ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στραματσόνι: "Θα σκεφτώ για τον τερματοφύλακα"

Στραματσόνι: "Θα σκεφτώ για τον τερματοφύλακα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι, παραδέχθηκε ότι τα λάθη του Λουκ Στιλ τον έχουν βάλει σε σκέψεις για τη θέση του βασικού γκολκίπερ ενόψει του ματς με τον Πανιώνιο.

Το λάθος του Λουκ Στιλ στο Άμστερνταμ, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άγιαξ, έχει βάλει σε σκέψεις τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι, για τη θέση κάτω από τα γκολπόστ στο ματς με τον Πανιώνιο για τη 12η αγωνιστική της Super League.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός στην κάμερα της NOVA:

"Το λάθος που έκανε άλλαξε το παιχνίδι και δυστυχώς τα λάθη των τερματοφυλάκων αλλάζουν τα αποτελέσματα. Όμως με τα λάθη των επιθετικών το αποτέλεσμα μένει το ίδιο, άρα έχει μεγαλύτερη σημασία. Ασφαλώς ένας προπονητής προσπαθεί να επιλέξει την καλύτερη ενδεκάδα και για το παιχνίδι της Κυριακής θα σκεφτώ την καλύτερη ενδεκάδα και για τη θέση του τερματοφύλακα ", υποστήριξε αρχικά.

Για την ήττα από τον Άγιαξ και τον αποκλεισμό από το Europa League, ο Στραματσόνι ανέφερε:

"Καταλαβαίνουμε τη στεναχώρια του κόσμου μας, ο Άγιαξ άξιζε να πάρει τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο είχα την πεποίθηση ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην ένταση του αγώνα και πίεσα τους ποδοσφαιριστές μου ώστε να προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άγιαξ ήταν καλύτερος και κατάφερε να πάρει τη νίκη. Από τη μια πλευρά είναι καλό που επιστρέψαμε φέτος στην Ευρώπη και δείξαμε σε κάποια παιχνίδια όπως με τη Θέλτα, τη Σταντάρ και στο πρώτο ημίχρονο του πρώτου αγώνα με τον Άγιαξ πως μπορούμε να παίξουμε σε αυτά τα παιχνίδια. Όμως από την άλλη πλευρά πρέπει να καταλάβουμε ως σύλλογος ότι φαίνεται ότι κάτι λείπει παραπάνω για να παίξουμε στο ίδιο επίπεδο με αυτές τις ομάδες. Αυτή είναι μια ειλικρινής ανάλυση".

"Δεν είχαμε κλασικό εννιάρι"

Για την τεχνική ανάλυση της αναμέτρησης του Άμστερνταμ: "Όλοι είδαν ότι κάναμε καλό πρώτο ημίχρονο, αγωνιστήκαμε με γενναιότητα, πήγαμε σε καταστάσεις ενός εναντίον ενός, δεν τους αφήσαμε μέσα στο γήπεδό τους να παίξουν το παιχνίδι τους. Βέβαια είχαμε και τη μεγάλη ευκαιρία με τον Ιμπάρμπο, δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, ενώ εκείνοι κατάφεραν με ένα χτύπημα φάουλ που άλλαξε τις ισορροπίες του ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, μπήκαμε μέσα για να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε το ματς και να φέρουμε στα ίσα το αποτέλεσμα, αλλά δυστυχώς μετά από λίγα λεπτά δεχθήκαμε και δεύτερο γκολ από μια φάση από τον δεξιό μπακ, φάση η οποία λειτούργησε διαφορετικά και για τον Άγιαξ και για το ματς.

Μιλάμε για διαφορετικό παιχνίδι μετά το 2-0, το γεγονός ότι δεν είχαμε ένα κλασικό εννιάρι, όσο καλά και να συνεργαζόταν ο Λουντ με τον Ιμπάρμπο δεν μας βοηθούσε. Καταστάσεις τέτοιου επιπέδου δεν είναι εύκολο να τις αντιμετωπίσεις, χωρίς να έχεις ένα κλασικό σέντερ φορ.

Προσπάθησα να δώσω ανάσες σε ποδοσφαιριστές που τις χρειαζόταν, όπως ο Ιμπάρμπο και ο Βιγιαφάνιες, σκεπτόμενος τα επόμενα ματς".

Για το εάν κάποιος ποδοσφαιριστής του παράτησε από ένα σημείο και μετά το ματς: "Ίσως κάποιες φορές να φαίνεται έτσι απέξω, αλλά μπορώ να σας εγγυηθώ ότι κανένας ποδοσφαιριστής μου δεν τα παράτησε, δεν παράτησε την προσπάθεια για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Εάν είχαμε έναν κλασικό επιθετικό, θα μπορούσαμε να ανεβάσουμε πιο ψηλά τις γραμμές και να πιέσουμε περισσότερο. Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αλλά μιλάμε και για ένα ματς υψηλού επιπέδου, ειδικά όταν θες να προκριθείς στην έδρα του Άγιαξ. Με τη Θέλτα προηγήθηκε 3-0, με εμάς είχε πολύ καλό ηθικό μετά το 2-0 και φάνηκε αυτό μέσα στο γήπεδο, μπορώ να σας εγγυηθώ ότι κανείς δεν τα παράτησε".

Πιο σημαντικό το ματς με τον Πανιώνιο

Για το ματς με τον Πανιώνιο: "Σίγουρα είχαμε τρεις ήττες στα τελευταία ματς, σε τρία πολύ δύσκολα ματς. Για το ματς με τον Άγιαξ ξέραμε ότι προηγούνταν σε σημασία αυτό με τον Πανιώνιο, το ματς δηλαδή το σημαντικό. Παρ' όλα αυτά θέλαμε να δείξουμε σεβασμό και δείξαμε σεβασμό, αλλά το ματς με τον Πανιώνιο είναι το πιο σημαντικό. Είναι δύσκολη έδρα, ο ΠΑΟΚ έχασε εκεί. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να επικεντρωθούμε στη νίκη".

Για τον Μπεργκ κι εάν θα παίξει απέναντι στον Πανιώνιο: "Ο Μπεργκ δεν θα ξεκινούσε στο ματς με τον Άγιαξ στο αρχικό σχήμα, μετά την προπόνηση της Τετάρτη επειδή υπήρχε μια διαφορά στη θερμοκρασία και προτιμήθηκε - μετά από συζήτηση με το ιατρικό τιμ - να μείνει εκτός αποστολής. Έκανε προπόνηση μετά το ματς με τον Άγιαξ και το πλάνο είναι ξεκινήσει από το πρώτο λεπτό απέναντι στον Πανιώνιο.

Αντιμετωπίζω με τον ίδιο τρόπο όλους τους ποδοσφαιριστές μου, αλλά το να παίζεις χωρίς τον Μπεργκ και τον Λέτο αλλάζει κατά πολύ το πρόσωπο της ομάδας. Θα ήταν σημαντικό να τους έχουμε για τη συνέχεια".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ