ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στραματσόνι: "Πιστεύω θα έχουμε τον Λέτο με Ατρόμητο"

Στραματσόνι: "Πιστεύω θα έχουμε τον Λέτο με Ατρόμητο"
Στραματσόνι ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι μίλησε για την ήττα από την ΑΕΚ, την κατάσταση με τους Σάντσεθ, Μπουμάλ και την ετοιμότητα του Σεμπαστιάν Λέτο.

Ο Ιταλός τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε στην NOVA για το ερχόμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και τα λάθη των παικτών του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Διαβάστε τι είπε για τον Σεμπαστιάν Λέτο και την ετοιμότητα του Αργεντινού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Χάσαμε αυτό το ματς πρώτα απ’ όλα γιατί κάναμε ένα μεγάλο λάθος. Κάναμε ένα δώρο στη φάση του φάουλ, κι όταν λέω κάναμε αναφέρομαι συνολικά στην ομάδα γιατί έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε. Ωστόσο κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Ειδικά όταν παίζεις ένα ντέρμπι οφείλεις να τελειώνεις τις ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι γενναιόδωρο και πρέπει να “σκοτώνεις” το παιχνίδι όταν μπορείς να το κάνεις».

Για το πόσο τον προβληματίζει η μη εκμετάλλευση των ευκαιριών: «Υπάρχουν δύο όψεις. Η μία δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στα τελευταία ματς, εδώ και ένα μήνα περίπου, οπότε θα πρέπει να βελτιωθούμε στα τελειώματα, να είμαστε πιο “αγριεμένοι” μπροστά στο τέρμα και να κατανοήσουμε ότι πρέπει να τελειώνουμε τις φάσεις σαν να μην υπάρχει άλλη. Η δεύτερη όψη είναι η θετική με την έννοια ότι η ομάδα φτάνει στο σημείο να δημιουργεί εύκολα ευκαιρίες προς την αντίπαλη περιοχή, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να δουλέψουμε και να βρούμε τον τρόπο να τις αξιοποιούμε με καλύτερα ποσοστά».

Για το ματς με τον Ατρόμητο: «Το πρώτο πράγμα που θέλουμε είναι να επιστρέψουμε στις νίκες στο γήπεδό μας. Είναι ένα διαφορετικό ματς από τα προηγούμενα και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, όχι μόνο σ’ ένα κομμάτι του αγώνα όπως έγινε με τον ΠΑΟΚ, αλλά σε ολόκληρο τον αγώνα. Για να είμαι ειλικρινής με εξαίρεση το ματς με την Ξάνθη που δεν παίξαμε καλά και ήμασταν νευρικοί ίσως επειδή αγωνιστήκαμε και με παίκτη λιγότερο, σε όλα τα υπόλοιπα εντός έδρας κάναμε ευκαιρίες. Οπως για παράδειγμα με τον ΠΑΟΚ που κερδίζαμε 2-0, συνεπώς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να έχουμε μία καλύτερη διαχείριση του αγώνα».

Εάν το ματς της Κυριακής αποτελεί μία άτυπη ρεβάνς για το Κύπελλο: «Ο Ατρόμητος μας απέκλεισε από το Κύπελλο, αυτό είναι μία πραγματικότητα. Θέλουμε μία ρεβάνς αλλά πάνω απ΄ όλα θέλουμε μία νίκη γιατί πολύ απλά πρέπει να νικήσουμε. Ωστόσο ξέρουμε ότι για να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε πρέπει πιο ώριμοι, πιο αποτελεσματικοί στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου».

Για το επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Ολοι ξέρουν ότι είναι διαφορετικό ματς απ όλα τ’ άλλα, όλος ο κόσμος μιλάει για αυτό το ντέρμπι, όμως εμάς σε αυτή τη φάση πρέπει να μας απασχολεί μόνο το επόμενο ματς με τον Ατρόμητο. Οι καινούριοι παίκτες της ομάδας πρέπει να μπουν στο κλίμα και τη νοοτροπία που πρέπει να έχει η ομάδα σε όλα τα ματς κι όχι μόνο στα ντέρμπι, με τη βοήθεια των παλαιότερων. Και να το δείξουν στο γήπεδο διότι στα τελευταία δύο ματς έχουμε πάρει μόνο ένα βαθμό, αντί για έξι βαθμούς που έπρεπε».

Για την επιστροφή των τραυματιών Σάντσεθ και Μπουμάλ: «Από την εμπειρία μου μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικά θετικό σημάδι το να βλέπεις σε μία ομάδα, μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα, γιατί βάζω φυσικά μέσα και την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, ότι όλοι οι παίκτες θέλουν να αγωνιστούν και να βοηθήσουν το γρηγορότερο! Αυτό δείχνει ότι το γκρουπ είναι ενωμένο και όλοι επιθυμούν να αγωνιστούν άμεσα. Και το λέω αυτό γιατί κάποιες φορές συμβαίνει το αντίθετο όταν βρίσκεσαι σε μία περίοδο που δεν έχεις καλά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα τώρα, ο Σάντσεθ και ο Μπουνμάλ είναι σίγουρα καλύτερα, δείχνουν μεγάλη ανυπομονησία, αλλά πρέπει να είμαστε ήρεμοι και όχι βιαστικοί μαζί τους. Ο Πέτριτς πηγαίνει καλύτερα, αλλά δεν είναι ακόμα οκ. Ο “Σέμπα" είναι πολύ χαρούμενος από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και είμαι κι εγώ χαρούμενος. Πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος για το ματς της Κυριακής!».

Για τις δηλώσεις του Αλαφούζου και την ανάληψη της ευθύνης της φετινής σεζόν: «Με τον πρόεδρο μιλάω κάθε μέρα μαζί του για τα θέματα της ομάδας και είμαστε προσηλωμένοι για το πως θα φτιάξουμε μία πολύ καλή ομάδα από τώρα αλλά και για την επόμενη χρονιά. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ για την προσπάθεια που καταβάλλει για να το πετύχουμε. Εκανε μία έντιμη ανάλυση, μίλησε για τα λάθη και τα σωστά κι αυτό που εμείς θέλουμε είναι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό να επιστρέψει το γρηγορότερο εκεί που ανήκει, να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο που το αξίζει, αλλά και να ανταποδώσουμε την αγάπη του προέδρου για τον Παναθηναϊκό»

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ