ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στραματσόνι: "Θέλω το χρόνο μου να καταλάβω τους παίκτες"

Στραματσόνι: "Θέλω το χρόνο μου να καταλάβω τους παίκτες"
INTIME SPORTS

Ο Αντρέα Στραματσόνι μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι αναφέρθηκε στο γιατί μέχρι στιγμής έχει δοκιμάσει διαφορετικά συστήματα στα ματς των πράσινων και μίλησε για το παιχνίδι με τον Αστέρα, τον Εσιέν αλλά και την αναμέτρηση στην Βέροια.

Ο Αντρέα Στραματσόνι έχει συμπληρώσει ένα μήνα στον πάγκο του Παναθηναϊκό αλλά όπως δήλωσε στην κάμερα της "NOVA" σε σχετική ερώτηση με τις αλλαγές στο σύστημα του τριφυλλιού από παιχνίδι σε παιχνίδι υποστήριξε ότι και ο ίδιος όντας νέος εδώ θέλει το χρόνο του για να καταλάβει τι ταιριάζει στους ποδοσφαιριστές του.

Όπως είπε μάλιστα ακούει τι του λένε οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού που είναι συνεχώς δίπλα του αλλά ο ίδιος με τον δικό του τρόπο θα αποφασίσει τι είναι καλύτερο για το τριφύλλι.

Ο Ιταλός τεχνικός μίλησε και για την εικόνα των πράσινων στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Βέροια, αναφέρθηκε στον Εσιέν αλλά και στο γεγονός ότι το ματς της Κυριακής με τον Αστέρα θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών ενώ χαρακτήρισε πολύ ποιοτική ομάδα τους Αρκάδες.

Χαρακτηριστικά είπε μιλώντας στην κάμερα της "NOVA":

"Όταν κερδίζεις τα παιχνίδια, το ηθικό είναι καλό. Όμως η ομάδα μου πρέπει να διατηρήσει το χαμηλό της προφίλ και στο επόμενο παιχνίδι και να έχει τον ίδιο "θυμό" που είχαμε στη Βέροια. Επικεντρωνόμαστε στο ματς με τον Αστέρα, γιατί γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό".

Η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου με την Βέροια είναι ένας οδηγός για το πως θέλετε να παίζει η ομάδα στα επόμενα παιχνίδια;
"Ναι, ίσως για τα εκτός έδρας παιχνίδια. Μπήκαμε λίγο αργά στο παιχνίδι. Και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ηρακλή και την Βέροια ήμασταν καλύτεροι. Οπότε θα πρέπει να προσπαθήσαμε να ξεκινάμε με αυτή τη νοοτροπία από την αρχή γιατί ξέρουμε ότι ο Αστέρας είναι μια καλή ομάδα, παίζει καλό ποδόσφαιρο. Τους σεβόμαστε αλλά φυσικά και θέλουμε να κερδίσουμε".

Έχετε βρεθεί σε τρία παιχνίδια στον πάγκο του Παναθηναϊκού, έχουμε δει τρία διαφορετικά συστήματα στην ενδεκάδα, σκέφτεστε ακόμα το πως θα πρέπει να παίζει η ομάδα ή έχετε κατασταλάξει στο μυαλό σας;
"Μπορείτε να καταλάβετε ότι θέλω και εγώ τον χρόνο μου να καταλάβω τους παίκτες. Σίγουρα ακούω τις συμβουλές των ανθρώπων που είναι γύρω από την ομάδα και ενδιαφέρονται για το καλό του Παναθηναϊκού αλλά πρέπει να πάω με τον τρόπο μου και προσπαθώ να βρω το καλύτερο σύστημα με το οποίο θα παίξουμε ως το τέλος της σεζόν".

Έχετε αγωνιστεί ποτέ ξανά σε παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών γιατί στο παιχνίδι της Κυριακής δεν θα υπάρχουν οπαδοί;
"Είμαι πολύ άτυχος γιατί εγώ ήρθα στον Παναθηναϊκό και επειδή η ομάδα διαθέτει φανταστικούς οπαδούς. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς οπαδούς και ακόμα δεν έχω παίξει μπροστά στο κοινό μας, ούτε εντός, ούτε εκτός έδρας.

Περιμένω να συμβεί αυτό, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι οπαδοί μας είναι ο "δωδέκατος" παίκτης και ξέρω πόσο σημαντικός είναι ο κόσμος στο ποδόσφαιρο. Όμως θα πρέπει να περιμένουμε. Αυτή είναι η κατάσταση και θα πορευτούμε με αυτή".

Το γεγονός ότι το ματς θα γίνει μπροστά σε άδειες εξέδρες είναι ένα ακόμα πρόβλημα για εσάς, κυρίως για τη νοοτροπία με την οποία θα μπουν οι παίκτες σας στο παιχνίδι;
"Στην καριέρα μου δεν μου άρεσε να παίζω σε αγώνες χωρίς καθόλου οπαδούς. Ένα άδειο στάδιο δεν είναι καλό για το άθλημα. Αλλά τώρα αυτή είναι η απόφαση των αρχών, τη σέβομαι.

Σίγουρα δεν μας ευχαριστεί αλλά δεν θεωρώ ότι είναι χειρότερο για εμάς που θα παίξουμε χωρίς τον κόσμο μας αλλά σίγουρα δεν θα έχουμε το αβαντάζ της παρουσίας του".

Ο Αστέρας έχει μια ποιοτική ομάδα, είχε όμως ένα Ευρωπαϊκό παιχνίδι την Πέμπτη, είναι αυτό αβαντάζ για τον Παναθηναϊκό;
"Θα το δούμε την Κυριακή αν έχουμε αβαντάζ η όχι, γιατί κάποιες φορές είναι καλύτερο να παίζεις από το να μην παίζεις. Σίγουρα είναι μια ποιοτική ομάδα, θα συμφωνήσω μαζί σας, παίζουν καλό ποδόσφαιρο, δεν φοβούνται να παίξουν ανοιχτά και θεωρώ ότι θα είναι ένα ωραίο ματς".

Το πιο σημαντικό σε ένα παιχνίδι είναι να μπείτε από την αρχή δυνατά;
"Ίσως όχι το πιο σημαντικό αλλά ένα από τα σημαντικά στοιχεία είναι αυτό. Θα ήθελα να συνεχίσουμε ότι κάναμε καλά στην Βέροια και να βελτιώσουμε ότι δεν κάναμε καλά. Αυτή είναι η δουλειά μου, εκεί επικεντρώνεται η δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αυτή είναι η προσέγγιση που πρέπει να έχουμε".

Στην Βέροια είδαμε κάποιες καλές στιγμές του Εσιέν, ιδίως στο δεύτερο μέρος. Είναι ένα στοίχημα για εσάς να μπορέσει να παίξει και πάλι σε τοπ επίπεδο;
"Πιστεύω ότι το κλαμπ όταν τον αγόρασε αυτό ήθελε. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Μπορεί να δώσει στην ομάδα προσωπικότητα, εμπειρία, και θεωρώ ότι παιχνίδι με παιχνίδι μπορεί να γίνει καλύτερος, να έχει καλύτερη φυσική κατάσταση, να βρίσκει τον ρυθμό του. Είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας χωρίς αμφιβολία αλλά θα πρέπει να προσφέρει κάθε ματς όλο και περισσότερα και να δείχνει την αξία του".

Στην Ιταλία γράφτηκε για μια ιστορία που αφορά εσάς και την αθλητική δικαιοσύνη, θέλετε να μας διαφωτίσετε λίγο παραπάνω;
"Δεν έχω κάτι να προσθέσω. Είναι μια παλιά ιστορία στην Ιταλία και έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου με τους δικηγόρους μου σχετικά με έναν ατζέντη που είχε μπλεχτεί. Ο Πότσο με κάλεσε προσωπικά όπως και ο Αλαφούζος και ο κάθε πρόεδρος διαλέγει τον προπονητή του οπότε δεν είναι κάτι που έχω να προσθέσω".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ