ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στραματσόνι: "Ψάχνουμε για καλούς Έλληνες παίκτες"

Στραματσόνι: "Ψάχνουμε για καλούς Έλληνες παίκτες"
Στραματσόνι ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι υποστήριξε ότι δεν είναι εύκολο να βρει ο Παναθηναϊκός καλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, αλλά κατέστησε σαφές ότι υπάρχει αυτή η πρόθεση. Τι είπε για Βέροια, Αστέρα και ακαδημία.

Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο, όπως υποστήριξε στη Nova ο Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός προπονητής του "τριφυλλιού", πάντως, χαρακτήρισε δύσκολη την εξεύρεση ποιοτικών ντόπιων παικτών.

Αναφέρθηκε, ακόμα, στην ακαδημία των "πρασίνων", στην οποία επεσήμανε ότι υπάρχει αξιόλογο υλικό, το οποίο όμως δεν είναι είναι έτοιμο για την πρώτη ομάδα. Τι ανέφερε για το προσεχές παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης...

Για το ματς με την Βέροια:

"Είναι από τα παιχνίδια που τα λέω πονηρά. Δεν ανησυχώ. Συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Αγωνίζεσαι σε ομάδα που είναι χαμηλά, βάλαμε γρήγορο γκολ και σκεφτήκαμε ίσως πως το ματς τελείωσε. Η συνολική μας αντίδραση ήταν καλή. Βελτιωθήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο, δεν τα παρατήσαμε και για αυτό πήραμε την νίκη".

Για τις ευκαιρίες που έδωσε στο ματς με την Βέροια:

"Όταν επιστρέφεις από μακρά αποχή είναι λογικό να μην είσαι απόλυτα έτοιμος. Για κάποιους παίκτες, είτε αυτοί που ήταν στην ενδεκάδα, είτε αυτοί που πέρασαν στον αγώνα ως αλλαγή, ήταν μια καλή ευκαιρία και σίγουρα κάποιοι θα μπορούσαν να τα είχαν πάει καλύτερα. Αυτό είναι φυσιολογικό".

Για την έλλειψη ελληνικού στοιχείου:

"Ήταν κάτι που θέλουμε και δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Δεν είναι εύκολο να πάρεις καλούς, σημαντικούς Έλληνες παίκτες. Ο σκοπός δεν είναι απλά να πάρουμε Έλληνες, θέλουμε καλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Έχουμε ήδη κάποιους και ψάχνουμε και άλλους".

Για την ακαδημία του Παναθηναϊκού και αν θεωρεί ότι υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες:

"Είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Η φιλοσοφία της ακαδημίας μας είναι να αγωνίζονται πιο νεαροί σε σχέση με το ηλικιακό τμήμα που ανήκουν. Για παράδειγμα στην ομάδα Κ20 οι περισσότεροι είναι πολύ πιο μικροί. Είναι καλοί παίκτες, αλλά η απόσταση από το να παίξουν στην πρώτη ομάδα είναι μεγάλη. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι καλοί. Δεν λέω αν είναι καλή ή κακή φιλοσοφία. Είναι η φιλοσοφία των ακαδημιών. Υπάρχουν παίκτες με καλό προφίλ".

Για το ματς με τον Αστέρα:

"Θα είναι μια σημαντική πρόγευση. Η τελευταία θέση για τα play off είναι ανοιχτή μετά την νίκη του Πανιωνίου. Αν δεν κάνω λάθος ο Αστέρας μπορεί να μπει στα play off. Περιμένουμε μια καυτή ατμόσφαιρα. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα αυτόν και να πάρουμε τη νίκη".

Για την αμυντική λειτουργία:

"Αυτό που έχω μάθει από την εμπειρία μου στην Super League είναι ότι αν η άμυνα δεν είναι καλή, δεν παίρνεις τους τρεις βαθμούς. Οπότε θα είναι σημαντικό στοιχείο για την κατάκτηση της νίκης".

Για τον Αστέρα:

"Ο Αστέρας έχει κάνει καλά παιχνίδια και αυτό που μου αρέσει είναι πως παίζουν χωρίς καθαρό επιθετικό. Έχουν γρήγορους παίκτες με καλή τεχνική, όπως ο Μάσα και ο Νίκο Φερνάντες, που θα μπορούσαν να αποδειχθούν επικίνδυνοι για την ομάδα μας. Εμείς είμαστε ο Παναθηναϊκός και πάμε στην Τρίπολη για να κάνουμε το παιχνίδι μας και να νικήσουμε".

Για την ενδεκάδα που σκέφτεται να χρησιμοποιήσει:

"Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Έχουμε παίκτες εκτός με κάρτες, όπως ο Μπεργκ και ο Αμπέντ. Πρέπει να δούμε την κατάσταση των παικτών για να αποφασίσω τις επόμενες ημέρες".

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ