ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στραματσόνι: "Ο Μπεργκ έχει τη φλόγα και τη δύναμη"

Στραματσόνι: "Ο Μπεργκ έχει τη φλόγα και τη δύναμη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στραματσόνι μίλησε για την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του Μπεργκ και προανήγγειλε την επαναχρησιμοποίηση του 4-2-3-1 στο ματς με τον Παναιτωλικό.

Η αναπροσαρμογή του συμβολαίου του Μπεργκ έχει τοποθετηθεί στο επίκεντρο και ο Αντρέα Στραματσόνι τη σχολίασε, αναφερόμενος στο ρόλο που έχει ο Σουηδός επιθετικός στον Παναθηναϊκό. Ακόμα, μίλησε για το σύστημα που θα χρησιμοποίησε με τον Παναιτωλικό και εξήγησε γιατί προτίμησε τρεις στόπερ εναντίον του ΠΑΣ Γιαννινα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στραματσόνι στην κάμερα της Nova:

Για την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του Μπεργκ: "Ασφαλώς και έχω καλή σχέση με τον Μάρκους, όπως με κάθε άλλο παίκτη του Παναθηναϊκού. Του έχω εξηγήσει το πρότζεκτ που ακολουθούμε εγώ, ο πρόεδρος και το κλαμπ και υποθέτω ότι η παραμονή του θα είναι το καλύτερο για όλους. Όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τον παίκτη. Χτίζουμε μια ομάδα που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του και είναι μια ομάδα που παίζει ίσως με το καλύτερο δυνατό στιλ για να του δημιουργεί τις συνθήκες για να σκοράρει".

Για το αν ο Μπεργκ είναι η βάση της της ομάδας: "Είμαι σίγουρος πως ο Μάρκους είναι ένας σημαντικός παίκτης, όμως είναι ένας σημαντικός παίκτης μέσα σε πολλούς σημαντικούς παίκτες. Γνωρίζω πολύ καλά πως έχει μέσα του τη φλόγα και τη δύναμη των οπαδών του Παναθηναϊκού. Παίκτες όπως ο Μάρκους και ο Ζέκα είναι σημαντικό να τους διαθέτεις στην ομάδα."

Για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό: "Είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε προσγειωμένοι και να σεβαστούμε το επόμενο παιχνίδι. Θέλω την ομάδα συγκεντρωμένη και δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το παιχνίδι που ακολουθεί με τη Θέλτα, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στον Παναιτωλικό. Όπως λέω κάθε φορά στους παίκτες, το πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικό για εμάς και πρέπει να παραμείνουμε πολύ συγκεντρωμένοι".

Για την επιστροφή του Ιμπαρμπο: "Ο Βίκτορ προπονήθηκε κανονικά αυτή την εβδομάδα και φαίνεται πως αφήνει πίσω του τον τραυματισμό. Ασφαλώς ως προπονητής, θέλω να έχω διαθέσιμους όλους τους παίκτες, ώστε να επιλέξω για το παιχνίδι την καλύτερη ενδεκάδα".

Για το 3-4-1-2 που εφάρμοσε με τον ΠΑΣ: "Το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ιδιαίτερο, γιατί έγινε μόλις 48 ώρες μετά το ματς με τον Άγιαξ και παίξαμε στις τέσσερις το μεσημέρι σε πολλή ζεστή ατμόσφαιρα. Γνωρίζω ότι ίσως σε κάποιον φανεί περίεργο, όμως παίξαμε 3-4-1-2 για να έχουμε τη δυνατότητα ενός εναντίον ενός σε όλο το μήκος του γηπέδου, απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε 3-5-2. Προσπαθήσαμε να μείνουμε ψηλά και να είμαστε επιθετικοί από την αρχή".

Για το σύστημα που θα εφαρμόσει με τον Παναιτωλικό: "Το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είναι διαφορετικό, γιατί είχαμε μια εβδομάδα στη διάθεσή μας για να ξεκουραστούμε και να επανέλθουμε. Άρα θα αγωνιστούμε με το σύστημα μας, το 4-2-3-1, το οποίο έχουμε το μυαλό μας για να παίζουμε στο πρωτάθλημα".

Για το πιθανό ροτέισον που θα κάνει: "Θα σκεφτούμε το ροτέισιον στο τρίτο κατά σειρά παιχνίδι και αυτό γιατί παίζουμε το Σάββατο και μετά την Πέμπτη, άρα είναι αρκετός ο χρόνος από το πρώτο μέχρι το δεύτερο παιχνίδι. Το πρόβλημα ίσως θα είναι μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου αγώνα. Θα επιλέξω την καλύτερη ενδεκάδα".

Για την ομάδα του Παναιτωλικου: "Πρώτα απ' όλα διαθέτουν έναν έμπειρο προπονητή. Δεν ξέρω αν είναι ο πιο έμπειρος, όμως είναι ένας από τους έμπειρους προπονητές του πρωταθλήματος. Επίσης διαθέτουν ποιότητα στην επίθεση, με παίκτες όπως ο Ουάρντα, ο Κλέσιο, ο Μάρκος Πάουλο και ο Μαρκόβσκι".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ