ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα ψώνια του Νταμπίζα

Sunderlands Steven Fletcher leaps in his attempt to head the ball during the English FA Cup third round soccer match between Arsenal and Sunderland at the Emirates stadium in London, Saturday, Jan. 9, 2016 . (AP Photo/Alastair Grant)
Sunderlands Steven Fletcher leaps in his attempt to head the ball during the English FA Cup third round soccer match between Arsenal and Sunderland at the Emirates stadium in London, Saturday, Jan. 9, 2016 . (AP Photo/Alastair Grant) AP IMAGES/AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Ο Νίκος Νταμπίζας κάνει συζητήσεις για επιθετικό, κεντρικό αμυντικό, αριστερό μπακ και παράλληλα περιμένει να δοκιμάσει τους καινούργιους νεαρούς επιθετικούς στην προετοιμασία.

Ουσιαστικά, ο Μαρκ Σιφναίος είναι το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού για το καλοκαίρι του 2018. Όμως, η μεταγραφή του θα καθυστερήσει να ανακοινωθεί, επειδή ο ομογενής επιθετικός περιμένει την έκδοση του ελληνικού διαβατηρίου, για να λογίζεται ως γηγενής.

Από εκεί και πέρα, ο Νίκος Νταμπίζας έχει κάνει τις πρώτες διερευνητικές κρούσεις για τον βασικό επιθετικό, με τον 31χρονο Σκωτσέζο Στίβεν Φλέτσερ να είναι στο επίκεντρο. Ωστόσο, δεν είναι η μόνη επιλογή, αφού ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έχει μία λίστα με ονόματα και δεν πρόκειται να βιαστεί.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός αναηζτά έναν στόπερ (πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο Κουρμπέλης έχει υποστεί θλάση στο ίδιο σημείο με τον τραυματισμό του στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-3 και ο Δώνης δοκιμάζει διάταξη με τρεις στόπερ) και ο Πραξιτέλης Βούρος του ΑΠΟΕΛ είναι ψηλά στη λίστα του. Ουσιαστικά είναι μια μεταγραφή στο χέρι του Τριφυλλιού που αν θέλει θα την υλοποιήσει, δεδομένου ότι ο ΑΠΟΕΛ δανείζει τον 23χρονο στόπερ, το συμβόλαιό του είναι "ελαφρύ" και ο Δώνης τον εμπιστεύτηκε πέρυσι ως βασικό σε έξι ματς Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον Ρεάλ, Τότεναμ και Ντόρτμουντ...

Οι κεντρικοί αμυντικοί δεν λησμονήθηκαν από τον Νταμπίζα κατά την παρουσία του στην Αγγλία. Άλλωστε, ο ίδιος ήταν ένας από τους καλύτερους στόπερ της γενιάς του και έχει προσωπική άποψη για τις ικανότητες των προτεινόμενων παικτών. Για την ώρα, ο Νταμπίζας δεν έχει προχωρήσει κάποια περίπτωση και μαθαίνει τι ισχύει με καθεμία ξεχωριστά. Ο Δώνης έχει λύσεις στο κέντρο της άμυνας και δεν βιάζεται, σε αντίθεση με την επίθεση που παρατηρείται λειψανδρία.

Επίσης, ο Νταμπίζας ασχολήθηκε με τον 21χρονο αριστερό μπακ, Ηλία Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος ανήκει στη Μπρέντφορντ. Ο Δώνης θέλει μία εναλλακτική λύση για την αριστερή πλευρά, αφού δεν αρκεί ο Εμάνουελ Ινσούα, ενώ ο Βαγγέλης Οικονόμου δεν ανταποκρίνεται ως full-back. O Θεοδωρίδης έχει τις προδιαγραφές, αλλά είναι άπειρος και δεν είναι σαφές ποια στάση θα κρατήσει η Μπρέντφορντ.

Το σίγουρο είναι ότι ο Νταμπίζας έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό το μεταγραφικό σχεδιασμό. Ναι μεν ο Παναθηναϊκός δεν έχει άμεσες αγωνιστικές υποχρεώσεις, αλλά ο Δώνης περιμένει τους παίκτες στη διάθεση του το συντομότερο δυνατό...

PHOTO CREDITS: AP IMAGES/AP Photo/Alastair Grant

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ