ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ψάχνοντας τον αντι-Εσιέν

Ψάχνοντας τον αντι-Εσιέν

Ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι αναμένεται να πει "αντίο" στον Μάικλ Εσιέν και να ψάξει και πάλι για ένα αμυντικό χαφ "ηγέτη" που θα δέσει το πράσινο κέντρο. Το Sport24 γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται ποιοι αμυντικοί μέσοι ξεχώρισαν τα τελευταία είκοσι χρόνια και ποιοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

Η σημαντικότερη επένδυση του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2015 ήταν ο Μάικλ Εσιέν με τους πράσινους να δίνουν στο Γκανέζο ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο για να τον κάνουν δικό τους και να αποκτούν ένα αμυντικό χαφ που να μπορεί να ανεβάσει επίπεδο το τριφύλλι.

Αυτό όμως δεν έγινε. Ο Εσιέν αρχικά άργησε να μπει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των πράσινων και όταν τελικά ήταν έτοιμος για να φορέσει τη πράσινη φανέλα παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενόμενου. Δεν ήταν σε θέση να προσφέρει στον Παναθηναϊκό και στον Αντρέα Στραματσόνι όσα θα ήθελε ο Ιταλός από το βασικό αμυντικό του χαφ.

Ο Γκανέζος εδώ και κάποια ματς έχει τεθεί στο περιθώριο και είναι δεδομένο πως ο Ιταλός τεχνικός ήδη αναζητά τον αντικαταστάτη του ενόψει της νέας χρονιάς. Ο Παναθηναϊκός αναμένεται για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι να δαπανήσει το υψηλότερο του συμβόλαιο για τον αμυντικό μέσο της επόμενης περιόδου.

Για το "εξάρι" που θα έρθει να πάρει φανέλα βασικού και θα βοηθήσει τους πράσινους να ανέβουν επίπεδο δένοντας την ραχοκοκαλιά της ομάδας που έχει στο μυαλό του ο Αντρέα Στραματσόνι ενόψει της νέας σεζόν. Το καλό μετά τις μεταγραφές του τριφυλλιού τον Ιανουάριο είναι πως οι πράσινοι δεν έχουν αρκετές "τρύπες" ανοιχτές και πως μπορούν να ψάξουν για να βρουν τον ιδανικό.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη θέση έχει απασχολήσει και ταλαιπωρήσει σε κάποιες περιόδους αρκετά τον Παναθηναϊκό και υπήρξαν στα τελευταία είκοσι χρόνια από το 1996 και μετά αρκετοί ξένοι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν για να καλύψουν τη συγκεκριμένη θέση.

Το Sport24 κάνει μια αναδρομή στα ξένα αμυντικά χαφ του τριφυλλιού τα τελευταία είκοσι χρόνια και σας παρουσιάζει τους άσους που ξεχώρισαν, τους ποδοσφαιριστές που πρόσφεραν αλλά και τους παίκτες που πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

Μάλιστα και στο παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις ανάλογες με τον Εσιέν σπουδαίοι παίκτες με πλούσιες περγαμηνές ήρθαν στο τριφύλλι αλλά δεν πρόσφεραν όπως ο Γκανέζος και αποχώρησαν κακήν κακώς όπως ο Φλάβιο Κονσεϊσάο.

Ας δούμε όμως ξεχωριστά και χρονολογικά μία-μία κάθε περίπτωση:

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ

Έρικ Μίκλαντ:

Ο Νορβηγός αμυντικός μέσος γνωστός και ως "κουνούπι" αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 1997 και έμεινε τρία χρόνια στο τριφύλλι. Μπορεί στην διάρκεια της παρουσίας του ο Έρικ Μίκλαντ να μην κατέκτησε κάποιον τίτλο αλλά ήταν από τις πιο σημαντικές μονάδες που διέθετε ο Παναθηναϊκός εκείνες τις σεζόν. Κάτι που δείχνουν και οι συνολικά 95 παρουσίες που είχε με την πράσινη φανέλα και τα πέντε τέρματα που είχε σημειώσει με το τριφύλλι.

Ψάχνοντας τον αντι-Εσιέν

Ο Μίκλαντ παρότι ήταν αρκετά κοντός ξεχώριζε για την μαχητικότητα του αλλά και την καλή τεχνική που είχε και το γεγονός ότι έτρεψε ακατάπαυστα χωρίς να κουράζεται.

Φερνάντο Γκαλέτο:

Το καλοκαίρι του 1999 ο Παναθηναϊκός επέλεξε τη λάτιν αγορά για την θέση του αμυντικού μέσου και απέκτησε τον Φερνάντο Γκαλέτο. Έναν παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά απ' ότι ο Μίκλαντ με τον οποίο συνυπήρξε για ένα διάστημα στο τριφύλλι. Ο Αργεντινός μέσος επίσης δεν μπόρεσε να κατακτήσει κάποιο τίτλο με τους πράσινους αλλά και πάλι ξεχώριζε στους πράσινους κάνοντας τη διαφορά στη μεσαία γραμμή.

ƪ°»¦¹ÃÁª ¤¹¡º ¦°Ã-Ķ°¤ »°¢Ä¹Æ¸ª champions league panathinaikos-real madrid
ƪ°»¦¹ÃÁª ¤¹¡º ¦°Ã-Ķ°¤ »°¢Ä¹Æ¸ª champions league panathinaikos-real madrid ƪ°»¦¹AAª ¤¹¡º ¦°A-A¶°¤ »°¢A¹Æ¸ª CHAMPIONS LEAGUE PANATHINAIKOS-REAL MADRID

Σε αντίθεση με τον Μίκλαντ ήταν αρκετά ψηλός και παρά το γεγονός ότι φαινόταν αργός δεν ήταν. Επίσης είχε πολύ καλή τεχνική κατάρτιση μοιράζοντας σωστά το παιχνίδι του τριφυλλιού. Ο Γκαλέτο έμεινε επίσης τρία χρόνια έχοντας συνολικά 90 συμμετοχές με την πράσινη φανέλα και δυο γκολ.

Πάουλο Σόουζα:

Ένας από τους καλύτερους ξένους ποδοσφαιριστές που φόρεσε την πράσινη φανέλα ήταν ο διεθνής Πορτογάλος Πάολο Σόουζα. Ο έμπειρος μέσος που είχε στεφθεί δυο φορές πρωταθλητής Ευρώπης αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2000 και στον ενάμιση χρόνο που έμεινε στο τριφύλλι όποτε αγωνίστηκε λόγω των προβλημάτων τραυματισμών που είχε έκανε τη διαφορά.

Ψάχνοντας τον αντι-Εσιέν

Ο Σόουζα ήταν αυτό που λέμε "καθηγητής" στη θέση του αμυντικού μέσου και στον τρόπο που αγωνιζόταν και δίπλα του γινόντουσαν καλύτεροι και οι υπόλοιποι άσοι του τριφυλλιού. Ένα χαφ που βοηθούσε και στην άμυνα με την εμπειρία του και στην επίθεση με την ποιότητα του και τις μεταβιβάσεις του.

Στον ενάμιση χρόνο που έμεινε στο τριφύλλι είχε συνολικά 32 παρουσίες και ένα γκολ που κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει κόντρα στην Γιουβέντους.

Ραϊμόντας Ζουτάουτας:

Το καλοκαίρι του 2003 ο Παναθηναϊκός έκανε μια επιλογή που παραξένεψε πολύ για την θέση του αμυντικού χαφ καθώς προχώρησε στην απόκτηση του Λιθουανού Ραϊμόντας Ζουτάουτας τον οποίο ελάχιστοι γνώριζαν. Ο Λιθουανός όμως αποδείχτηκε ένας αξιόπιστος ποδοσφαιριστής ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του νταμπλ το 2004.

Ψάχνοντας τον αντι-Εσιέν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το δυναμικό του παιχνίδι και ο τσαμπουκάς που έβγαζε ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του τα οποία είχε ανάγκη τότε η ομάδα των πράσινων. Ο Ζουτάουτας την πρώτη του χρονιά στο τριφύλλι με τον Γιτζάκ Σουμ στον πάγκο είχε 35 συμμετοχές και τρία γκολ. Τη δεύτερη χρονιά όμως και μετά την αποχώρηση του Ισραηλινού τεχνικού τον Οκτώβριο δεν έπαιξε ξανά με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2005 να αποχωρήσει από το τριφύλλι.

Σιμάο Μάτε Τζούνιορ:

Το καλοκαίρι του 2007 ο Παναθηναϊκός έπιασε "λαβράκι". Οι πράσινοι έφεραν για δοκιμή από την Μοζαμβίκη τον 19χρονο τότε Σιμάο ο οποίος ήρθε σαν αμυντικός να δοκιμαστεί από τον Ζοζέ Πεσέιρο ο οποίος τελικά έδωσε την έγκριση του ο Μοζαμβικανός αποκτήθηκε και στο τριφύλλι καθιερώθηκε ως αμυντικός μέσος.

Ψάχνοντας τον αντι-Εσιέν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σιμάο έμεινε πέντε χρόνια στον Παναθηναϊκό και κάθε χρονιά που περνούσε ήταν όλο και καλύτερος. Συνεπέστατος στα αμυντικά του καθήκοντα, πραγματικός "σκύλος", έτρεχε σε όλο το γήπεδο και μάρκαρε ακατάπαυστα τους αντίπαλους μέσους. Ο Μοζαμβικανός άσος βοηθούσε βέβαια τα μέγιστα ανασταλτικά αλλά επιθετικά δεν ήταν τόσο καλός καθώς δεν ήταν τεχνίτης και δεν μπορούσε να προωθήσει σωστά το παιχνίδι μπροστά. Χρόνο με το χρόνο όμως βελτιώθηκε και σε αυτό το κομμάτι.

Ο άσος από τη Μοζαμβίκη έμεινε πέντε χρόνια στον Παναθηναϊκό κατέκτησε ένα νταμπλ το 2010 και συνολικά είχε 166 συμμετοχές και δυο τέρματα με την πράσινη φανέλα.

Μαρσέλο Μάτος:

Το ίδιο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός είχε προχωρήσει και στην απόκτηση του Μαρσέλο Μάτος από την Βραζιλία. Μια πολύ καλή μεταγραφή καθώς ο Μάτος ήταν από τους καλύτερους μέσους στην "χώρα του καφέ" όπου αγωνιζόταν με τη φανέλα της Κορίνθιανς.

Σε αντίθεση με τον Σιμάο ο 23χρονος τότε Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής ήταν αρκετά καλός στα αμυντικά του καθήκοντα ενώ μπορούσε να βοηθήσει τους πράσινους και δημιουργικά. Έμεινε δυο χρόνια στο τριφύλλι και την πρώτη χρονιά με τον Ζοζέ Πεσέιρο στον πάγκο να είναι βασικός ενώ τη δεύτερη σεζόν και με την έλευση του Ζιλμπέρτο Σίλβα οι συμμετοχές του περιορίστηκαν.

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ-ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ / SUPERLEAGUE / PANATHINAIKOS-ASTERAS TRIPOLIS
ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ-ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ / SUPERLEAGUE / PANATHINAIKOS-ASTERAS TRIPOLIS ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μάτος αποχώρησε την τρίτη του χρονιά στο τριφύλλι καθώς πήγε ως δανεικός στην πατρίδα του και μετά από ένα χρόνο πουλήθηκε στην Μποταφόγκο με τον ίδιο τον Βραζιλιάνο να θέλει να παραμείνει στη Βραζιλία λόγω και κάποιων οικογενειακών θεμάτων που είχε. Συνολικά ο Μάτος είχε 63 συμμετοχές με τους πράσινους και πέτυχε τρία τέρματα.

Ζιλμπέρτο Σίλβα:

Με διαφορά ο καλύτερος αμυντικός μέσος της τελευταίας 20ετίας στον Παναθηναϊκό. Ο Βραζιλιάνος χαφ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2008 από το τριφύλλι σε μια από τις καλύτερες μεταγραφές στην πράσινη ιστορία. Το "αόρατο τείχος" ήταν ένας πραγματικός σούπερ σταρ, με σπουδαία καριέρα στην Αγγλία με την Άρσεναλ και φυσικά με την Εθνική Βραζιλίας.

Οι πράσινοι είχαν τινάξει την μπάνκα στον αέρα για να κάνουν δικό τους τον Ζιλμπέρτο ο οποίος ήρθε στον Παναθηναϊκό για να τον ανεβάσει επίπεδο και το κατάφερε. Ο Βραζιλιάνος ήταν ένας σπουδαίος box to box ποδοσφαιριστής που ήταν πολύ καλός τόσο στα αμυντικά του όσο και στα επιθετικά του καθήκοντα βοηθώντας το τριφύλλι ουσιαστικά. Επίσης ήταν και ένας πολύ έμπειρος ποδοσφαιριστής και η παρουσία του και μόνο στην ενδεκάδα Παναθηναϊκού βοηθούσε και τους υπόλοιπους πράσινους.

Ο Ζιλμπέρτο έμεινε τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό, κατέκτησε το νταμπλ του 2010 έχοντας καταλυτική παρουσία εκείνη τη χρονιά στο τριφύλλι. Συνολικά είχε 119 συμμετοχές και πέντε γκολ στην παρουσία του στο τριφύλλι.

ΟΙ ΜΕΤΡΙΟΙ

Βίκτορ Βιτόλο:

Το καλοκαίρι του 2011 ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε ο Παναθηναϊκός να εντάξει στο δυναμικό του τον Βίκτορ Βιτόλο. Οι πράσινοι απέκτησαν τον μέσο από τον ΠΑΟΚ ο οποίος είχε πραγματοποιήσει εξαιρετικά πλέι οφ με τη φανέλα του "δικέφαλου του Βορρά". Ο μικρός το δέμας Ισπανός άσος ήταν ένας καλός αμυντικός μέσος που μπορούσε να βοηθήσει σε άμυνα και επίθεση τον Παναθηναϊκό.

Ψάχνοντας τον αντι-Εσιέν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα προηγούμενα χρόνια που έπαιξε στην Ελλάδα είχε αρκετούς τραυματισμούς αλλά στο τριφύλλι αγωνίστηκε αρκετά καθώς στα δυο χρόνια που έκατσε στους πράσινους είχε 68 συμμετοχές και πέντε τέρματα. Ο Ισπανός άσος φημιζόταν και για το δυναμικό του παιχνίδι έχοντας αντικρίσει ουκ ολίγες κίτρινες και κόκκινες κάρτες στην θητεία του στην Ελλάδα.

Πάπε Χαμπίπ Σο:

Το καλοκαίρι του 2012 ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ αποχώρησε από το τριφύλλι και ο εκλεκτός του Ζεσουάλδο Φερέιρα για να τον αντικαταστήσει ήταν ο Σενεγαλέζος Πάπε Χαμπίμπ Σο. Ένας ποδοσφαιριστής με θητεία στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Ψάχνοντας τον αντι-Εσιέν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο 26χρονος χαφ ήταν ένας αρκετά θηριώδης μέσος ο οποίος αποκτήθηκε ως ελεύθερος από το τριφύλλι και παρέμεινε μόλις μια χρονιά στους πράσινους δείχνοντας κάποια καλά στοιχεία κυρίως στον ανασταλτικό τομέα.

Συγκεκριμένα ο Σο είχε 21 συμμετοχές και τέσσερα γκολ αλλά με την έλευση των Νταμπίζα-Αναστασίου το επόμενο καλοκαίρι δεν υπολογιζόταν και αποχώρησε από τους πράσινους με προορισμό την Τουρκία.

Ντέιβιντ Μέντες:

Αντικαταστάτης των Βιτόλο και Σο που αποχώρησαν το καλοκαίρι του 2013 ήταν ο Ολλανδός Ντέιβιντ Μέντες, νυν βοηθός του Αντρέα Στραματσόνι. Οι πράσινοι θέλησαν να στηριχθούν στην εμπειρία του Ολλανδού ο οποίος αν και προερχόταν από απουσία λόγω τραυματισμού θα βοηθούσε το νεανικό σύνολο του τριφυλλιού.

Ψάχνοντας τον αντι-Εσιέν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε αντίθεση με τους προκατόχους του ο Μέντες δεν ήταν ο "σκύλος" της άμυνας άλλα ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να βοηθήσει κάλλιστα στον Παναθηναϊκό σε άμυνα και επίθεση έχοντας θετικά και αρνητικά στοιχεία. Ο Ολλανδός αποκτήθηκε ως ελεύθερος και σίγουρα η εμπειρία του βοήθησε τους πράσινους ιδίως την πρώτη χρονιά όπου είχε 34 συμμετοχές και κατέκτησε το Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό.

Την επόμενη σεζόν έπαιξε σε 26 παιχνίδια ενώ στη σεζόν που διανύουμε φέτος από την αρχή δεν βρισκόταν στα πλάνα του τεχνικού επιτελείου και τελικά αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο αλλά να παραμείνει στους πράσινους και να γίνει βοηθός του Αντρέα Στραματσόνι.

ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ

Κάρλος Σαϊνιο:

Στις 5 Αυγούστου 2002 ο Κάρλος Σαϊνιο αποτελούσε το τελευταίο θερινό μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού εκείνης της σεζόν μετά τους Έρικ Λίνκαρ και Παντελή Κωσνταντινίδη. Οι πράσινοι θεωρούσαν ότι ο Πορτογάλος μέσος μαζί με τον Ρουμάνο θα συνέθεταν ένα πολύ καλό δίδυμο στα χαφ.

Ψάχνοντας τον αντι-Εσιέν

Ο Σαϊνιο όμως ήταν αρκετά βαρύς στο παιχνίδι του και δεν βοήθησε καθόλου το τριφύλλι που στο πρόσωπο του έκανε μια κακή επιλογή. Για αυτό και ο Πορτογάλος είχε μόλις 12 συμμετοχές και έφυγε από τον Παναθηναϊκό το επόμενο καλοκαίρι.

Έρικ Λίνκαρ:

Το καλοκαίρι του 2002 ο Παναθηναϊκός απέκτησε από την Στεάουα Βουκουρεστίου τον 24χρονο Έρικ Λίνκαρ. Μια μεταγραφή που θεωρήθηκε "λαχείο". Ο Ρουμάνος άσος όμως δεν έπιασε στο τριφύλλι, έπαιξε ελάχιστα έχοντας μόλις 19 παρουσίες και το επόμενο καλοκαίρι αποχώρησε από τους πράσινους και λίγοι πλέον θυμούνται ότι Ρουμάνος ποδοσφαιριστής είχε φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι.

Ψάχνοντας τον αντι-Εσιέν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σρντάν Άντριτς:

Όταν αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό, το καλοκαίρι του 2004, θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Κροατία και με μέλλον μπροστά του αλλά στο τριφύλλι δεν μπόρεσε να βγάλει το ταλέντο του. Τις περισσότερες φορές που αγωνίστηκε με τους πράσινους στα τρία χρόνια που έμεινε στον Παναθηναϊκό ήταν γεγονός ότι προσπαθούσε και τα έδινε όλα για την ομάδα χωρίς όμως να μπορέσει να κάνει τη διαφορά στο αμυντικό ή στο επιθετικό κομμάτι. Ο Κροάτης άσος αποχώρησε από το τριφύλλι τρία χρόνια μετά έχοντας συνολικά 41 παρουσίες και δυο γκολ.

Ψάχνοντας τον αντι-Εσιέν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Άντερσον Ντε Λίμα Φρέιτας:

Ο Βραζιλιάνος μέσος Άντερσον Ντε Λίμα Φρέιτας κατά κόσμο Άντερσον αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2005 έχοντας εντυπωσιάσει άπαντες με τις εμφανίσεις του στην Χαλκηδόνα. Αυτό που δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα είναι αν ο Βραζιλιάνος μέσος ήρθε τραυΞΜματίας ή τραυματίστηκε στη μια και μοναδική συμμετοχή του με το τριφύλλι λίγες μέρες μετά την άφιξη του σε αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ.

Ψάχνοντας τον αντι-Εσιέν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε εκείνο το ματς ο Άντερσον είχε αγωνιστεί 81 λεπτά και έκτοτε δεν έπαιξε ξανά στον Παναθηναϊκό καθώς έκανε μια επέμβαση στο γόνατο που τον κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης ενώ το καλοκαίρι του 2007 αποχώρησε από το τριφύλλι.

Φλάβιο Κονσεϊσάο:

Πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την περίπτωση του Εσιέν είχε η απόκτηση του Φλάβιο Κονσεϊσάο το καλοκαίρι του 2005. Οι πράσινοι θεωρούσαν ότι με την μεταγραφή του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή ο οποίος στο παρελθόν είχε παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης ενώ είχε υπάρξει και διεθνής με την "σελεσάο" θα έδιναν ποιότητα στο κέντρο τους και θα ενισχύονταν σημαντικά.

Ψάχνοντας τον αντι-Εσιέν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τίποτα απ' αυτά δεν έγιναν καθώς ο Κονσεϊσάο αν και ήταν βασικός στα παιχνίδια του τριφυλλιού δεν έπεισε κανέναν για την αξία του και μετά από έξι μήνες αποχώρησε από το τριφύλλι. Τουλάχιστον δεν "πάτησε" πάνω στο υψηλό συμβόλαιο που είχε. Ο Βραζιλιάνος μέσος έφυγε τον Γενάρη έχοντας 21 συμμετοχές και ένα γκολ με τους πράσινους.

Ιγκόρ Μπίσκαν:

Μια ακόμα σπουδαία μεταγραφική κίνηση από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2005 ήταν η απόκτηση του Ιγκόρ Μπίσκαν ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης με την Λίβερπουλ. Ο αρκετά ψηλός Κροάτης μέσος έμοιαζε λίγο άχαρος και πέρα από ελάχιστες καλές εμφανίσεις με την πράσινη φανέλα δεν μπόρεσε να γίνει ο ηγέτης στην μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού.

Ψάχνοντας τον αντι-Εσιέν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μπίσκαν έμεινε δυο χρόνια στο τριφύλλι και έκανε 26 συμμετοχές την κάθε σεζόν και πέτυχε τρία γκολ και αποχώρησε από τους πράσινους το καλοκαίρι του 2007.

Μπόβιο Ρικάρντο Σόουζα:

Ο Παναθηναϊκός επέμεινε στο βραζιλιάνικο μοντέλο και το καλοκαίρι του 2006 απέκτησε τον Μπόβιο από την Μάλαγα ο οποίος επίσης ήρθε με μεγάλες περγαμηνές στο τριφύλλι αλλά ούτε αυτός κατάφερε να πείσει για την αξία του παρά το γεγονός ότι είχε μια γεμάτη χρονιά με 33 συμμετοχές όπου μάλιστα πέτυχε και ένα γκολ.

Ψάχνοντας τον αντι-Εσιέν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα χαρακτηριστικά του δεν ήταν αυτά που θα βοηθούσαν μια ομάδα να ανέβει επίπεδο και θα την βοηθούσε σε άμυνα και επίθεση για αυτό και στο τέλος της σεζόν αποχώρησε.

Νταμιέν Πλεσί:

Ο Νταμιέν Πλεσί ξεκίνησε την καριέρα του από την γαλλική Λυόν στα 15 του και θεωρήθηκε τεράστιο ταλέντο με αποτέλεσμα την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου του 2007 να πάρει μεταγραφή για την Λίβερπουλ. Τρία χρόνια αργότερα ο Παναθηναϊκός ανακοίνωνε την απόκτηση του από τον σύλλογο της Αγγλίας και όλοι θεωρούσαν ότι το τριφύλλι έπιανε ένα ακόμη "λαχείο".

Ψάχνοντας τον αντι-Εσιέν

Ο Γάλλος άσος αποδείχθηκε σκέτη αποτυχία για τους πράσινους καθώς στον ενάμιση χρόνο που έμεινε στον Παναθηναϊκό και στα εννιά παιχνίδια που έπαιξε δεν δικαιολόγησε τον θόρυβο γύρω από το όνομα του. Μάλιστα τον Ιανουάριο του 2012 δόθηκε δανεικός στην Ντονκάστερ.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ