ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα τέσσερα ντέρμπι που απουσίασε ο Ζέκα

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μόλις σε τέσσερα μεγάλα παιχνίδια δεν ήταν στην διάθεση του προπονητή του στην Super League όλα αυτά τα χρόνια ο Ζέκα με τους πράσινους να έχουν μια ήττα, μία νίκη και δυο ισοπαλίες.

Ο Παναθηναϊκός θα αναγκαστεί να παίξει στο σπουδαιότερο ματς έως τώρα στη σεζόν, αυτό της Πέμπτης με τον ΠΑΟΚ, χωρίς τον αρχηγό του αφού ο Ζέκα υπέστη τράβηγμα στο ματς με τον Ατρόμητο και δεν θα προλάβει να είναι στην διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Φυσικά και οι τραυματισμοί είναι μέσα στο παιχνίδι και οι προπονητές έχουν μάθει να ζουν με αυτούς. Στην περίπτωση του Πορτογάλου όμως οι τραυματισμοί είναι σπάνιο φαινόμενο καθώς από το 2011, όταν ήρθε στην Ελλάδα με απόφαση του Ζεσουάλδο Φερέιρα, είναι μετρημένα τα ματς από τα οποία έχει λείψει ο έμπειρος διεθνής μέσος λόγω ανωτέρας βίας. Ειδικά, δε, σε ντέρμπι της Super League και του Κυπέλλου Ελλάδος; Μόλις τέσσερα!

Από αυτά τα τέσσερα κόντρα σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό ο Ζέκα έχει χάσει αναμετρήσεις μόνο με τους δυο πρώτους και όχι με τους "ερυθρόλευκους. Επίσης σε αυτούς τους τέσσερις αγώνες ο Παναθηναϊκός είχε μια ήττα, μια νίκη και δυο ισοπαλίες. Η ήττα μάλιστα ήταν από την ΑΕΚ ενώ με τον ΠΑΟΚ έχει μια νίκη στην Τούμπα και μια ισοπαλία στην Λεωφόρο.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα τέσσερα ντέρμπι τα οποία έχει χάσει ο Ζέκα.

7/5/2012
PLAY OFFS, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-0

Σε ματς για τα play offs o Ζεσουάλδο Φερέιρα αν και είχε τον Ζέκα στην διάθεση του, τον άφησε στον πάγκο και είχε επιλέξει να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα τους Σιμάο-Βιτόλο στη μεσαία γραμμή. Ο Πορτογάλος δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου. Οι Πράσινοι είχαν ηττηθεί με 2-0.

9/11/2014
Πρωτάθλημα, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2

Στα μέσα της περιόδου 2014-15 ο Ζέκα αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και δεν είχε ταξιδέψει στην Τούμπα για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε να παίξει με τους Δώνη, Μπούι στη μεσαία γραμμή και ο Παναθηναϊκός είχε φύγει με το διπλό χάρη στα γκολ των Ατζαγκούν, Καρέλη.

21/2/2016
Πρωτάθλημα, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-2
Ο Ζέκα ήταν τιμωρημένος στην διάρκεια της αναμέτρησης της περσινής περιόδου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο με τον Αντρέα Στραματσόνι να επιλέγει τους Λαγό, Λουντ στην μεσαία γραμμή του Τριφυλλιού. Σε εκείνο το ματς οι πράσινοι είχαν αναδειχτεί ισόπαλοι με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

15/1/17
Πρωτάθλημα, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0

Το πιο πρόσφατο ντέρμπι το οποίο έχασε ο Ζέκα ήταν αυτό κόντρα στην ΑΕΚ που διεξήχθη στις 15 Ιανουαρίου 2017. Ο Πορτογάλος ήταν τιμωρημένος και δεν ήταν στην διάθεση του Ουζουνίδη ο οποίος επέλεξε για την μεσαία γραμμή το δίδυμο Κουρμπέλη, Λουντ. Η αναμέτρηση της Λεωφόρου είχε λήξει ισόπαλη χωρίς τέρματα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ