ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τερματοφύλακας από κούνια ο Ξενόπουλος

Τερματοφύλακας από κούνια ο Ξενόπουλος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Διαβάστε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον Βασίλη Ξενόπουλο, τον 18χρονο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, που υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με το τριφύλλι.

Τον καλύτερο μήνα στην έως τώρα μικρή ποδοσφαιρική του καριέρα διανύει ο Βασίλης Ξενόπουλος καθώς εδώ και λίγες ώρες έχει υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Κάτι που αν το έλεγε κανείς πριν ένα μήνα στον 18χρονο γκολκίπερ δεν θα το πίστευε με τίποτα.

Όλα στην περίπτωση του Ξενόπουλου έγιναν πολύ γρήγορα. Από την συμμετοχή του στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας για την οποία ενημερώθηκε τέσσερις-πέντε μέρες πριν την πρώτη των πράσινων μέχρι την υπογραφή του συμβολαίου του και την δήλωση του στην Ευρωπαϊκή λίστα του τριφυλλιού.

Μάλιστα χρειάστηκε και η τύχη για να πάρουν οι εξελίξεις τη δεδομένη τροπή καθώς φέτος το καλοκαίρι αποχώρησαν από την ακαδημία του Παναθηναϊκού δυο γκολκίπερ μεγαλύτεροι σε ηλικία οι Σωκράτης Βασίλας και Θοδωρής Λαμπίρης και ο Βασίλης Ξενόπουλος ήταν ο επόμενος.

Ποιος είναι όμως ο 18χρονος γκολκίπερ ο οποίος έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα των γκολκίπερ που έχει βγάλει ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια μεταξύ των οποίων οι Τζόρβας, Καρνέζης, Βελλίδης, Σικαλιάς, Καπίνο, Ταμπάκης και Κότσαρης.

Επαγγελματίας αλλά και Πανελλήνιες

Το Sport24.gr ξετυλίγει το κουβάρι της μέχρι τώρα ποδοσφαιρικής καριέρας του Βασίλη Ξενόπουλου και σας παρουσιάζει όσα θέλετε να μάθετε για έναν πολλά υποσχόμενο γκολκίπερ με βάση τα όσα λένε οι προπονητές του στο "Γ. Καλαφάτης".

Ο Βασίλης Ξενόπουλος γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1998 στην Αθήνα και μένει στην Καλλιθέα ενώ οι γονείς του Κωνσταντίνος και Πέπη δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό. Για αυτό και όταν άρχισε ο νεαρός γκολκίπερ να σκέφτεται πιο έντονα την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής πάντα ήθελαν αυτό να συνδυάζεται και με τα μαθήματα του.

Κάτι το οποίο κατάφερε σε μεγάλο βαθμό ο 18χρονος άσος καθώς πριν από λίγο διάστημα έδωσε Πανελλήνιες και συγκέντρωσε 14.000 μόρια κάτι που σίγουρα του δίνει μια θέσει σε μια από τις ανώτατες σχολές της χώρας που ασχολούνται με τα οικονομικά.

Ιδέα του αδερφού και υλοποίηση της γιαγιάς

Αυτοί που τον έσπρωξαν προς τον αθλητισμό και δη τον Παναθηναϊκό ήταν ο μεγαλύτερος κατά έξι χρόνια αδερφός του, Γιάννης, αλλά και η γιαγιά του Γεωργία.

Ο αδερφός του ήταν αυτός που είχε την ιδέα όταν ο Βασίλης ήταν 9 ετών, το 2007 να δοκιμαστεί στο τριφύλλι για το τμήμα των τζούνιορ που μόλις είχε φτιαχτεί και η γιαγιά του, "τρελαμένη" με τον Παναθηναϊκό, αυτή που ανέλαβε να τον πηγαίνει τότε από την Καλλιθέα στην Παιανία για προπονήσεις.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Ξενόπουλος αγωνιζόταν στον ΑΟΚ Φαλήρου και όσο θυμάται τον εαυτό του θυμάται να βρίσκεται κάτω από τα γκολπόστ. Οι δοκιμές ξεκίνησαν και ο 9χρονος τότε Βασίλης μετά από τρεις προπονήσεις με το τριφύλλι στο στήθος επιλέχθηκε από τον Παναγιώτη Αγριόγιαννη και τους υπόλοιπους προπονητές των πράσινων για να ενταχθεί στην ακαδημία.

Τερματοφύλακας από κούνια ο Ξενόπουλος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έκτοτε βέβαια και σε αυτά τα εννιά χρόνια που βρίσκεται στην ακαδημία του Παναθηναϊκού πλην του Αγριογιάννη έχει δουλέψει και με τους Λάππα, Μπαρτζώκα και Γκαλίνοβιτς αναγνωρίζοντας ότι ο καθένας εξ αυτών έχει συμβάλει πάρα πολλά στην εξέλιξη που είχε αυτά τα χρόνια.

Νόιερ και Καρνέζης τα ινδάλματα του

Ο ύψους 1,85 γκολκίπερ του τριφυλλιού θαυμάζει τον Νόιερ από το εξωτερικό ενώ όταν τον ρωτήσει κανείς για Έλληνες γκολκίπερ στο μυαλό του έρχεται ο Ορέστης Καρνέζης.

Ο Ξενόπουλος ο οποίος έχει υπάρξει διεθνής με την Εθνική Παίδων την περσινή χρονιά ελέω Κότσαρη, Βασίλα δεν πήρε πολλά παιχνίδια στην Κ20 αλλά φέτος θα είναι η χρονιά του.

Σε ότι έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά του διακρίνεται για τις καλές θέσεις που παίρνει στα καρέ, όσο και για τα αντανακλαστικά του και την άψογη αντίδραση στις εναέριες και επίγειες επεμβάσεις του.

Επίσης είναι πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια, έχει πολύ καλή πρώτη μπαλιά και συνεργάζεται άψογα με την άμυνα, καθοδηγώντας την με ασφάλεια. Τον 18χρονο πορτιέρο, τον πιστεύουν πολύ οι προπονητές του στο "Γ. Καλαφάτης" και θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα των πράσινων κάτω από τα γκολπόστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ