ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα κοινά σημεία των δύο νικών του Παναθηναϊκού επί της Μπριζ

Τα κοινά σημεία των δύο νικών του Παναθηναϊκού επί της Μπριζ

Το Sport24.gr θυμάται την προηγούμενη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπριζ το μακρινό 1977 και συγκρίνει τις ομοιότητες με την επικράτηση της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου.

Στην ιστορία των διοργανώσεων της UEFA, o Παναθηναϊκός και η Μπριζ έχουν αναμετρηθεί εφτά φορές, συμπεριλαμβανομένου του παιχνιδιού της 28/7/2015...

Οι Βέλγοι διατηρούν τη... μερίδα του λέοντος έναντι των πράσινων, έχοντας τρεις νίκες έναντι δύο, ενώ δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπριζ με 1-0 σημειώθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1977 και έχει αρκετές ομοιότητες με την τελευταία! Το Sport24.gr εντοπίζει και επισημαίνει τα κοινά στοιχεία που σημάδεψαν τις δύο επικρατήσεις του Τριφυλλιού.

Καταρχάς, ο τόπος της επιτυχίας είναι ο ίδιος... Το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας φιλοξένησε τις δύο αναμετρήσεις, απλώς, πλέον φέρει το όνομα "Απόστολος Νικολαΐδης". Μεσολάβησαν δύο ματς στο "Σπύρος Λούης", τα οποία έληξαν ισόπαλα. Αφιλόξενη η έδρα του Παναθηναϊκού για τη Μπριζ...

Έπειτα, η διοργάνωση... Τότε ονομαζόταν Κύπελλο Πρωταθλητριών, σήμερα έχει μετονομαστεί σε Champions League. Όπως και να έχει, φαίνεται πως η συγκέντρωση των καλύτερων της Ευρώπης, δίνει κάτι διαφορετικό στον Παναθηναϊκό. Τα επόμενα ματς διεξήχθησαν για το Κύπελλο Κυπελλούχων και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Επίσης, η έκταση της νίκης... Στις 2/11/1977, ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει 1-0 με το γκολ του Γονιού στο 82', ενώ, 38 χρόνια αργότερα, επιβλήθηκε 2-1 με τα τέρματα των Μπεργκ στο 37' και Καρέλη στο 65'.

Από εδώ και πέρα, το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι να αλλάξει την παράδοση του στο Βέλγιο και να πάρει αποτέλεσμα πρόκρισης, σε 7 ημέρες από σήμερα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ