ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα δύο τετ α τετ που έπεισαν τον Μπεργκ

Τα δύο τετ α τετ που έπεισαν τον Μπεργκ

Το Sport24.gr εξηγεί με ποιο τρόπο "εξαφανίστηκαν" οι τάσεις φυγής που είχε ο Μάρκους Μπεργκ και αποφάσισε να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Η επικείμενη χρονική επέκταση του συμβολαίου του Μάρκους Μπεργκ αποτελεί μία επιτυχία της διοίκησης υπό τον Γιάννη Αλαφούζο. Για τις διαπραγματεύσεις που διεξήγαγε με τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή και για την υπέρβαση που αποφάσισε στο οικονομικό, ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία.

Ωστόσο, η θετική κατάληξη των συζητήσεων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη βούληση του Μάρκους Μπεργκ. Μία βούληση που αποκρυσταλλώθηκε στη διάρκεια του καλοκαιριού του 2016, όταν διαπίστωσε ότι ο Παναθηναϊκός θα ενισχυθεί σημαντικά με σκοπό να κάνει πρωταθλητισμό.

Διότι δεν είναι μυστικό ότι ο Μπεργκ είχε τάσεις φυγής της προηγούμενης σεζόν (2015-2016), ως ένα αποτέλεσμα ενός συνδυασμού με τους στόχους που είχε η ομάδα και με τις συνθήκες που επικρατούσαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ασφαλώς, ο Μπεργκ περνάει καλά στην Αθήνα, η σύζυγος του και η οικογένεια του έχουν εγκλιματιστεί, ο ίδιος έχει δεθεί συναισθηματικά με τον Παναθηναϊκό και τους οπαδούς, όμως αισθανόταν άβολα αγωνιστικά. Είχε αμφιβολίες για τις προοπτικές που είχε στη Superleague, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Στις αρχές του καλοκαιριού, είχε δύο μεγάλες συζητήσεις... Μία με τον Αντρέα Στραματσόνι και μία με τον Γιάννη Αλαφούζο, προκειμένου να ακούσει τα λεγόμενα τους και να λάβει αποφάσεις για το μέλλον του.

Αρχικά, ο Στραματσόνι ανέλυσε στον Μπεργκ το πρότζεκτ διετίας που έχει καταρτίσει με τον Γιάννη Αλαφούζο, τον ενημέρωσε ότι έχει θέσει ως όρο για την παραμονή του στην τεχνική ηγεσία τη μη πώληση του και του ζήτησε να παραμείνει, για να ηγηθεί ενός Παναθηναϊκού που έχει σχεδιαστεί με υψηλές προδιαγραφές, με στόχους να πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα και να διακριθεί στην Ευρώπη.

Έπειτα, ο Αλαφούζος επανέλαβε στον Μπεργκ ότι δεν σκοπεύει να τον παραχωρήσει και προτίθεται να του αυξήσει τις αποδοχές, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι η εξυγίανση της ΠΑΕ έχει ολοκληρωθεί και θα επενδυθούν περισσότερα χρήματα, ώστε το ρόστερ να αναβαθμιστεί και να καταστεί ικανό για πορεία πρωταθλητισμού. Ακόμα, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι θα διαφοροποιηθούν και οι συνθήκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα δύο τετ α τετ που έπεισαν τον Μπεργκ

Τα επιχειρήματα του Αλαφούζου και του Στραματσόνι έπεισαν τον Μπεργκ και τον καθησύχασαν, ώστε να νιώσει ξανά ασφαλής στο αγωνιστικό κομμάτι. Με την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού κάμφθηκαν οι τελευταίες ανησυχίες του και έκτοτε περιβάλλει με εμπιστοσύνη το ρόστερ, κάτι που εξέφρασε και στις δηλώσεις στο Sport24.gr.

ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Πλέον, ο Μπεργκ δεν σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό, αφού εκφράζεται από το αγωνιστικό επίπεδο που έχει ο Παναθηναϊκός και πιστεύει ακράδαντα πως θα έρθουν επιτυχίες. Η μοναδική περίπτωση να σκεφτεί τη μεταγραφή του, θα αφορά μία πρόταση ομάδας από το top 6 των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, κοινώς μία προοπτική που ο Σουηδός δεν θα μπορούσε να αρνηθεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μπεργκ στο Sport24.gr: "Θα τελειώσει θετικά"
Οι αποδοχές και η ρήτρα του Μπεργκ
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ