ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα έσοδα του Europa League

Τα έσοδα του Europa League

Το Sport24.gr καταγράφει τα έσοδα που θα προκύψουν για τον Παναθηναϊκό από τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League, από το χειρότερο έως το καλύτερο σενάριο!

Η διαφαινόμενη πρόκριση του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League θα φέρει έσοδα στα ταμεία της ΠΑΕ, έστω και αν δεν προσεγγίζουν στο ελάχιστο τα ανάλογα που θα είχε μέσω του Champions League.

Η παρουσία και μόνο στους "64" της διοργάνωσης εγγυάται 1,3 εκατομμύρια ευρώ ως μπόνους συμμετοχής. Στους έξι αγώνες του ομίλου, κάθε νίκη δίνει 200.000 ευρώ, κάθε ισοπαλία 100.000 ευρώ, ενώ η πρόκριση στους "32" δίνει 400.000 ευρώ μέσω της πρώτης θέσης και 200.000 ευρώ μέσω της δεύτερης.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει το market pool, το οποίο υπολογίζεται στα 2,4 εκατομμύρια ευρώ και θα μοιραστεί στους εκπροσώπους κάθε χώρας. Στην καλύτερη περίπτωση, ο Παναθηναϊκός θα είναι ο μοναδικός και θα λάβει εξ΄ολοκλήρου το ποσό. Με πρόκριση ενός εκ των ΠΑΟΚ ή Αστέρα, το ποσό θα μοιραστεί 60-40 υπέρ του Παναθηναϊκού, επειδή είναι Κυπελλούχος, ενώ με πρόκριση και των δύο, το ποσό θα σπάσει στο 40-30-30, με τον Παναθηναϊκό να έχει τη μερίδα του λέοντος.

Εφόσον συνεχίσει στους "32", ο Παναθηναϊκός θα εισπράξει άλλες 200.000 ευρώ και αν φτάσει μέχρι τους "16" θα πάρει άλλες 350.000 ευρώ.

Συγχρόνως, στην "κάβα" υπάρχουν οι 200.000 ευρώ από τα παιχνίδια με τη Σταντάρ Λιέγης για το γ' προκριματικό γύρο του Champions League.

Κατά συνέπεια, ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει μίνιμουμ 2,3 εκατομμύρια ευρώ, με υπόθεση εργασίας το χείριστο σενάριο που δεν πάρει ούτε ένα βαθμό στον όμιλο του, ενώ στο ιδανικό θα καλύψει ολόκληρο το μπάτζετ της πρώτης ομάδας, το οποίο φτάνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως, η χρηματική ένεση στα ταμεία της ΠΑΕ δεν είναι σίγουρο ότι θα φέρει και άλλη μία μεταγραφή, διότι ο προϋπολογισμός εξακολουθεί να είναι σφιχτός και οι υποχρεώσεις τρέχουν κάθε μήνα.

Παράλληλα, ο Γιάννης Αναστασίου εξέφρασε την επιθυμία να δουλέψει με τους νεαρούς από την ακαδημία και η προσθήκη ενός ακόμα έτοιμου ποδοσφαιριστή θα περιόριζε ακόμα περισσότερα τα περιθώρια για την παροχή ευκαιριών.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ