ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ταυλαρίδης: "Δεν κάνω πίσω, θα το πάω μέχρι τέρμα"

Ταυλαρίδης: "Δεν κάνω πίσω, θα το πάω μέχρι τέρμα"
EUROKINISSI

Ο Στάθης Ταυλαρίδης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό", εκφράζοντας την αγανάκτησή του για την συμπεριφορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, λέγοντας πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω, διεκδικώντας τα χρήματά του.

Στον αέρα του Sport24 Radio 103,3 φιλοξενήθηκε ο Στάθης Ταυλαρίδης, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή "Το 10 το κακό" για την δικαστική του διαμάχη με τον Παναθηναϊκό, διεκδικώντας τα χρήματα που του οφείλονται και εξέφρασε την αγανάκτησή του για την συμπεριφορά της πράσινης ΠΑΕ στο πρόσωπό του.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω και θα πάει την υπόθεση μέχρι το τέρμα, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στο τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα στην υπόθεσή του, λέγοντας πως τρεις φορές έχει βάλει "πλάτη" για το "τριφύλλι", αλλά όλες φορές είδε ασυνέπεια από την απέναντι πλευρά.

Ο Ταυλαρίδης είναι έξαλλος με τον Παναθηναϊκό και δεν έχει καμία διάθεση να δείξει διαλλακτικότητα, λέγοντας πως η πλευρά της ΠΑΕ δεν τηρούσε τους διακανονισμούς που γίνονταν, είπε πως είχε από τα πιο μικρά συμβόλαια και όταν στην τελευταία συνάντησή του με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, ζήτησε τα μισά χρήματα μπροστά και τα άλλα μισά σε δόσεις, για να πάρει την απάντηση ότι "δεν υπάρχει φράγκο".

Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ότι έχει πληρώσει 110.000 ευρώ από την τσέπη του για την εφορία, ενώ δεν ήταν δική του υποχρέωση και αναρωτήθηκε "μήπως είμαι μηχανή που κόβει χρήματα;".

Ο ίδιος τόνισε πως έχει ήσυχη την συνείδησή του, ότι δεν θα κάνει πίσω, ότι θα πάει την υπόθεση μέχρι τέλους και πως έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα και δεν έχει βρεθεί ένας που να του πει ότι του φέρθηκε καλά ο Παναθηναϊκός. "Η υπομονή έχει και τα όριά της", είπε ακόμα και κατέληξε:

"Θέλω να είμαι σωστός και ΣΥΝΕΠΗΣ απέναντι στο Κράτος και απέναντι στην οικογένειά μου. Δεν ήθελα να φτάσω σε αυτό το σημείο, αλλά ήθελα να ακουστούν τα πράγματα αναλυτικά και να βγάλουν όλοι τα συμπεράσματά τους".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

"Δεν έχω μιλήσει τόσο καιρό και το εκλαμβάνουν ως αδυναμία. Δεν είναι έτσι, αλλά προσπαθώ και εγώ να σώσω την αξιοπρέπεια και το κύρος του Παναθηναϊκού, όσο μπορεί να γίνει αυτό. Θέλω να πω τα πράγματα όπως έχουν γίνει ακριβώς, για να βγάλει και ο κόσμος τα συμπεράσματά του.

Πριν από 2,5 χρόνια ήρθα στον Παναθηναϊκό και κάθισα δύο χρόνια. Χάρισα στον Ατρόμητο 75 χιλιάδες για να κάνω το όνειρο πραγματικότητα να παίξω στον Παναθηναϊκό, προς το τέλος της καριέρας μου. Τον υποστήριζα από μικρός και δεν το είχα κρύψει.

Το πρώτο εξάμηνο ήμουν από τους καλύτερους παίκτες σε απόδοση. Το επόμενο καλοκαίρι η ομάδα προχώρησε σε μεταγραφές. Το δικό μου συμβόλαιο ήταν 120.000 ευρώ και του Σάντσεθ που ήρθε ήταν κάπου 800.000 ευρώ. Ήθελα και εγώ να πάρω ένα συμβόλαιο που άξιζα σύμφωνα με την απόδοσή μου.

Ο κύριος Φύσσας και ο κύριος Βόκολος επειδή είχαν κάνει αρκετές μεταγραφές, δεν είχαν το θάρρος να ζητήσουν από τον κύριο Αλαφούζο να μου ανανεώσουν το συμβόλαιο και πήγα εγώ προσωπικά.

Είπα ότι ήταν αδικία ο βασικός να παίρνει 120.000 και ο αναπληρωματικός 9800.000. Ο Κ. Αλαφούζος μου είπε εντάξει θα διορθωθεί η αδικία. Τότε όμως η ομάδα έπρεπε να πάρει την αδειοδότηση και συμφωνήσαμε να πάρω κάποια χρήματα την επόμενη χρονιά. Δηλαδή εκείνη τη σεζόν θα έπαιρνα 170.000 ευρώ και την επόμενη 230.000 ευρώ", είπε αρχικά ο Ταυλαρίδης.

Βοήθησα για την αδειοδότηση της ομάδας

Ο Ταυλαρίδης συνέχισε: "Εγώ δεν ήμουν αυτός που έπρεπε, όπως και όλη η ομάδα. Με τον κύριο Στραματσόνι έμεινα στην άκρη και με χρησιμοποιούσε όποτε με χρειαζόταν. Δεν λάκισα ποτέ, άλλοι το έπαιζαν τραυματίες.

Τελείωσε η χρονιά και αργότερα βοήθησα για την αδειοδότηση της ομάδας, ενώ κάποιοι άλλοι δεν το έκαναν.

Δεν ήμουν από τις πρώτες επιλογές του προπονητή. Με έπιασε στο τέλος της χρονιάς ο Στραματσόνι και μου είπε θα είμαι τέταρτη πέμπτη επιλογή και μου ζήτησε με τον επαγγελματισμό μου να βοηθήσω τους νέους παίκτες και μετά το τέλος της καριέρας μου να έμενα στην ομάδα σε κάποιο πόστο. Του είπα ευχαριστώ και έφυγα για διακοπές στο χωριό μου.

Σε δύο μέρες με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει πως αλλάξανε τα πλάνα. Στεναχωρέθηκα πολύ και το είπα κόουτς έχω κάνει την προγραμματισμό μου, έχω πληρώσει 12 ενοίκια μπροστά. Μου ζήτησε να σταματήσω και να μείνω στην ομάδα σε κάποιο πόστο και να πάρω αργότερα τα χρήματά μου ή να πάρω όλο το συμβόλαιο και να φύγω".

Με ξευτέλισαν και παρόλα αυτά εγώ έκανα και δεύτερο διακανονισμό

Μετέπειτα, είπε ότι τον έκαναν νιώθει επαίτης με την συμπεριφορά τους απέναντί του: "Εγώ δεν ήθελα πόστο, γιατί δεν είχα τις απαραίτητες γνώσεις. Δεν μου αρέσουν οι μετριότητες. Μάλλον το έκαναν για να γλιτώσουν 40-50 χιλιάδες και δεν το ήθελα. Δεν μου άξιζε να τελειώσω έτσι. Ήθελα να σταματήσω μέσα στο γήπεδο.

Πάω στη διοίκηση και μου είπαν δεν κατάλαβες καλά. Εγώ ήξερα τι μου είχε πει. Με περιέπαιζαν. Μου είπαν θα κάνεις προετοιμασία με το δεύτερο γκρουπ. Με ξευτέλισαν και παρόλα αυτά εγώ έκανα και δεύτερο διακανονισμό. Ήθελα να φύγω με ψηλά το κεφάλι.

Δεν πίστευαν ποτέ ότι ένας Έλληνας παίκτης θα έκανε αυτό που έκανα. Τους βοηθώ δεύτερη φορά, γιατί ήθελα να πετύχω έναν όσο το δυνατόν καλύτερο διακανονισμό. Ήξερα ότι δεν τηρούσαν τα συμφωνητικά που υπέγραφαν. Δεν ήθελα να γίνω επαίτης των χρημάτων να τους παρακαλάω στα γραφεία.

Όταν κάποιοι παίκτες ήταν στον Αστέρα, εμείς ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια μας από τη στεναχώρια. Ο κ. Βονόρτας ξέρει καλά τι έχω περάσει από τη στεναχώρια μου".

Ο Ουζουνίδης, μου είπε ότι ήθελε να με επαναφέρει την ομάδα

Ακολούθως, ανέφερε στον Sport24 Radio 103,3: "Έρχεται ο κύριος Ουζουνίδης και με βλέπει 23 Δεκεμβρίου πριν φύγει η ομάδα για διακοπές. Μου είπε ότι ήθελε να με επαναφέρει την ομάδα και με ρώτησε για το αν έχω κάποιο πρόβλημα. Εγώ απάντησα ότι δεν έχω πρόβλημα, δεν ξέρω αν έχει η διοίκηση.

Και να ήθελε δεν μπορούσε να κάνει κάτι, γιατί μου είχαν πάρει το νούμερο της φανέλας και το συμβόλαιό μου στην ΕΠΟ δεν ήταν σε ισχύ.

Περνάνε δέκα μέρες και πηγαίνω στον ΠΣΑΠ για να δω τι γίνεται ακριβώς. Έβλεπα ότι δεν υπήρχε φως στον τούνελ. Τότε μέσα σε είκοσι λεπτά με παίρνει ο κύριος Λυμπερόπουλος και πάω στα γραφεία. Πήγα και μου λέει Στάθη για πολλούς λόγους δεν θα συνεχίσεις στην ομάδα. Θέλουμε να κάνουμε τόπο τα νιάτα να πάρουν ευκαιρίες παίκτες, όπως ο Ευαγγέλου.

Συμφώνησα παρά το γεγονός ότι ήμουν στεναχωρημένος. Εγώ έλεγα τι μου χρωστούσε η ομάδα, για τέτοια προχειρότητα μιλάμε. Δεν υπάρχει φράγκο μου είπε, όταν πρότεινα να πάρω τα μικρά χρήματα και τα υπόλοιπα σε δόσεις. Και εγώ είπα ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι, παρά το γεγονός ότι τον εκτιμώ. Την επόμενη μέρα έκανα προσφυγή".

Έχω επιχειρήσεις και πρέπει να έχω ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα

Για τα χρέη στην εφορία, είπε: "Δεν γινόταν να χρωστάω στην εφορία. Έχω επιχειρήσεις και πρέπει να έχω ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Τους το μετέφερα και δεν μου απάντησαν κάτι, ως προς το χρέος τους στην εφορία.

Πλήρωσα εγώ την εφορία από την τσέπη μου. Της προπέρσινης χρονιάς. Έχω φτάσει στα όριά μου. Μέσα στα χρήματα που έχουν επιδικαστεί είναι και αυτά της εφορίας, της προπέρσινης χρονιάς.

Πλήρωσαν την πρώτη δόση του διακανονισμού. Μου ήρθε η εφορία και τους έστειλα τη φορολογική μου δήλωση 70.000 να πληρωθούν από τον Παναθηναϊκό. Ούτε καν μου απάντησαν. Ρώτησαν τον κ. Μπόνο τι θα γίνει. Είμαι νομοταγής πολίτης. Μου είπε Στάθη δεν θέλω να σου λέω ψέματα. Υπάρχει στάση πληρωμών".

Την Παρασκευή πλήρωσα 110.000 από την τσέπη μου στην εφορία

Ο Ταυλαρίδης τόνισε ακόμα: " Την Παρασκευή πλήρωσα εκτός από τα δικά μου και 70.000 τα χρήματα του Παναθηναϊκού. Τι νομίζετε ότι είμαι καμιά μηχανή που κόβει χρήματα; Συνολικά από την τσέπη μου πλήρωσα 110.000.

Με πήρε τηλέφωνο ο κύριος Τουμαζάτος και μου λέει ότι πρέπει να πληωθούν 30.000. Δηλαδή τις 70.000 που τους είχε στείλει από τον Αύγουστο με τη φορολογική δήλωση δεν είχε ενημερωθεί από τον κύριο Μπόνο;

Τη Δευτέρα με πήρε ο κύριος Διαμαντόπουλος, για να μου πει ότι θα χάσω τα χρήματά μου, γιατί υπάρχει στάση πληρωμών. Εγώ παίρνω το ρίσκο μου του απάντησα.

Χθες με έπαιρνε ο κύριος Κωνσταντίνου. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος μου έστειλε μήνυμα. Τι να μου πει; Δύο φορές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μου γύρισε την πλάτη.

Εγώ δεν πρόκειται να κάνω πίσω, η υπόθεση θα πάει ως το τέρμα. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Δεν υπάρχει ένας Παναθηναϊκός που να μου πει κακιά κουβέντα και έχω γυρίσει πολλά μέρη της Ελλάδας. Δεν υπάρχει ένας που να γυρίσει να μου πει μια κουβέντα. Όλο μου λένε ότι δεν μου φέρθηκαν καλά. Ο κόσμος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του”.

Θα γίνει προσφυγή και για τις 70.000 της εφορίας που πλήρωσα. Θέλω να είμαι συνεπής απέναντι στο κράτος, απέναντι στη μητέρα μου, τον πατέρα μου και κυρίως απέναντι στα παιδιά μου".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ