ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στραματσόνι: "Το 1-0 άλλαξε τις ισορροπίες"

Στραματσόνι: "Το 1-0 άλλαξε τις ισορροπίες"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός είχε την κατάλληλη προσέγγιση στο παιχνίδι, αλλά το ανέλπιστο πρώτο γκολ έδωσε τη νίκη στον Άγιαξ.

Κάλυψη στους ποδοσφαιριστές του παρείχε ο Αντρέα Στραματσόνι στη συνέντευξη Τύπου, υποστηρίζοντας ότι είχαν τη σωστή συμπεριφορά και τονίζοντας ότι δεν ήταν εύκολο να επανέρθουν με τον τρόπο που βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ο Ιταλός προπονητής εστίασε στο 1-0 που κατά την άποψη του, έκρινε τον νικητή και υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός προσέγγισε το παιχνίδι με την ενδεδειγμένη νοοτροπία.

Άμστερνταμ: Πέτρος Παπαμακάριος

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντρέα Στραματσόνι στη συνέντευξη Τύπου:

“Αν και πριν απ' αυτό το παιχνίδι είχαμε λίγες πιθανότητες πρόκρισης, σεβαστήκαμε το ματς και κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, είχαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Ιμπάρμπο. Μετά δυστυχώς με το φάουλ ο Άγιαξ προηγήθηκε. Στο δεύτερο μέρος το δεύτερο γκολ πήγε το παιχνίδι στο μέρος του Άγιαξ. Τώρα είναι σημαντικό να σκεφτούμε το παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανιώνιο και αυτός είναι ο στόχος μας”.

Με δυο λάθη έχασε ο Παναθηναϊκός, σας προβληματίζουν αυτά τα λάθη και ιδίως του γκολκίπερ σας;

“Τα λάθη είναι μέσα στο ποδόσφαιρο και ο γκολκίπερ μας έκανε ένα μεγάλο λάθος. Δυστυχώς κάποιες φορές όταν ένας στράικερ χάνει μια ευκαιρία, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Όταν όμως κάνει ένα λάθος ο γκολκίπερ, αλλάζει το σκορ”.

Μας είπατε για τα ατομικά λάθη, σας προβληματίζει ότι μετά από μια μεγάλη διακοπή επαναλήφθηκαν αυτά τα λάθη και ενώ ο Παναθηναϊκός δουλεύει πάνω σε αυτά;

“Το λάθος του Στιλ ήταν μεγάλο δυστυχώς, αυτό μπορεί να συμβεί και αν δεν κάνω λάθος, ήταν το πρώτο σουτ στην εστία. Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο και αυτό το γκολ άλλαξε τις ισορροπίες”.

Είδαμε τον Παναθηναϊκό να ξεκινάει καλά αλλά με το που δέχτηκε το γκολ κατέρρευσε και πάλι θεωρείτε ότι είναι θέμα νοοτροπίας;

“Θεωρώ ότι η ομάδα μετά το δεύτερο γκολ δεν είχε τη δύναμη να αντιδράσει χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία αλλά δεν είναι εύκολο να είσαι τόσο επικίνδυνος με έναν επιθετικό περιοχής. Προσπαθήσαμε να κλέψουμε μπάλες, να ήμασταν πιεστικοί στη μπάλα στο πρώτο μέρος το κάναμε αυτό, στο δεύτερο όχι και όταν ο Άγιαξ ήταν πιο συμπαγής. Σε άλλα παιχνίδια ίσως είχατε δίκιο όχι σε αυτό, δεν ήταν λόγω της φυσικής κατάστασης και της νοοτροπίας μας. Προσπαθήσαμε να παίξουμε με τα χαρακτηριστικά που έχουμε. Όσο για τις αλλαγές των Ιμπάρμπο και Βιγιαφάνιες έγιναν επειδή είχαν χάσει την ενέργεια τους και έπρεπε να σκεφτούμε και το επόμενο παιχνίδι”.

Είπατε χθες ότι όποιος δεν είχε κίνητρο έπρεπε να σταματήσει το ποδόσφαιρο, είδατε σε όλους κίνητρο;

“Όταν χάνεις 2-0, πολλές είναι οι αρνητικές κριτικές, αλλά ο τρόπος που μπήκαμε στο παιχνίδι δημιούργησε προβλήματα στην ανάπτυξη του Άγιαξ, πήγαμε πολλές φορές στο ένας εναντίον ενός, που μαρτυρά ότι είχαν τη σωστή νοοτροπία οι παίκτες μου και όταν σούταραν, για πρώτη φορά από τόσο μακριά και τρως ένα δεύτερο γκολ από λάθος, σε αυτό το επίπεδο είναι δύσκολο να αντιδράσεις”.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ