ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τέσσερις ελλείψεις, αμφίβολη η κάλυψη τους

Τέσσερις ελλείψεις, αμφίβολη η κάλυψη τους
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι έχει εντοπίσει τις θέσεις που θα χρειαστεί ενίσχυση ο Παναθηναϊκός τον Ιανουάριο, αλλά οι προσθήκες θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα του. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Ακούγεται οξύμωρο για μία ομάδα που έκανε 19 μεταγραφές στη χειμερινή και στη θερινή μεταγραφική περίοδο του 2019, να έχει κενά στο ρόστερ. Όμως, ισχύει για τον Παναθηναϊκό, αφού αποδείχτηκε πως ορισμένες θέσεις δεν καλύπτονται από τις υφιστάμενες λύσεις.

Είναι προφανές πως ο Αντρέα Στραματσόνι έχει εντοπίσει ελλείψεις, είτε γιατί δεν έχει παίκτες, είτε γιατί δεν πιστεύει τους υφιστάμενους. Επίσης, είναι ξεκάθαρο πως έχει ευθύνες για τον μεταγραφικό σχεδιασμό, αφού τον επωμίστηκε στο μεγαλύτερο βαθμό του, με εξαιρέσεις τους Ρινάλντι και Νούνο Ρέις.

Τα τέσσερα κενά

Ίσως το πιο φανερό κενό να παρατηρείται στην εστία. Όπου δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική για τον Λουκ Στιλ, αφού ο Κοτσόλης διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος δεν έχει πείσει τον προπονητή και ο Ξενόπουλος κρίνεται άπειρος. Ο Άγγλος είναι ο μοναδικός ικανός γκολκίπερ, όμως δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δεν μπορεί να αντικατασταθεί...

Ανάλογη είναι η κατάσταση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Χουλτ είναι ο βασικός και ο αναπληρωματικός είναι ο Χουχούμης, για τον οποίο ο Στραματσόνι εκτιμά πως έχει προσόντα, αλλά χρειάζεται παραστάσεις για να εξελιχθεί. Όμως, ο Σουηδός έχει ευπάθεια στους προσαγωγούς, απουσιάζει συχνά και ο Στραματσόνι δεν δύναται να τον αντικαταστήσει...

Όσον αφορά τη μεσαία γραμμή, θεωρητικά ο Παναθηναϊκός δεν διαθέτει κλασικό αμυντικό χαφ. Ο Λεντέσμα και ο Ζέκα έχουν άλλα χαρακτηριστικά, ενώ ο Κουτρουμπής είναι στόπερ. Όμως, ο Στραματσόνι αναζητεί στην Ιταλία περιπτώσεις box to box μέσων, θεωρώντας πως δεν επαρκούν οι Γουακάσο, Λουντ και Βιγιαφάνιες. Αλλά, ίσως μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει μεταβληθεί η προτίμηση του Ιταλού προπονητή.

Τέλος, ιδιάζουσα περίπτωση είναι το δεξιό άκρο της άμυνας... Ο Μέστο και ο Κουλιμπαλί συνθέτουν ένα επαρκές δίδυμο, όμως έχουν προκύψει προβλήματα. Ο Μέστο πονάει στον αχίλλειο και ίσως χειρουργηθεί τα Χριστούγεννα, οπότε θα μείνει εκτός για περίπου 3 μήνες, ενώ ο Κουλιμπαλί θα λείψει όλο τον Ιανουάριο και ίσως το μισό Φλεβάρη, με την Εθνική ομάδα του Μάλι στο Κόπα Άφρικα. Άρα, ο Στραματσόνι θα μείνει με τον Μαρινάκη, τον οποίο δεν πιστεύει και τον "υπηρεσιακό" Ρέις.

Η στρόφιγγα έχει μικρή "ροή"

Το γεγονός πως ο Στραματσόνι έχει εντοπίσει κενά, δεν σημαίνει πως θα καλυφθούν όλα... Πολλά θα εξαρτηθούν από τη βαθμολογική θέση του Παναθηναϊκού στη Superleague: εάν θα διεκδικεί τον τίτλο ή θα έχει μείνει πολλούς βαθμούς πίσω. Επίσης, ενδεχόμενη συμμετοχή στους "32" του Europa League θα αποτελέσει ένα έξτρα κίνητρο για τη διοίκηση, ώστε να διαθέσει χρήματα.

Το πιο πιθανό είναι πως ο Στραματσόνι θα διαχειριστεί ένα μικρό ποσό και θα αναγκαστεί να επιλέξει τις θέσεις που θα συμπληρώσει. Δύσκολα θα έχει την ευχέρεια για όλες τις προσθήκες που επιθυμεί, ένα γεγονός απολύτως λογικό μετά τις οικονομικές υπερβάσεις του καλοκαιριού.

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ