ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα παιδιά... γίνονται άντρες

Τα παιδιά... γίνονται άντρες
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ανέκαθεν έδινε βάση στην ακαδημία του αλλά η φετινή παραγωγή ταλέντων έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία με τον Γιάννη Αναστασίου να έχει δώσει ευκαιρία σε οκτώ εξ αυτών να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα.

Ο Παναθηναϊκός φημιζόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια για τις ακαδημίες του και για την παραγωγή ταλέντων που κάθε σεζόν έδινε ένα "φυντανάκι" της στους άνδρες και σιγά-σιγά γινόταν μέλος της πρώτης ομάδας. Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός αυτός είχε αυξηθεί και είχαν γίνει την μια χρονιά δυο, την άλλη τρεις, στην καλύτερη των περιπτώσεων τέσσερις.

Αυτό που έχει συμβεί όμως την φετινή σεζόν έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία με οκτώ παίκτες νεαρής ηλικίας που προωθήθηκαν το καλοκαίρι από την ομάδα νέων να έχουν πραγματοποιήσει το ντεμπούτο τους, Μάλιστα τρεις θεωρούνται μέλη της πρώτης ομάδας και έχουν συμβάλει αρκετά και στην φετινή πορεία των πράσινων προς τα πλέι οφ και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Φυσικά και ο Παναθηναϊκός οδηγήθηκε στην επιλογή της χρησιμοποίησης αρκετών παιδιών από την ακαδημία λόγων του ότι το καλοκαίρι θέλησε να κρατήσει χαμηλά το μπάτζετ του εξαιτίας των χρεών που υπήρχαν και τις προσπάθειας των πράσινων για οικονομική εξυγίανση.

Το τριφύλλι έπρεπε να κάνει επιλεκτικές κινήσεις σε ότι αφορά τις μεταγραφές του και να στηριχθεί στα παιδιά που είχαν πάρει το αρχικό "ΟΚ" από τους προπονητές της ακαδημίας και τον τεχνικό διευθυντή Γιάννη Σαμαρά και τους οποίους τσέκαρε στην προετοιμασία ο Γιάννης Αναστασίου.

Τα παιδιά... γίνονται άντρες
INTIME SPORTS

Το καλοκαίρι που μας πέρασε οχτώ παίκτες της ομάδας Νέων ακολούθησαν την προετοιμασία του Παναθηναϊκού προσπαθώντας να πείσουν τον 41χρονο τεχνικό για τις ικανότητες του και με σκοπό να γίνουν όσο το δυνατόν πιο ενεργά μέλη της πρώτης ομάδας του τριφυλλιού.

Προωθήθηκε και ο Μπαλμπόα

Εν συνεχεία στην πρώτη ομάδα προστέθηκε και ο Άντριαν Μπαλμπόα ενώ τον περασμένο Μάρτιο υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο οχτώ παιδιά ακόμα και ένας εξ αυτών πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο τελευταίο ματς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην Ξάνθη.

Συγκεκριμένα το καλοκαίρι στην προετοιμασία πήραν μέρος οι Αναγνωστόπουλος, Μαρινάκης, Αναστασόπουλος, Ρισβάνης, Δώνης, Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης και Σταματάκης.

Τα παιδιά... γίνονται άντρες
INTIME SPORTS

Εξ αυτών οι έξι έχουν κάνει το ντεμπούτο τους και μόνο οι Αναγνωστόπουλος και Σταματάκης δεν έχουν πραγματοποιήσει το όνειρο τους. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ο μεν πρώτος αγωνίζεται ως γκολκίπερ και από μόνη της η θέση αυτή θέλει υπομονή ενώ ο νεαρός μέσος στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος την χρονιά που μας πέρασε καθώς είχε ένα μικροτραυματισμό στην προετοιμασία ενώ εν συνεχεία τον Ιανουάριο έπαθε ρήξη χιαστών.

Βέβαια το θέμα δεν είναι να πεις ότι χρησιμοποίησες έναν ή δυο παίκτες και απλά τους έδωσες την ευκαιρία να κάνουν το ντεμπούτο τους.

Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού μιλάμε για παιδιά που έχουν κάνει συμμετοχές. Για παιδιά που έχουν παίξει ως βασικοί, για παιδιά που έχουν σκοράρει και για παιδιά που λογίζονται ως εργαλεία της πράσινης μηχανής και έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Η σωστή διαχείριση

Τα παιδιά... γίνονται άντρες
INTIME SPORTS

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα 42 ματς που έχει δώσει στους δυο θεσμούς το τριφύλλι ο Μαρινάκης έχει 20 παιχνίδια, ο Ρισβάνης 18 και ο Δώνης 16 ενώ και οι υπόλοιποι σιγά-σιγά άρχισαν να ρίχνονται στα βαθιά προκειμένου την επόμενη σεζόν να είναι ακόμα πιο έτοιμοι για την πρώτη ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός πρόσεξε αρκετά την διαχείριση των νεαρών παιδιών με γνώμονα το πως θα βγάλουν το ταλέντο τους αλλά και επίσης το πως δεν θα πάρουν τα μυαλά τους αέρα. Για αυτό και στην διάρκεια της σεζόν κανείς δεν πήρε την φανέλα σπίτι του ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις όπου για να συνεχίσουν να δουλεύουν ακόμα περισσότερο και να μείνουν προσγειωμένοι στο έδαφος κάποιοι ποδοσφαιριστές υπήρξαν και "κρύα ντουζ" με προπονήσεις πότε με την ομάδα Νέων και πότε στην πρώτη ομάδα.

Τα στατιστικά των παικτών που προωθήθηκαν το καλοκαίρι

Ονοματεπώνυμο Θέση Συμμετοχές Λεπτά Γκολ Ασίστ Κάρτες
Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος Γκολκίπερ 0 0 0 0 0
Νίκος Μαρινάκης Αμυντικός 20 1335 0 1 3
Βαγγέλης Αναστασόπουλος Μέσος 3 51 0 0 0
Σπύρος Ρισβάνης Αμυντικός 18 1371 0 0 7
Χρήστος Δώνης Μέσος 16 591 2 1 1
Αλέξανδρος Μουζακίτης Επιθετικός 4 66 0 0 0
Νίκος Γιαννιτσάνης Επιθετικός 2 51 0 0 0
Άντριαν Μπαλμπόα Επιθετικός 1 15 0 0 0
*Γιάννης Σταματάκης Μέσος 0 0 0 0 0
Βασίλης Αγγελόπουλος Μέσος 1 13 0 0 0

*Ο νεαρός μέσος στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς ενώ υπέστη και ρήξη χιαστού στα τέλη Γενάρη και αναμένεται να είναι πανέτοιμος με την έναρξη της προετοιμασίας.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ