ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στραματσόνι: "Σημαντική η επιστροφή στις νίκες"

Στραματσόνι: "Σημαντική η επιστροφή στις νίκες"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι έμεινε ικανοποιημένος από την επιστροφή στις νίκες του Παναθηναϊκού, μίλησε για τα λάθη της διαιτησίας που είναι και πάλι μόνο εις βάρος των πράσινων και τόνισε ότι η παρουσία των Ζέκα, Λεντέσμα στο ντέρμπι θα κριθεί στα μέσα της εβδομάδας.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες και αυτό ήταν το μοναδικό ζητούμενο στο ματς με τον Ηρακλή σύμφωνα με τον Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός τεχνικός ρωτήθηκε για την διαιτησία του αγώνα Ατρόμητος-Ολυμπιακός και δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι παρά μόνο να μιλήσει για τα λάθη που γίνονται εις βάρος της ομάδας του.

Επίσης μίλησε για τις πολλές απουσίες στο ματς με την Σταντάρ αλλά και την παρουσία ή μη των Ζέκα, Λεντέσμα στο ντέρμπι της Κυριακής.

Χαρακτηριστικά είπε στη συνέντευξη Τύπου:

"Ξέραμε από την αρχή πόσο σημαντικό ήταν αυτό το παιχνίδι, όχι μόνο για το αποτέλεσμα αλλά για όλα όσα είχαν συμβεί, που έπρεπε να είναι η νίκη και είμαι σίγουρος ότι η ομάδα στο πρώτο μέρος έπαιξε πολύ καλά και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και το ποδόσφαιρο είναι περίεργο γιατί σκοράραμε με την πιο απίθανη φάση, οπότε μην πείτε ότι είμαστε τυχεροί (σ.σ. γέλια). Τώρα είναι σημαντικό που επιστρέψαμε στις νίκες και πρέπει να προχωρήσουμε στα επόμενα παιχνίδια".

Βρίσκεστε ένα χρόνο στην Ελλάδα, δεν ξέρω αν είδατε το χθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και αν έχετε να κάνετε ένα σχόλιο για την διαιτησία αλλά πως θα πείσετε τους παίκτες σας ότι θα πάτε σε ένα ματς όπου η διαιτησία θα είναι 50-50;
"Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Μερικές φορές συμβαίνουν περίεργα πράγματα, μιλάω για τον Παναθηναϊκό, όχι για τον αντίπαλο. Για μένα το χειρότερο ήταν το "χάντμπολ" στο σημερινό ματς γιατί ο βοηθός αποφάσισε να μην το πει στον διαιτητή, γιατί το είδε, ίσως ήταν θέμα επικοινωνίας.

Φυσικά και ο τέταρτος, είναι ένας καλός ρέφερι και θυμάμαι το πρόσωπο του, θα μπορούσε να το πει. Ίσως άλλαξαν τα πράγματα επειδή είμαστε ανταγωνιστικοί. Μια φορά η ομάδα σου ευνοείται, μια φορά αδικείται. Αν είναι μόνο μια ομάδα που έχει αβαντάζ και είναι και καλή ομάδα είναι δύσκολο να την συναγωνιστείς.

Επίσης είναι περίεργο γιατί στις πρώτες τρεις αγωνιστικές οι ρέφερι ήταν σωστοί. Θυμάμαι τα πέναλτι στα ματς με Λεβαδειακό, Αστέρα, την αποβολή με τον ΠΑΣ. Με τα λάθη να είναι και από τις δυο πλευρές. Μετά όμως ήρθαν κάποια προβλήματα, όπως το οφσάιντ στον Παναιτωλικό. Δεν ξέρω αν είναι θέμα ανταγωνισμού. Είμαι πολύ ευθύς και δεν το λέω για τα αποτελέσματα. Ο Βιγιαφάνιες μου έλεγε συνέχεια σήμερα "Κόουτς είναι χέρι, το είδες" και του έλεγα "Συγκεντρώσου μένουν είκοσι λεπτά ακόμα". Ότι έπρεπε να συνεχίσει να παίζει. Μιλάω για την ψυχολογική και πνευματική προετοιμασία της ομάδας. Και φυσικά να πούμε στον επίλογο που έχει ιταλική χροιά ότι ελπίζω την Κυριακή ο διαιτητής θα είναι τέλειος".

Πριν το ματς με τον Ολυμπιακό υπάρχει ένας τελικός με την Σταντάρ Λιέγης και είναι πραγματικότητα ότι θα έχει πάρα πολλές απουσίες πως μπορείτε να βρείτε λύσεις, ιδίως στον άξονα; "Το ξέρω αυτό, όλοι το ξέρουν αλλά δεν θέλω να μιλήσω για αυτό αλλά την Πέμπτη θα μπει στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός. Έχουμε πολλές απουσίες στην ίδια θέση, στους κεντρικούς μέσους. Χωρίς τους νέους είμαστε 12 ή 13 παίκτες αλλά θα παλέψουμε. Δεν ξέρω ποιοι θα είναι οι 11 που θα παίξουν αλλά πρέπει να τα δώσουμε όλα στην Λεωφόρο ή 11 που θα φορέσουν τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα παλέψουν. Ο μόνος αναντικατάστατος είναι ο προπονητής αλλά ο Μούτσι μαθαίνει αγγλικά".

Θέλετε να μας κάνετε ένα σχόλιο και για τους σεισμούς που έχουν πλήξει την Ιταλία και τη δοκιμασία που περνάνε οι συμπατριώτες σας;
"Δυστυχώς είναι κάτι πολύ δύσκολο ιδίως για την κεντρική Ιταλία. Εγώ κατάγομαι από την Ρώμη αυτοί οι σεισμοί είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τους προηγούμενους απ' όπου είναι η γυναίκα μου. Είμαστε κοντά και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε όπως μπορούμε αλλά και η κυβέρνηση μας κάνει ότι μπορεί".

Τι πιθανότητες υπάρχουν να είναι έτοιμοι οι Ζέκα, Λεντέσμα στο ντέρμπι;
"Τα δυο παιδιά είναι θετικά στο να παίξουν. Είναι παίκτες με πάθος και προσωπικότητα αλλά πρέπει να τσεκάρουμε την κατάσταση τους μέρα με την μέρα και δεδομένου ότι είναι μυϊκά προβλήματα θέλω να είμαι σίγουρος ότι είναι μυϊκά προβλήματα θα κάνουμε μια νέα εξέταση για το πως είναι η κατάσταση τους ώστε να μην υπάρξει υποτροπή".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ