ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στραματσόνι: "Τώρα πια είναι δύσκολη η πρώτη θέση"

Στραματσόνι: "Τώρα πια είναι δύσκολη η πρώτη θέση"
Στραματσόνι ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μην… πυροβολούν τον πιανίστα, αναφέρθηκε στον εκνευρισμό του Μπεργκ και σχολίασε τη διαμορφωθείσα κατάσταση στα Playoffs.

Μετά από ακόμα ένα χαμένο ντέρμπι, ήταν εμφανές ότι ο Στραματσόνι ήταν σε θέση άμυνας. Ο Ιταλός προπονητής ομολόγησε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει το πλεονέκτημα για την πρωτιά στα play offs και αναφέρθηκε σε όσα πήγαν στραβά στην ήττα από την ΑΕΚ. Όπως τον εκνευρισμό του Μπεργκ, την αδυναμία στις στατικές φάσεις σε άμυνα και επίθεση και την μη χρησιμοποίηση του Λέτο στην ενδεκάδα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

- Η ήττα είναι σκληρή για τον Παναθηναϊκό. Θεωρείτε ότι περιορίζει τις πιθανότητες για την πρώτη θέση; Πόσο δύσκολο είναι που δεν θα έχετε τον Μπεργκ;

"Τώρα είναι πολύ δύσκολο για να είμαστε ειλικρινείς. Πρέπει να προσπαθήσουμε να νικήσουμε τα δύο τελευταία ματς. Έχετε δίκιο. Είναι σκληρή ήττα. Πριν από αυτό το ματς εξαρτιόταν από εμάς να βγούμε πρώτοι. Τώρα είμαστε πίσω από δύο ομάδες και είναι πολύ δύσκολο.

Για τον Μπεργκ, είμαι λυπημένος. Έξι μήνες που είμαι εδώ δεν θέλω να μιλάω για τον διαιτητή. Αλλά είμαι στεναχωρημένος για τον παίκτη, για την κίτρινη κάρτα που δέχτηκε γιατί ήταν συγκεντρωμένος στο ματς και στο επόμενο. Γιατί ξέρει ότι δεν θα παίξει στην Τούμπα. Τρελάθηκε με τον διαιτητή, το είδατε και γιατί μου ζήτησε αλλαγή και ήταν εκνευρισμένος. Ο Μάρκους είναι πρωταθλητής. Στεναχωριέμαι γιατί αυτός ο παίκτης έκανε ότι μπορούσε για να μείνει στον Παναθηναϊκό, να παίξει τέσσερα ματς σε λίγες μέρες, ενώ είχε το Euro, δεν ξέρω πόσοι ποδοσφαιριστές θα το έκαναν αυτό."

- Για ποιο λόγο ο Παναθηναϊκός ήταν τόσο επιθετικός και άφηνε τόσους χώρους, παρότι ήταν νωρίς στο ματς και έχανε μόνο με 1-0;

"Εάν θυμάμαι καλά, η ΑΕΚ σκόραρε με ένα φάουλ από τη μεσαία γραμμή. Οπότε ήταν κάτι που δεν δείχνει ότι είχε υπεροχή. Μην πυροβολείτε τον πιανίστα. Ξέραμε ότι η ΑΕΚ είναι πολύ καλή στις στατικές φάσεις και δυστυχώς δεχτήκαμε δύο γκολ. Μετά το γκολ είχαμε ευκαιρίες, μία πολύ μεγάλη με το τετ α τετ του Λουντ. Προσπαθούσαμε να επανέρθουμε, αλλά δυστυχώς στα τελευταία λεπτά δεχτήκαμε την αντεπίθεση και έγινε το 2-0. Για μένα ο Παναθηναϊκός μπορούσε να το γυρίσει στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά μείναμε με δέκα παίκτες. Ακόμα και τότε ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πετύχει κάτι. Αποφασίσαμε να μείνουμε με δύο επιθετικούς στο δεύτερο ημίχρονο. Σκοράραμε το γκολ, είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία να βάλουμε και άλλο γκολ. Όλοι λένε για το οφσάιντ του Λέτο στο γκολ, αλλά ο Μέστο έχασε τη μεγάλη ευκαιρία, ήταν φάτσα με το τέρμα και λυπάμαι για αυτό και δεν ξέρω τι έγινε με τον Μπεργκ και τους δύο αμυντικούς. Ο διαιτητής αποφάσισε ότι δεν ήταν πέναλτι. Τέλος, σε μία ακόμα στατική φάση δεχτήκαμε το τρίτο γκολ".

-Ο Παναθηναϊκός δέχτηκε πολλά γκολ από στατικές φάσεις, όμως δεν αξιοποίησε τις αντίστοιχες δικές του. Τι συνέβη και τι ευθύνεται;

"Για να είμαστε ειλικρινείς δεν ήμασταν απειλητικοί σε αυτά τα δύο ματς. Όμως αν θυμάστε σε προηγούμενα ματς ο Μολέντο σκόραρε τρεις ή τέσσερις φορές. Δεν εξαρτάται μόνο από αυτούς που πηδάνε αλλά και αυτούς που χτυπάνε τη μπάλα. Σήμερα για παράδειγμα, δεν είχαμε καλές εκτελέσεις, δεν έφτασε η μπάλα στους παίκτες μας για να τελειώσουν καλά τη φάση".

Η ερώτηση είναι υποθετική, αλλά τώρα εάν τα σκεφτόσασταν ξανά, θα αρχίζατε τον Λέτο στην ενδεκάδα;

" Ξέρετε την κατάσταση του Λέτο. Δεν μπορεί να παίξει τόσα κολλητά παιχνίδια. Μου αρέσει πολύ, είχα τη διάθεση να τον αρχίσω, αλλά πριν το ματς αποφασίσαμε εγώ, αυτός και ο γιατρός. Ο Μπεργκ και ο Λέτο είναι οι καλύτεροι επιθετικοί μου. Στο μυαλό του παίκτη ή του προπονητή, στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί να είναι καλά. Τώρα δεν ξέρω εάν μπορεί να παίξει με τον Πανιώνιο, αλλά πρέπει να παίξει γιατί ο Μάρκους και ο Βιγιαφάνιες είναι οφ".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ