ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα δεδομένα στην υπόθεση του Μαυρία για τον Παναθηναϊκό

Τα δεδομένα στην υπόθεση του Μαυρία για τον Παναθηναϊκό
© ACTION IMAGES

Το Sport24.gr αναλύει πως έχει εξελιχθεί η υπόθεση του Χάρη Μαυρία για τον Παναθηναϊκό, αποκαλύπτει την συζήτηση του με τον τεχνικό διευθυντή της Σάντερλαντ αναφορικά με το μέλλον του αλλά και την υπομονή που πρέπει να δείξουν οι δυο πλευρές.

Ο Χάρης Μαυρίας ήλπιζε όταν έφευγε από την Αθήνα με προορισμό την Αγγλία και την Σάντερλαντ, στις αρχές Ιουλίου, ότι φέτος θα ήταν η τρίτη και φαρμακερή όσον αφορά την παρουσία του στις “μαύρες γάτες”. Θεωρούσε ότι θα έπαιρνε κάποιες ευκαιρίες αρχικά στην προετοιμασία, όπως και πέρυσι, για να δείξει ότι αξίζει να είναι μέλος του ρόστερ της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Ήλπιζε ότι ρόλο σε αυτό θα παίξει και η παρουσία του Ντικ Αντφοκάτ. Και επειδή δεν είχε δουλέψει μαζί του άρα περίμενε ότι θα ήθελε να τον δει και να τον αξιολογήσει ο Ολλανδός, ενώ και στο σύστημα με το οποίο παίζει ο έμπειρος τεχνικός, το 4-3-3, ο Μαυρίας κολλάει γάντι.

Για αυτό άλλωστε και παρά το γεγονός ότι είχε παραπάνω μέρες άδεια δεν τις εκμεταλλεύτηκε και από τις 2 Ιουλίου βρίσκεται στην Αγγλία.

Η συζήτηση με τον τεχνικό διευθυντή της Σάντερλαντ

Συνέβη όμως το ακριβώς αντίθετο και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μαυρίας μόνο μια μέρα, την πρώτη που έκανε τα τεστ με την πρώτη ομάδα, είδε τον Ολλανδό τεχνικό με τον οποίο όμως δεν είχε κάποιο τετ α τετ η συνομιλία μαζί του αναφορικά με το μέλλον του.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας ήταν αυτός που συνομίλησε με τον νεαρό άσο και του είπε ότι δεν υπολογίζεται και πως θα πρέπει να βρει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του. Λέγοντάς του ότι οι ίδιοι είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να συζητήσουν και πρόταση αγοράς αλλά και για πρόταση δανεισμού, αναλόγως βέβαια την περίπτωση, όπως έγινε και στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν.

Βέβαια αυτό ήταν κάτι που ήθελε και ο Μαυρίας, να γνωρίζει όσο το δυνατόν πιο νωρίς ποιες είναι οι σκέψεις της Σάντερλαντ σε ότι έχει να κάνει με το μέλλον του και όχι να φτάσουμε στα μέσα Αυγούστου και τότε να μάθει ότι δεν θα είναι στα πλάνα του Αντφοκάτ.

Μάλιστα από την επόμενη μέρα των τεστ κιόλας ο Έλληνας διεθνής ξεκίνησε προπονήσεις με την ομάδα U21 της Σάντερλαντ και το μόνο καλό είναι στις προπονήσεις γίνεται καλή δουλειά με πολύ τρέξιμο και φουλ σε ένταση. Ο Μαυρίας δεν είναι εξάλλου ο μόνος από την πρώτη ομάδα που δεν υπολογίζεται και προπονείται με τους νέους καθώς και άλλοι παίκτες είναι στην λίστα τον υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστών.

Ο ρόλος των χρημάτων που χρωστάει η Σάντερλαντ

Το γεγονός ότι ο τεχνικός διευθυντής της Σάντερλαντ άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα είναι τα καλά νέα για τον Παναθηναϊκό σε περίπτωση που μπει σε μια νέα διαπραγμάτευση με τους Άγγλους. Επίσης πληροφορίες αναφέρουν πως ρόλο μπορεί να παίξουν και τα χρήματα που οφείλει ο αγγλικός σύλλογος στους πράσινους από την μεταγραφή του Μαυρία πριν τρία χρόνια.

Το σίγουρο είναι πως μέχρι και την Παρασκευή (17/7) δεν είχε ξεκινήσει κάποια νέα διαπραγμάτευση, παρά τα όσα ισχυρίζονται οι Άγγλοι, και ίσως και να αργήσει να γίνει και να έρθει μετά τα δυο παιχνίδια με την Μπριζ.

Υπομονή και επιμονή

Ο 21χρονος άσος έμαθε για τις δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου στο ραδιόφωνο της θύρας 13, ότι η περίπτωση του είναι ακόμα ανοιχτή για τους πράσινους αλλά ο ίδιος και ο εκπρόσωπος του δεν έχουν ακόμα κάτι στα χέρια τους.

Είναι γεγονός ότι στο τριφύλλι έχουν πάντα στο μυαλό τους τον Μαυρία και περιμένουν απλά τον κατάλληλο χρόνο για να κάνουν την κίνηση τους. Το θέμα βέβαια είναι να είναι και ο ίδιος “διαθέσιμος” και να μην έχει βρει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Βέβαια όπως είχε δηλώσει στην αποκλειστική του συνέντευξη στο Sport24.gr η περίπτωση του θέλει υπομονή και επιμονή. Άλλωστε και τον Ιανουάριο ο Παναθηναϊκός τον είχε αποκτήσει στο νήμα της μεταγραφικής περιόδου και δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να γίνει και φέτος.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ