ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα χρέη για το deal

Τα χρέη για το deal

Το σημείο - “κλειδί” για τα επόμενα βήματα στις διαπραγματεύσεις του Γιάννη Αλαφούζου με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ είναι τα χρέη της ΠΑΕ. Τα δεδομένα της πρότασης του fund στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ στην υπόθεση της πιθανής πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον Γιάννη Αλαφούζο στο «Pan Asia Investment» fund του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ μαρτυρούν ότι πρόκειται για ένα θέμα που άνοιξε περίπου 40 μέρες προτού βγει στον αφρό της δημοσιότητας.

Τώρα πια, μετά και τις συναντήσεις και τις συζητήσεις Πιεμπονγκσάντ - Αλαφούζου, των στενών συνεργατών τους και των δικηγόρων τους, έχουμε φτάσει στο πιο κρίσιμο στάδιο. Αυτό της συμφωνίας για τα χρέη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Και η πρόταση του fund στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ είναι η εξής…

ΤΟ FUND ANAΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

* Τα 13 εκατ. Ευρώ της προσφοράς του fund αντιστοιχούν στα χρέη της ΠΑΕ σε δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, τα οποία έχει πει ότι αναλαμβάνει ο Γιάννης Αλαφούζος.

* Τα 7 εκατ. Ευρώ της πρότασης για το “δεσμευμένο” στην Τράπεζα Πειραιώς τηλεοπτικό συμβόλαιο (το οποίο πλέον δεν... υφίσταται αφού διαλύθηκε η κεντρική διαχείριση) είναι μέρος του συνολικού ανακυκλούμενου δανείου της ΠΑΕ, ύψους περίπου 12 εκατ. Ευρώ.

Συνεπώς, τι πρέπει να αναλάβει ο Γιάννης Αλαφούζος προκειμένου να γίνουν τα επόμενα βήματα για το deal;

Α) Το κόστος των προσωπικών επιταγών του, ύψους 3,5-4 εκατ. Ευρώ

Β) Περίπου 5 εκατ. Ευρώ από το συνολικό ανακυκλούμενο δάνειο της ΠΑΕ, δεδομένου ότι το «σκέλος» του τηλεοπτικού συμβολαίου καλύπτεται από το fund.

Τα υπόλοιπα χρέη προς παίκτες, προπονητές, μάνατζερς, προμηθευτές, τα αναλαμβάνει το fund. Αρα, συνολικά o Πιενμπογκσάντ ζητά από τον Γιάννη Αλαφούζο να “αναλάβει” χρέη ύψους 8,5 - 9 εκατ. Ευρώ.

Όσο για τα 7 εκατ. Ευρώ της προσφοράς του “Pan Asia Investments» για το αθλητικό κέντρο “Γ. Καλαφάτης” στο Κορωπί; Η συμφωνία του Αλαφούζου με τον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Πανιώνιος, Κωνσταντίνο Τσακίρη, προέβλεπε αντίτιμο 7,7 εκατομμυρίων ευρώ για το προπονητήριο και 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για τα γύρω οικόπεδα, ενώ η αποπληρωμή είχε προγραμματιστεί σε βάθος δεκαετίας.

Απομένουν περίπου 3,5-4 εκατ. Ευρώ για την αποπληρωμή του, συνεπώς ο Γιάννης Αλαφούζος μπορεί να συμφωνήσει με τον Ταϊλανδό επιχειρηματία προκειμένου το αθλητικό κέντρο να περάσει στην κυριότητα της ΠΑΕ μ’ ένα συμφέρον για αμφότερες τις πλευρές deal.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το fund έχει στα χέρια του όλα τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ από τα μέσα Μαρτίου, ζητώντας δεδομένα και από την εταιρεία και από την Grand Thornton, η οποία συνεργάζεται επί Αλαφούζου με τον Παναθηναϊκό για τους οικονομικούς ελέγχους. Η επόμενη εβδομάδα θεωρείται κομβική για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, η ατμόσφαιρα είναι θετική για συμφωνία σε αμφότερες τις πλευρές, αλλά σε μια διαπραγμάτευση όλα είναι ανοιχτά…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ