ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Στροφή στα δικά μας παιδιά" η πρώτη εντολή στον Βονόρτα

"Στροφή στα δικά μας παιδιά" η πρώτη εντολή στον Βονόρτα
INTIME SPORTS

Στην πρώτη συνάντηση που είχαν οι διοικούντες του Παναθηναϊκού με τον Γιάννη Βονόρτα του ζήτησαν να δώσει βάρος στους νέους και Έλληνες ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού και στην αξιοποίηση του ήδη υπάρχοντος ρόστερ. Διαβάστε ό,τι θέλετε να ξέρετε για τον 53χρονο Έλληνα τεχνικό που αναλαμβάνει το Τριφύλλι.

Η αξιοποίηση του ρόστερ του Παναθηναϊκού με την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών των πράσινων και η στροφή στους Έλληνες άσους αλλά και στους νέους παίκτες του Τριφυλλιού είναι η πρώτη εντολή των διοικούντων του Τριφυλλιού στον Γιάννη Βονόρτα.

Στην πρώτη κουβέντα των δυο πλευρών που έγινε το απόγευμα της Κυριακής άπαντες γνωρίζουν ότι ο 53χρονος τεχνικός δεν μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα στα τρία ματς που απομένουν και το κυριότερο είναι να αλλάξει η ψυχολογία στο πράσινο στρατόπεδο και το Τριφύλλι να πάρει ότι περισσότερο μπορεί από τα τρία ματς που απομένουν.

Αυτό όμως που θέλουν οι διοικούντες να δουν από τον Παναθηναϊκό στα τρία ματς που απομένουν μέχρι την λήξη του φετινού μαραθωνίου είναι ακόμα περισσότερους παίκτες από την ακαδημία και περισσότερους Έλληνες άσους.

Χαρακτηριστικά στην συνάντηση οι διοικούντες του Τριφυλλιού είπαν μεταξύ άλλων στον Γιάννη Βονόρτα: "Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε το υπάρχον ρόστερ και κυρίως τους Έλληνες παίκτες που έχουμε σε αυτό. Να στρέψουμε την προσοχή μας στα ταλέντα που έχουμε. Τους ξέρεις πολύ καλά και από την δουλειά σου στην ακαδημία. Να τους στηρίξεις και να τους αναδείξεις".

Φυσικά με την άποψη αυτή συμφωνεί και ο ίδιος ο Γιάννης Βονόρτας ο οποίος έχοντας 8 χρόνια στην ακαδημία του Παναθηναϊκού γνωρίζει πολύ καλά τα ταλέντα που υπάρχουν στο Τριφύλλι και έχει σκοπό έστω και σε αυτά τα τρία ματς που απομένουν να τα αξιοποιήσει.

Ο 53χρονος τεχνικός στο νέο του πόστο θα έχει ως άμεσο συνεργάτη του τον Βασίλη Καλαποθαράκο και τον Παναγιώτη Αγριόγιαννη ως προπονητή τερματοφυλάκων ενώ θα παραμείνει, προς το παρών τουλάχιστον στο πόστο του και ο Κορέια, συνεργάτης έως την Κυριακή του Φάμπρι.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει και αναμένεται να γίνει γνωστό την Δευτέρα είναι αν θα υπάρξει και ένας συνεργάτης του Γιάννη Βονόρτα, προερχόμενος από την ακαδημία του Τριφυλλιού. Θα γίνει μια συνάντηση με τον Γιάννη Σαμαρά, διευθυντή της ακαδημίας, και στην συνάντηση αυτή θα αποφασισθεί το αν και ποιος προπονητής των ακαδημιών θα βρεθεί δίπλα στον Γιάννη Βονόρτα.

Το who is who του Γιάννη Βονόρτα

Ο Γιάννης Βονόρτας αναλαμβάνει για πρώτη φορά το πόστο του πρώτου προπονητή σε μια ομάδα αλλά βρίσκεται στα γήπεδα για σχεδόν σαράντα χρόνια.

Ο 53χρονος τεχνικός έχει γεννηθεί στις 25-6-1960 στο Βρότσλαβ της Πολωνίας και το 1977-78 εντάχθηκε στην ακαδημία του Παναθηναϊκού όπου και παρέμεινε για τέσσερα χρόνια ως ημιεπαγγελματίας.

Το 1981-82 έγινε επαγγελματίας και μάλιστα στην πρώτη του χρόνια ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο. Ο παλαίμαχος άσος αγωνιζόταν στην θέση του στόπερ.

Την επόμενη σεζόν δόθηκε δανεικός στο Αιγάλεω ενώ το 1983-84 επέστρεψε στους πράσινους και ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το νταμπλ ενώ την επόμενη σεζόν ο Βονόρτας ήταν μέλος της ομάδας που πήγε στους τέσσερις της Ευρώπης.

"Στροφή στα δικά μας παιδιά" η πρώτη εντολή στον Βονόρτα

Την επόμενη χρονιά ένας σοβαρός τραυματισμός, ρήξη χιαστών, του στέρησε την συμμετοχή του σε αγώνες του Παναθηναϊκού με το Τριφύλλι να παίρνει και τότε το νταμπλ. Ο Βονόρτας επανήλθε και πάλι τη σεζόν 1986-1987 και το καλοκαίρι του 1987 έφυγε για τον Λεβαδειακό όπου έπαιξε για δυο χρόνια. Εν συνεχεία έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα του στον Παναργειακό.

"Στροφή στα δικά μας παιδιά" η πρώτη εντολή στον Βονόρτα

Από το 1993 στους πάγκους

Σε επίπεδο προπονητικής ο Βονόρτας ξεκίνησε από το 1993 την καριέρα του σε ομάδες 5 X 5 και σε ομάδες Ερασιτεχνικού πρωταθλήματος ενώ παράλληλα άρχισε να παίρνει τα απαραίτητα διπλώματα προπονητικής.

Από το 2005, το καλοκαίρι, ανέλαβε πόστο στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και στα οχτώ χρόνια που βρίσκεται στα τμήματα υποδομής πέρασε από όλες τις ομάδες, των Νέων, των Εφήβων, των Παίδων και των Παμπαίδων.

Την φετινή σεζόν ήταν άμεσος συνεργάτης του Ρότσα στο σύντομο πέρασμα του από τον πάγκο της ομάδας ενώ ο Γιάννης Βονόρτας είναι και κάτοχος του UEFA PRO ενώ είναι και υποψήφιος για εκπαιδευτής στις σχολές προπονητικής της ΕΠΟ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ