ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα είπαν για το οικονομικό Αλαφούζος και Κωνσταντίνου

Τα είπαν για το οικονομικό Αλαφούζος και Κωνσταντίνου
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Βασίλης Κωνσταντίνου συζήτησαν για τις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Διαβάστε τον σχεδιασμό στο Sport24.gr.

Πληρωμές εν όψει στον Παναθηναϊκό, αφού θα... ανοίξει η κάνουλα της χρηματοδότησης. Αυτό προκύπτει μετά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Παρασκευής (16/3) ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ επισκέφτηκε τον μεγαλομέτοχο στο γραφείο του στο ΣΚΑΪ και τον ενημέρωσε για τις εκκρεμότητες μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Ο Αλαφούζος τόνισε στον Κωνσταντίνου ότι θα μεταφέρει σταδιακά χρήματα στους λογαριασμούς της ΠΑΕ και ενέκρινε το πλάνο κάλυψης των υποχρεώσεων. Σε πρώτη φάση, θα πληρωθούν οι πιστωτές με τους οποίους η διοίκηση έχει συμφωνήσει ή οδεύει προς συμφωνία, ώστε να μειωθούν οι συνολικές οφειλές. Στη συγκεκριμένη κατηγορία συμπεριλαμβάνονται οι Τοτσέ, Λέτο, Εσιέν και Τελάντερ, που ουσιαστικά περιμένουν τα μετρητά.

Σε δεύτερο χρόνο, οι ποδοσφαιριστές θα πάρουν ένα μέρος από την οφειλόμενη δόση του Δεκεμβρίου, θα εξοφληθεί ο Λουτσιάνο και θα καταβληθούν μισθοί σε όλους τους εργαζόμενους. Τα προαναφερόμενα προγραμματίζονται περίπου για τις 25 Μαρτίου.

Από εκεί και πέρα, η διοίκηση θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές που έχει μεγάλες διαφορές, αναζητώντας έναν συμβιβασμό. Η πολιτική της ΠΑΕ είναι ξεκάθαρη ότι δεν μπορεί να αποπληρώσει πλήρως κάποιον στον οποίο χρωστάει, διότι θα δημιουργηθεί προηγούμενο και όλοι θα απαιτήσουν κάτι ανάλογο. Μόνο που ο Αλαφούζος δεν πρόκειται να δώσει τόσα χρήματα και ο Παναθηναϊκός θα καταρρεύσει...

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οικονομικός σχεδιασμός εκπονήθηκε με τη λογική ότι η Αλ Αΐν δεν θα καταβάλλει εντός του Μαρτίου τα 725.000 ευρώ και η Nova δεν θα πληρώσει τα προβλεπόμενα από τη σύμβαση για τα τηλεοπτικά. Εφόσον η ΠΑΕ εισπράξει έξτρα χρήματα από τους Άραβες, το συνδρομητικό κανάλι ή άλλη "πηγή", τότε το πλάνο να αναδιαμορφωθεί, ανάλογα με τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ