ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα 11 δεδομένα για Μολέντο

Τα 11 δεδομένα για Μολέντο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η χθεσινή (27/6) συζήτηση του Μαρίνου Ουζουνίδη με τον Ροντρίγκο Μολέντο έβαλε σε νέα βάση την υπόθεση του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού και το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα.

O Παναθηναϊκός “χάνει” τον πρώτο σκόρερ του και Νο 1 παίκτη του. Θα χάσει και τον καλύτερο στόπερ του, για πολλούς Νο 1 κεντρικό αμυντικό του πρωταθλήματος; Ο Μαρίνος Ουζουνίδης συζήτησε χθες (27/6) με τον Ροδρίγκο Μολέντο και το Sport24.gr καταγράφει τα δεδομένα της υπόθεσης του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού.

  1. Ο Μολέντο έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Δεν έχει δικαίωμα προσφυγής, όμως κι αυτός, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες, πρέπει να πληρωθεί σύντομα τη δόση Μαϊου, ώστε να μην σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο και να είναι ευχαριστημένος στην ομάδα που αγωνίζεται.

  2. Ο Βραζιλιάνος έχει συμβόλαιο ύψους 350.000 ετησίως και οι Ουζουνίδης – Λυμπερόπουλος λίγες ημέρες πριν από το τελευταίο ματς των play offs εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα (όπου αρχικά είχε αρνηθεί να ταξιδέψει και το ίδιο βράδυ είχε ζητήσει συγγνώμη και είχε αιτηθεί να πάει μόνος του) του είχαν κάνει πρόταση ανανέωσης συμβολαίου.

  3. Η πρόταση για επέκταση του συμβολαίου με αύξηση αποδοχών (περίπου 430.000 ευρώ ετησίως) “τρέχει” ακόμη και ο Μολέντο δεν έχει απαντήσει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

  4. Για τον Βραζιλιάνο ο Παναθηναϊκός δεν είχε επίσημη πρόταση από την Μπεσίκτας. Είχε μόνο ενημέρωση από μάνατζερ που μεσολαβούσε ότι επρόκειτο η πρωταθλήτρια Τουρκίας να καταθέσει προσφορά. Δεν αποκλείεται η Μπεσίκτας να είχε συμφωνήσει με τον παίκτη, αν θεωρούσε ότι είναι ελεύθερος.

  5. Η μόνη πρόταση που είχε ο Παναθηναϊκός ήταν από την Ιντερνασιονάλ (πρώην ομάδα του Μολέντο), η οποία είχε απορριφθεί από τον Λυμπερόπουλο. Ήταν ύψους 700.000 ευρώ και κατατέθηκε περίπου δέκα μέρες πριν από τη λήξη των play offs.

  6. O Moλέντο είχε αποκτηθεί τον Ιανουάριο του 2016, επί Αντρέα Στραματσόνι, με απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου. Το θέμα είχε βάλει στο τραπέζι ο ατζέντης του, Χόρχε Μασάντο, αφού είχε κλείσει τη μεταγραφή του Γιούρι Μαμούτε. Ουδείς στον Παναθηναϊκό έπαιρνε την ευθύνη της απόκτησης ενός παίκτη που προερχόταν από αποχή διετίας, επηρεασμένοι όντες όλοι και από την ιστορία με τον Μάικλ Εσιέν...

  7. Ο Παναθηναϊκός κατέχει το 60% των δικαιωμάτων του παίκτη. Το 25% ανήκει στην Ιντερνασιονάλ (για το οποίο είχε προσφέρει 700.000 ευρώ) και το 15% στον ατζέντη του Βραζιλιάνου.

  8. Ο Ουζουνίδης δεν του κράτησε “κακία” μετά απ' ότι συνέβη στο ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά θεωρεί ότι πρόκειται περί εύθραυστου χαρακτήρα που δεν έχει καθαρό μυαλό τους δύο τελευταίους μήνες. Ίσως επηρεασμένος ων και από οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα οποία είχε επικαλεστεί όταν είχε πει στους διοικούντες ότι ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του (και τον Ιανουάριο και τον Μάιο).

  9. Στη χθεσινή συνάντηση με τον παίκτη, ο προπονητής του ζήτησε να καθαρίσει τη σκέψη του και να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Ώστε να γνωρίζει αν ο Μολέντο παραμένει προς το παρόν στον Παναθηναϊκό μόνο και μόνο επειδή δεσμεύεται βάσει συμβολαίου ή επειδή είναι κατασταλαγμένος για την παραμονή του και θα εξετάσει το ενδεχόμενο να φύγει μόνο αν προκύψει αξιόλογη πρόταση.

  10. Ο Ουζουνίδης έχει στο μυαλό του το ενδεχόμενο ανάγκης για απόκτηση βασικού κεντρικού αμυντικού, έχει και παίκτες στο πλάνο του. Αν φύγει ο Μολέντο, ίσως ο αντικαταστάτης του να είναι αριστεροπόδαρος.

  11. Για να φύγει, όμως, θα πρέπει να φέρει μια αξιοπρόσεκτη προσφορά. Στην περίπτωσή του ο Παναθηναϊκός δεν έκανε λάθος, όπως με τον Μπεργκ. Όταν έπρεπε, δύο μέρες μετά το 2-3 στην Τούμπα, του κατέβαλε τα χρήματα που έπρεπε από τη δόση Φεβρουαρίου ώστε να αποφύγει τον κίνδυβνο προσφυγής. Και προς το παρόν δεν είναι διατεθειμένος να “πέσει” κάτω από τα 2 εκατ. Ευρώ για τον Βραζιλιάνο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ