ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στραματσόνι: "Στο Καραϊσκάκης το πιο σημαντικό ματς της σεζόν"

Στραματσόνι: "Στο Καραϊσκάκης το πιο σημαντικό ματς της σεζόν"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι επισήμανε ότι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έχουν ψυχολογικό πρόβλημα στα τελειώματα αλλά τόνισε ότι από τη στιγμή που η ομάδα δημιουργεί ευκαιρίες το θέμα θα λυθεί.

Η αδυναμία στα τελειώματα των φάσεων και οι πολλοί τραυματισμοί βρέθηκαν στο επίκεντρο των δηλώσεων του Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός έδωσε τις εξηγήσεις του στα δύο ζητήματα και χαρακτήρισε το ντέρμπι του Καραϊσκάκη ως το ματς της σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

«Θέλαμε να νικήσουμε από την αρχή έως το τέλος. Το προσπαθήσαμε με το σωστό τρόπο. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά δεν νικήσαμε. Είμαι χαρούμενος για τον νεαρό Μίγγο, γιατί έπαιξε το πρώτο παιχνίδι του με την ενδεκάδα, είχε προσωπικότητα και είχε θράσος. Η διαφορά στο ματς με τη Βέροια ήταν πως στα τελευταία 20 λεπτά δεν σταματήσαμε να παίζουμε, όπως στη Βέροια.

Ψυχολογικά και αγωνιστικά. Είπα στους παίκτες ότι δεν πρέπει να τους πάρει από κάτω στην ψυχολογία. Γιατί όταν κάνεις 30 ευκαιρίες, είναι θέμα ατυχίας. Το πρόβλημα είναι όταν δεν δημιουργείς ευκαιρίες. Ελπίζω από την Κυριακή να πετύχουμε γκολ».

Θα δουλέψετε περισσότερο στην προπόνηση για τη δυστοκία;
«Όλα μπορούν να βελτιωθούν και θα εστιάσουμε στη βελτίωση. Κυρίως στην ψυχολογία, στην εμπιστοσύνη στην εκτέλεση. Δεν θα βελτιωθούν ο Ρινάλντι και ο Ιμπάρμπο με παραπάνω προπόνηση. Πρέπει να νιώσουν αυτοπεποίθηση. Ο Ρινάλντι δεν έχει χρόνο συμμετοχής και χρειάζεται ρυθμό. Η ψυχολογία έχει σημασία».

Στα δύο τελευταία ματς οι παίκτες βγάζουν μεγάλη πίεση και έχουν πίεση. Αυτό πως μπορείτε να το αποφορτίσετε;
«Το λέω με σεβασμό στον αντίπαλο: είμαστε ο Παναθηναϊκός, παίζουμε πάντα υπό πίεση. Φοράμε μία φανέλα που έχει πίεση. Για τους παίκτες και τον προπονητή. Δεν είμαστε μία απλή ομάδα. Είμαστε στον Παναθηναϊκό. Σε μία εβδομάδα με δύο ισοπαλίες με τη Βέροια και τη σημερινή, θα υπάρξει πίεση. Ξέρουμε ότι έχουμε πίεση, αλλά αυτό συμβαίνει πάντα. Το λέω με σεβασμό στον Ηρακλή, αλλά έχουμε μεγαλύτερη πίεση. Θέλουμε παίκτες με προσωπικότητα, γιατί πρέπει να διαχειριστούμε την πίεση».

Που οφείλονται οι πολλοί τραυματισμοί που έχουν προκύψει; Γιατί είναι μεγάλος αριθμός;
«Το αναλύσαμε με το γυμναστή και τον γιατρό και καταλήξαμε ότι ένα πρόβλημα ήταν η αλλαγή αγωνιστικού χώρου. Δεν το περιμέναμε αλλά συνέβη κυρίως λόγω επειδή αλλάξαμε το γήπεδο, το ένα ήταν σκληρό και το άλλο είναι μαλακό. Εξηγεί το γεγονός ότι ο Κουλιμπαλί, ο Ζέκα, ο Σάμπα έχουν παρόμοιους τραυματισμούς.

Είναι ένας λόγος. Άλλος είναι ότι ο Σάμπα ήταν έξω για πολλούς μήνες και ο Λεντέσμα είχε παίξει πέντε ματς πριν έρθει στον Παναθηναϊκό και εδώ βρέθηκαν να παίζουν παραπάνω. Ο Κουλιμπαλί εδώ προπονείται διαφορετικά και παίζει δύο ματς την εβδομάδα σε σχέση με τον Πλατανιά. Δεν υπάρχει ένας λόγος, είναι ένας συνδυασμός και το αναλύω με τον γυμναστή και τον γιατρό, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο».

Πως μπορείτε να αντιδράσετε στα δύσκολα παιχνίδια που απομένουν;
«Την Κυριακή έχουμε πρώτο στόχο να επανέρθουμε στις νίκες. Μετά παίζουμε στην Ευρώπη και είναι ιδιαίτερο παιχνίδι. Ο Βιγιαφάνιες είναι τιμωρημένος και δεν θα έχουμε τον Ρέις που δεν είναι στη λίστα, οπότε η συγκρότηση της ομάδας είναι ένα θέμα. Κυρίως, θέλουμε να πάμε έτοιμοι στο Καραϊσκάκη, γιατί ξέρουμε ότι είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ