ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα χαρακτηριστικά του Σέρχιο Σάντσεθ που πλησιάζει στον Παναθηναϊκό

Τα χαρακτηριστικά του Σέρχιο Σάντσεθ που πλησιάζει στον Παναθηναϊκό

Δείτε δεκαπεντάλεπτο βίντεο από την παρουσία του Σέρχιο Σάντσεθ στην Primera Division όλα αυτά τα χρόνια. Η πολύ καλή μακρινή του μπαλιά, η παρουσία του ως δεξιός στόπερ αλλά και η θέληση του να βγαίνει πρώτος πάνω στην μπάλα.

Όπως όλα δείχνουν ο Παναθηναϊκός έχει βρει στο πρόσωπο του Σέρχιο Σάντσεθ τον αντικαταστάτη του Γκόρντον Σίλντενφελντ και τον ηγέτη της πράσινης άμυνας για τα επόμενα χρόνια και αν δεν υπάρξει κάποιο συγκλονιστικό απρόοπτο το τριφύλλι την Παρασκευή θα εξασφαλίσει το "ναι" του 29χρονου στόπερ.

Το Sport24 συγκέντρωσε ένα δεκαπεντάλεπτο βίντεο από την παρουσία του στην Primera Division. Ένα βίντεο με χαρακτηριστικές κινήσεις του Σάντσεθ σε άμυνα και επίθεση καθώς επίσης και τρία ακόμα χαρακτηριστικά βίντεο από την παρουσία του στην Μάλαγα.

Παρακολουθώντας κάποιος το βίντεο με τα χαρακτηριστικά του σε άμυνα και επίθεση μπορεί να διακρίνει πολλά για την ποιότητα του αλλά εμείς σταθήκαμε σε τρία σημεία:

1) Έχει πολύ καλή μεταβίβαση

Είναι ένας παίκτης ο οποίος για αμυντικός διαθέτει πολύ καλή μεταβίβαση. Τόσο σε κοντινές όσο και σαραντάρες μπαλιές μπορεί να βρει απευθείας τους συμπαίκτες του και να δημιουργήσει από πίσω. Δεν είναι λίγες οι φορές που με μια βαθιά του μπαλιά βγάζει τετ α τετ τον κρυφό κυνηγό της ομάδας του. Το παιχνίδι της Μάλαγα περνούσε από τα πόδια του όταν η επίθεση ξεκινούσε από την άμυνα.

2) Έπαιζε μόνο ως δεξιός στόπερ

Σε όλη την διάρκεια του βίντεο ο Σάντσεθ διακρίνεται σε δυο θέσεις. Αυτή του δεξιού στόπερ και αυτή του δεξιού μπακ. Ποτέ ως αριστερό στόπερ και μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός έψαχνε έναν παίκτη που να παίζει από τα αριστερά και η το δυνατόν αριστεροπόδαρο.

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί ο Ισπανός καθώς και ο Σίλντενφελντ σε όλη την καριέρα του έπαιζε ως δεξί στόπερ και στον Παναθηναϊκό είχε καθιερωθεί στα αριστερά.

Βέβαια το θετικό από την στιγμή που θα παίζει ως αριστερό στόπερ και με τον Νάνο αριστερό μπακ είναι πως θα υπάρχει άψογη συνεργασία και επικοινωνία καθώς θα μπορούν να συνεννοούνται απευθείας στα Ισπανικά.

3) Προσπαθεί πάντα να βγει πρώτος στην μπάλα

Πολύ θετικό είναι το γεγονός ότι ο Σάντσεθ όταν πρόκειται για την άμυνα προσπαθεί να βγαίνει πρώτος στην μπάλα. Δεν την αφήνει να πάει στον αντίπαλο επιθετικό και μετά να ορμήσει. Αλλά αντιθέτως κάνει την προσπάθεια του να τον ανακόψει σε πρώτο χρόνο, να του κλέψει την μπάλα, να μοιράσει το παιχνίδι και να εξαλείψει κάθε κίνδυνο. Αυτό είναι πολύ καλό καθώς έτσι δίνει την ευκαιρία στην ομάδα του να βγει και γρήγορα στο tranzision στην επίθεση.

Έχει βρεθεί αντίπαλος με τον Εσιέν

Αν τελικά ο Σάντσεθ πει το ναι και έρθει στον Παναθηναϊκό θα βρει στο τριφύλλι και έναν παίκτη τον οποίο έχει αντιμετωπίσει δυο φορές στο πρωτάθλημα της Ισπανίας και μάλιστα την μία τον έχει κερδίσει κιόλας. Ο λόγος για τον Μίκαελ Εσιέν και τις μάχες που έδωσε η Μάλαγα με την Ρεάλ τη σεζόν 2012-13.

Στο πρώτο ματς που διεξήχθη τον Δεκέμβριο του 2012 η Μάλαγα επικράτησε με 3-2 της Ρεάλ σε ένα ματς όπου Σάντσεθ είχε αγωνιστεί ως στόπερ και ο Γκανέζος ως δεξιός μπακ. Σε εκείνο το ματς μάλιστα ο αμυντικός της Μάλαγα ήταν πρωταγωνιστής σε μια περίεργη φάση από την οποία έγινε το 1-1 βάζοντας αυτογκόλ.

Τα χαρακτηριστικά του Σέρχιο Σάντσεθ που πλησιάζει στον Παναθηναϊκό

Το δεύτερο παιχνίδι διεξήχθη τον Μάρτιο του 2013 αλλά είναι από τα ματς τα οποία κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να διαγράψει από την μνήμη του. Τόσο ο Σάντσεθ όσο και ο Εσιέν ξεκίνησαν ως βασικοί. Με τον Ισπανό να παίζει ως δεξιός μπακ και τον Γκανέζο στην μεσαία γραμμή. Ο 29χρονος αμυντικός όμως αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα στο 21 λεπτό και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες από πολύ νωρίς.

Η Μάλαγα που τελείωσε την αναμέτρηση με εννιά παίκτες λόγω και της αποβολής του Ντεμιτσέλης έχασε με 6-2 σε εκείνη την αναμέτρηση με το σκορ στο ημίχρονο να είναι 4-2. Ένα ματς που σίγουρα δεν θέλει να θυμάται ο Ισπανός αμυντικός.

Τα χαρακτηριστικά του Σέρχιο Σάντσεθ που πλησιάζει στον Παναθηναϊκό
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ