοκιμάσουν έντονα και οι ευθύνες θα αποδοθούν σε όλους, ενώ και η ομάδα της επόμενης σεζόν θα αρχίσει υπό πίεση.

Η παραμονή του Αντρέα Στραματσόνι θα καταστεί μία δύσκολη υπόθεση, ακόμα και αν ο Γιάννης Αλαφούζος θα εξακολουθήσει να τον θέλει στην τεχνική ηγεσία. Οι οπαδοί δεν θα δείξουν καμία ανοχή, οι παίκτες θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους και ο προπονητής θα δουλεύει υπό διαρκή πίεση. Σίγουρα, πρόκειται για τη συνταγή της αποτυχίας... Βέβαια, το πιθανότερο είναι πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν θα τον κρατήσει...

ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ: Το χειρότερο σενάριο των play offs. Ειδικότερα εάν δεν περιλαμβάνει και το "κακό εισιτήριο" για το Europa League (συμμετοχή στον 2ο προκριματικό), τότε θα σημάνει την απόλυτη καταστροφή. Η ομάδα θα απαξιωθεί στο σύνολο της, θα εκδηλωθούν αντιδράσεις εναντίον της διοίκησης και η πρόωρη έναρξη της επόμενης σεζόν, εάν η ομάδα παίξει Ευρώπη, θα δυσκολέψει τις προσπάθειες των ιθυνόντων για έναν πλήρη σχεδιασμό.

Φυσικά, δεν πρόκειται να τεθεί θέμα παραμονής του Αντρέα Στραματσόνι στην τεχνική ηγεσία. Χωρίς να έχει βελτιώσει την ομάδα στην κανονική διάρκεια και με την πιο άσχημη κατάληξη στα play offs, ο Ιταλός θα επιστρέψει στην πατρίδα του και η διοίκηση, υπό την πίεση του χρόνου, θα αναγκαστεί να προσλάβει νέο προπονητή.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ