ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Συνάντηση Τσίπρα – Μπαλτάκου για το Γουδή

Συνάντηση Τσίπρα – Μπαλτάκου για το Γουδή

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχε το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μπαλτάκος, σε μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση για το γηπεδικό θέμα.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σήμερα στην Ιερουσαλήμ, όπου παρίστατο στην τελετή παράδοσης του έργου συντήρησης, προστασίας και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, ο Δημήτρης Μπαλτάκος βρίσκεται στην Αγγλία για προσωπικούς λόγους, όμως το προηγούμενο Σάββατο, μια ημέρα πριν από το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, συζήτησαν εφ όλης της ύλης για το γηπεδικό ζήτημα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συζήτησή τους ήταν πολύωρη και ασφαλώς το ακριβές περιεχόμενό της δεν έχει γνωστοποιηθεί. Η ατζέντα, όμως, ήταν "ανοιχτή" και ουσιαστικά πρόκειται - από τη μια πλευρά - για το πρώτο "επόμενο βήμα" της κουβέντας που άνοιξε για το Γουδή, - από την άλλη - και για μια συνάντηση από την οποία θα δούμε στο επόμενο χρονικό διάστημα να δρομολογούνται οι επόμενες εξελίξεις.

Το θέμα, όπως μπορούν όλοι να αντιληφθούν, είναι στα "σπάργανα". Η κυβέρνηση κρατά πολύ χαμηλούς τόνους, δεν θέλει να δημιουργηθούν προσδοκίες οι οποίες δεν θα επιβεβαιωθούν. Φάνηκε και από το ότι μετά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, για το σχέδιο "Νέα Αθήνα", ο Τσίπρας δεν θέλησε να κάνει... προγραμματικές δηλώσεις για το γήπεδο. Κουβαλά, άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ και την "ταμπέλα" αυτού που "χάλασε" τη Διπλή Ανάπλαση στον Βοτανικό, η οποία βεβαίως, αν υπήρχαν χρήματα διαθέσιμα, θα είχε προχωρήσει, έστω και μετά τη διάλυση της πολυμετοχικότητας και τις αλλαγές ηγεσίας σε Δήμο Αθηναίων, ΠΑΕ και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Η δυσπιστία μεγάλης μερίδας φίλων του Παναθηναϊκού για την υλοποίηση του πλάνου για τη δεύτερη "Διπλή Ανάπλαση" σε Λεωφόρο και Γουδή, είναι δεδομένη, όχι μόνο λόγω όσων έχουν συμβεί στο παρελθόν για το γηπεδικό ζήτημα του Τριφυλλιού, αλλά και διότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που θυμούνται κυβερνητικές εξαγγελίες σε άλλα θέματα - εξόχως πιο σημαντικά από το γήπεδο του Παναθηναϊκού - οι οποίες ουδέποτε υλοποιήθηκαν.

Ωστόσο το θέμα είναι υπαρκτό και από την πλευρά Ερασιτέχνη, Δήμου Αθηναίων και Κυβέρνησης είναι βέβαιη η βούληση για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή. Το θέμα της χρηματοδότησης έχει αναλάβει ο Ερασιτέχνης (επαφές και με υποψήφιους επενδυτές από το εξωτερικό και με τράπεζες), το νομοπαρασκευαστικό σκέλος έχει αναλάβει η Πολιτεία, η γραμμή επικοινωνίας και συνεργασίας είναι πλέον ανοιχτή και οι επαφές θα πυκνώσουν.

Στόχος κοινός είναι μέχρι τα... μπάνια του λαού, δηλαδή μέχρι τον Αύγουστο, να έχουν διαμορφωθεί όλες οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν στην κοινή συνισταμένη της κατασκευής του γηπέδου. Μέχρι τότε, θα παρακολουθούμε βήμα - βήμα τα επόμενα επεισόδια του σίριαλ, παρότι - όπως αποδεικνύεται περίτρανα - είναι πολύ περισσότερα αυτά που συμβαίνουν και δεν μαθαίνουμε στο συγκεκριμένο ζήτημα...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ