ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στραματσόνι: "Σε ευρωπαϊκό επίπεδο πληρώνεις τα λάθη"

Στραματσόνι: "Σε ευρωπαϊκό επίπεδο πληρώνεις τα λάθη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι στάθηκε στα γκολ-δώρο που έκανε όλη η ομάδα του Παναθηναϊκού και δεν επέρριψε ευθύνες ατομικά στους παίκτες του, ενώ στάθηκε και στις ατυχίες με τις αλλαγές των Κουτρουμπή, Λεντέσμα.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τα λάθη του καθώς στην Ευρώπη τέτοια λάθη δεν δικαιολογούνται σύμφωνα με τον Αντρέα Στραματσόνι και τα όσα υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Άγιαξ.

Ο Ιταλός τεχνικός υποστήριξε πως υπήρχαν πολλά ομαδικά λάθη, δεν θέλησε να επιρρίψει ατομικά ευθύνες σε κάποιον ενώ τόνισε πως η ομάδα του μπήκε πάρα πολύ καλά στο παιχνίδι και μετά το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του φοβήθηκε τον Άγιαξ.

Εν συνεχεία είχε και πρόβλημα με τους Κουτρουμπή, Λεντέσμα με τον πρώτο να ζητάει αλλαγή και τον δεύτερο να είναι ταλαιπωρημένος από την ίωση που τον ταλαιπωρούσε.

Χαρακτηριστικά ο Ιταλός είπε:

Σε ένα ματς που ξεκινάει στο 5' με υπέρ του γκολ ο Παναθηναϊκός, σε ένα γήπεδο που "βράζει" υπέρ του, τελικά χάνει το ματς και χάνει και δυο παίκτες, τι εξήγηση δίνετε;
"Η αλήθεια είναι ότι κάναμε δυο πολύ μεγάλα λάθη και δυστυχώς σε ευρωπαϊκό επίπεδο πληρώνεις αρκετά κάθε λάθος. Φυσικά δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες. Ήταν μεγάλο λάθος το πέναλτι, ήταν μεγάλο λάθος η κόκκινη. Αλλά όταν λέω λάθη εννοώ ομαδικά λάθη, όχι κάθε παίκτη ξεχωριστά".

Είδαμε τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει ένα γκολ και να πρεσάρει στο πρώτο 15' αλλά μετά οπισθοχώρησε, έγινε κατόπιν εντολής;
"Ξεκινήσαμε πολύ καλά με τη σωστή νοοτροπία και δεν θυμάμαι κινδύνους από τον Άγιαξ μέχρι το 1-1 αν θυμάμαι καλά και το 1-1 ήταν τυχερό. Μετά από εκεί είχαν μια καλή φάση και ο Στιλ μας έσωσε και μετά θεωρώ ότι ήμασταν λίγο φοβισμένοι. Αυτό που ζήτησα και από τους παίκτες μου ήταν να μη φοβούνται.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν πιο ισορροπημένα, έγινε η αλλαγή με τον Κουτρουμπή που μου ζήτησε να τον αλλάξω, όπως και ο Λεντέσμα που ήταν ταλαιπωρημένος. Στο ποδόσφαιρο χρόνο παίζει και το τάιμινγκ και δεν ξέρω πόσος χρόνος πέρασε από τη στιγμή που μπήκε ο Λέτο μέχρι να γίνει το 2-1. Σίγουρα είμαι δυσαρεστημένος με το αποτέλεσμα, αλλά όχι ανήσυχος καθώς είδα και πάλι καλά πράγματα και πάνω σε αυτά θα δουλέψουμε".

Πόσο δύσκολο θα είναι το επόμενο παιχνίδι χωρίς Γουακάσο, Ιβανόφ;
"Δεν είμαι ευχαριστημένος με τις δυο κόκκινες κάρτες. Από τη μια πλευρά καταλαβαίνω τους παίκτες αλλά από την άλλη πρέπει να σταματήσουμε. Του Ιβανόφ ήταν ένα φάουλ, αλλά του Γουακάσο ήταν μια αντίδραση. Μίλησα μαζί του και το κατάλαβε και ο ίδιος. Θα πρέπει να αποφεύγουμε αυτές τις κόκκινες κάρτες".

Σας χάλασε τα πλάνα το γεγονός ότι δεν έπαιξε ο Ιμπάρμπο;
"Ξέρετε τα χαρακτηριστικά του Βίκτορ. Ίσως είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης σε ανοιχτούς χώρους. Αλλά δεν θέλω να μιλάω για παίκτες που δεν έπαιξαν. Ο Μπεργκ και ο Λουντ έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Για τον Λέτο δεν μπορώ να μιλήσω γιατί μείναμε με δέκα παίκτες. Ελπίζω να αναρρώσουν όλοι γιατί και ο Κουτρουμπής έχει πρόβλημα και ο Ιμπάρμπο να είναι έτοιμος για το ματς της Κυριακής".

Αν εξαιρέσουμε το ματς με την Μπρόντμπι που δέχτηκε γκολ. Μετά το πρώτο γκολ έπιασε τον Παναθηναϊκό ένας πανικός, οφείλεται κάπου και έχετε κάτι στο μυαλό σας για να το αλλάξατε;

"Χάσαμε την ισορροπία μας όταν μείναμε με δέκα παίκτες. Γιατί ναι μεν είχαμε τετράδα στην άμυνα αλλά οι τρεις στο κέντρο ήταν οι Μπεργκ, Βιγιαφάνιες, Λέτο όταν παίζεις με 10 παίκτες αφήνεις χώρους και ο Άγιαξ είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Στο 11 εναντίον 11 ο Παναθηναϊκός ήταν συμπαγής, όπως στα υπόλοιπα παιχνίδια".

*Στο παιχνίδι κόπηκαν 13.019 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 211.188 ευρώ.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

"Δώρα" του Παναθηναϊκού στον Άγιαξ και ήττα 2-1 για το τριφύλλι
Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ