ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Συμπληρώνονται 45 χρόνια από τον τελικό του Γουέμπλεϊ

Συμπληρώνονται 45 χρόνια από τον τελικό του Γουέμπλεϊ

Στις 2 Ιουνίου του 2016 συμπληρώνονται 45 χρόνια από τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971, εναντίον του Άγιαξ. Διαβάστε την ανακοίνωση των παλαιμάχων.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η κατάκτηση του Euro 2004, όμως σε συλλογικό επίπεδο παραμένει η συμμετοχή του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στις 2 Ιουνίου του 1971, εναντίον του Άγιαξ στο Γουέμπλεϊ.

Σαν σήμερα, συμπληρώνονται 45 χρόνια από τη μοναδική στιγμή που μία ελληνική ομάδα διεκδίκησε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, αφού η ήττα με 2-0 δεν μειώνει την αξία του επιτεύγματος των ποδοσφαιριστών του Τριφυλλιού. (VIDEO)

Με αφορμή την ημέρα, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού εξέδωσαν ανακοίνωση:

"Σαν σήμερα, πριν από 45 χρόνια, ο Παναθηναϊκός με τη συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ,έγραψε μία λαμπρή σελίδα στα αθλητικά δρώμενα της χώρας.

Μπορεί οι παίκτες-συντελεστές της επιτυχίας αυτής να μεγαλώσαμε και κάποιοι μάλιστα να έχουμε πια και εγγόνια, μπορεί ο πρωτεργάτης της, Φέρεντς Πούσκας, ο συνεργάτης του Γαβρίλος Γαζής και οι ποδοσφαιριστές Δημήτρης Δημητρίου και Κώστας Καλλιγέρης να μην βρίσκονται πια μαζί μας, οι αναμνήσεις της επιτυχίας τους όμως μας κάνουν να αισθανόμαστε πάντα περήφανοι και ακμαίοι.

Ακόμη και στις μέρες μας, η επιτυχία αυτή παραμένει ως η μεγαλύτερη του ελληνικού ποδοσφαίρου σε επίπεδο συλλόγων. Η αξίας της μάλιστα πολλαπλασιάζεται από το γεγονός ότι έγινε από ομάδα στελεχωμένη αποκλειστικά από Έλληνες ποδοσφαιριστές και μάλιστα ερασιτέχνες, σε μία εποχή που το ελληνικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο απείχε αισθητά από το ευρωπαϊκό επαγγελματικό.

Γιορτάζουμε την επέτειο του Γουέμπλεϊ με την ευχή να υπάρξουν στο μέλλον και άλλες παρόμοιες στιγμές για τον Παναθηναϊκό και τον αθλητισμό της χώρας, γενικότερα. Στιγμές που θα προσφέρουν διέξοδο και ανάταση στις δυσκολίες που περνά μεγάλο μέρος των Ελλήνων και που θα δώσουν κίνητρα και ενδιαφέρον στις νέες γενιές να ασχοληθούν με τον αθλητισμό".

Τα στοιχεία του τελικού

Σκόρερ: Βαν Ντάικ (5'), Καψής (85' - αυτογκόλ).

Διαιτητής: Τέιλορ (Αγγλία)

ΑΓΙΑΞ (Μίχελς): Στούι, Βάσοβιτς, Σουρμπίρ, Χουλσόφ, Γκ. Μιούρεν, Νέσκεενς, Ράιντερς (46’ Μπλάκενμπουργκ), Σβαρτ (46’ Χάαν), Βαν Ντάικ, Κρόιφ, Κάιζερ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πούσκας): Οικονομόπουλος, Τομαράς, Βλάχος, Ελευθεράκης, Καμάρας, Σούρπης, Γραμμός, Φυλακούρης, Αντωνιάδης, Δομάζος, Καψής.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα


1971 European Cup Final AJAX v PANATHINAIKOS από sakaflias13
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ